Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 24

Sugrįžtančių žvaigždžių laukiantys „Nets“ bandys ištraukti G.Popovichių iš San Antonijaus

Be ryškiausių žvaigždžių į NBA „burbulą“ nuvažiavęs „Brooklyn Nets“ klubas gėdos neprisidarė, bet ir kalnų nenuvertė – pirmojo Rytų konferencijos atkrintamųjų varžybų etapo serijoje „Nets“ 0-4 nusileido „Toronto Raptors“. Baigę 2019-2020 m. sezoną, Bruklino komandos vadovai kimba į darbą ruošdamiesi ateinantiems metams, o pirmas jų uždavinys – surasti naują vyriausiąjį trenerį.
Greggas Popovichius
Greggas Popovichius / „Scanpix“ nuotr.

Be nuolatinio stratego „Nets“ yra jau beveik pusmetį – dar prieš pat koronaviruso pandemiją kovo pradžioje Bruklinas atsisveikino su ketverius metus komandoje dirbusiu Kenny Atkinsonu.

Jį pakeitė laikinasis treneris Jacques'as Vaughnas, kuris neblogai pasirodė „burbule“ ir užsirekomendavo „Nets“ generalinio vadybininko Seano Markso akyse – manoma, jog amerikietis turi šansą išlaikyti komandos vairininko poziciją.

Vis dėlto „Nets“ žvalgosi ir į kur kas skambesnes pavardes.

ESPN žurnalistė Jackie MacMullan pranešė, jog Bruklino klubas yra susidomėjęs galimybe pasikviesti „San Antonio Spurs“ komandos simbolį Greggą Popovichių.

Penkiskart NBA čempionas, Teksaso klube dirbantis dar nuo 1996 metų, šiemet pirmą kartą po 23 metų pertraukos neatvedė savo komandos į atkrintamąsias varžybas, o ribota „Spurs“ sudėtis veikiausiai neleis Popui pakovoti dėl dar vieno čempiono žiedo.

Nors NBA užkulisiuose jau kalbama, kad dar ir JAV rinktinės vyr. treneriu dirbantis G.Popovichius gali baigti NBA trenerio karjerą jau šią vasarą, „Nets“ viliasi, kad galimybė dirbti su Kevinu Durantu ir Kyrie Irvingu suvilios 71-erių specialistą padirbėti dar kurį laiką.

Pagelbėti „Nets“ gali ir faktas, kad S.Marksas yra dirbęs išvien su G.Popovichiumi.

Zelandas 2003-2006 m. žaidė Popo treniruotuose „Spurs“, o 2013-2016 m. dirbo iš pradžių G.Popovichiaus, o vėliau – San Antonijaus klubo generalinio vadybininko R.C. Buffordo asistentu.

Tarp realiausių pretendentų perimti „Nets“ vairą įvardijamas ir dabartinis „Los Angeles Clippers“ vyr. trenerio asistentas Tyronnas Lue, turintis puikų ryšį su K.Irvingu, kurį treniravo 2016 m. čempioniškoje „Cleveland Cavaliers“ komandoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas