Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 10

Sukrėtimas „Lakers“: Magicas Johnsonas per ašaras traukiasi iš pareigų

NBA – netikėtos naujienos iš „Los Angeles Lakers“ stovyklos. Iš savo pareigų pasitraukė klubo krepšinio operacijų prezidentas Magicas Johnsonas.
Magicas Johnsonas
Magicas Johnsonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tai sunkus sprendimas. Aš verkiau prieš tai jums paskelbdamas. Apsiverksiu ir dabar, – po netikėto pareiškimo JAV žurnalistams atviravo Magicas Johnsonas. – Labai sunku, kai taip myli organizaciją. Labai sunku, kai taip myli Jeanie Buss. Nenoriu jos nuvilti.

Myliu ir trenerį Luke'ą Waltoną, bet turėjau priimti sunkų sprendimą. Noriu daryti tai, ką darydavau iki šiol. Tad pasvėręs situaciją priėmiau tokį sprendimą.“

59-erių amerikietis JAV reporteriams tai pasakojo dar neinformavęs apie savo sprendimą „Lakers“ vadovės Jeanie Buss ir generalinio klubo direktoriaus Robo Pelinkos.

M.Johnsonas teigė bijojęs, kad J.Buss jį perkalbės.

„Lakers“ vadovu NBA legenda tapo 2017-ųjų vasario 21-ąją. M.Johnsonui pavyko įkalbėti į Los Andželą atvykti geriausią NBA krepšininką LeBroną Jamesą. Tačiau po nuvylusio sezono ir nepatekimo į atkrintamąsias, Magicas nusprendė pasitraukti.

„Lakers“ pastarąjį kartą buvo patekę į atkrintamąsias varžybas tik 2013-aisiais ir vasarą ketino priimti svarbius organizacijos sprendimus.

Tiesa, M.Johnsonas patikino, kad jo atsitraukimas nesusijęs su „Lakers“ trenerio Luke'o Waltono ateities klausimu.

„Rytoj būčiau paveikęs kažkieno ateitį, bet man tai nėra smagu. Tai ne tai, kas aš esu, – atviravo M.Johnsonas. – Ir nenorėjau kenkti santykiams su Jeanie Buss. Net jei ji ir pasakė, kad turiu visišką sprendimų laisvę, aš žinau, kad Jeanie labai mėgsta trenerį.

Nenorėjau jos nuvilti. Visi taip mylime šią organizaciją, kad stabtelėjau ir pasakiau sau: žinai, Earvinai, turi puikų gyvenimą. Po maldos pasakiau sau, kad turiu grįžti į tą gerą gyvenimą. Bet vis tiek bandysiu padėti „Lakers“ kuo tik galėsiu.“

Pati „Lakers“ organizacija padėkojo M.Johnsonui už pusantrų metų darbą.

„Nėra geresnio Lakerio nei Earvinas Johnsonas. Jis visada išliks ne tik „Lakers“ ikona, bet ir mūsų šeimos dalis“, – rašoma oficialiame pranešime.

ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis pranešė, kad M.Johnsonas niekada nebuvo pilnai įsitraukęs į „Lakers“ darbą.

Jis dažnai keliaudavo ir būdavo toli nuo komandos. Jo darbo valandos klubo biure nebuvo ilgos. Jis taip pat nedarydavo daug skautingo.

„O NBA komandos valdymas reikalauja didžiulio atsidavimo, laiko ir energijos“, – rašė A.Wojnarowskis.

Žurnalistas paskelbė, kad šeštadienį M.Johnsonas buvo susitikęs su LeBronu Jamesu ir jo agentu, tačiau nė neužsiminė apie savo ketinimus palikti postą.

„Aš buvau laimingesnis, kai nebuvau „Lakers“ prezidentas, – prisipažino M.Johnsonas. – Tad noriu grįžti ir vėl linksmintis. Vėl būti tuo žmogumi.

„Lakers“ yra savo tikslų pusiaukelėje. Kai prie LeBrono prisijungs dar viena superžvaigždė, ši komanda galės kautis dėl čempionų žiedų.“

VIDEO: „Atsarginiai“: J.Valančiūno pikas, Domanto komandos sunkumai ir sezono finišo mėsmalė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas