Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 16

Sunkiausiai nuspėjama dvikova – „Hawks“ prieš „Celtics“

Sunkiausiai nuspėjama NBA atkrintamųjų pirmojo rato dvikova. Tarp rytų konferencijos elito jau įsitvirtinusi „Atlantos Hawks“ ir nuostabią vadybą turinčios „Boston Celtics“ komandos, kuri prieš du metus sezoną baigė su 25 pergalėmis, pernai su 40, o šiemet jau su 48. Kantrus darbas, atsisakant superžvaigždžių projekto, palaipsniui lipdant jauną ir vieningą kolektyvą, jau duoda vaisių.
Isaiah Thomasas ir Jeffas Teague
Isaiah Thomasas ir Jeffas Teague
NBA atkrintamosios | „Atlanta Hawks“ – „Boston Celtics“ | 2:00 LT laiku

Scenarijus. Abi komandos yra mažiau nei įprasta NBA priklausomos nuo namų aikštės efekto, tad teigti, kad jos skins pergales namuose ir susitiks lemiamose, septintose rungtynėse Atlantoje, būtų pernelyg drąsu. Visos kovos turėtų mums padovanoti nemažą intrigą ir tikrai niekas neišsispręs labai greitai.

Istorija. „Hawks“ ir „Celtics“ tarpusavyje yra žaidusios 365 reguliaraus sezono susitikimus ir rezultatu 225-140 pirmauja didingą istoriją turinti „Celtics“. Akivaizdų pranašumą Bostono ekipa turi atkrintamųjų ir istorijoje. 10 laimėtų serijų iš 11-os, o laimėtų rungtynių rezultatas – 40-25. Visgi šį sezoną iš keturių susitikimų triskart pergalę šventė „Hawks“.

Įdomiausi akcentai.

Analizė. Tai bene dvi didžiausią dėmesį žaidimo bei varžovų analizei skiriančios ekipos visoje lygoje. „Celtics“ strategas Bradas Stevensas laikomas treniravimo genijumi. Jo darbo principus puikiai atspindi frazė ištarta po paskutinių reguliaraus sezono rungtynių.

Treneris teigė, kad Bostono komandai buvo trys potencialūs varžovai atkrintamosiose ir jis turėjo sukaupęs duomenis apie jas visas, tad jo kompiuteris buvo ant sprogimo ribos. Treneris džiaugėsi, kad galės ištrinti du trečdalius duomenų. Kalbama, kad ši serija bus tikras desertas krepšinio moksliukams.

„Scanpix“/AP nuotr./Bradas Stevensas
„Scanpix“/AP nuotr./Bradas Stevensas

Gynyba. „Hawks“ pastaraisiais sezonais visada patenka tarp geriausiai besiginančių lygos komandų, o „Celtics“ gynyba primena supuokles. Tikrai geriau nei vidutiniškai besiginantys „Celtics“ antroje sezono pusėje kartas nuo karto nemaloniai nustebindavo, praleisdami po 115 ir daugiau taškų per rungtynes.

Be to, didžiausi Bostono gynybos specialistai yra Jae Crowderis ir Avery Bradley, kurie įprastai surakina varžovų perimetro žaidėjus, tačiau „Hawks“ pagrindinė jėga atakoje yra aukštaūgių Paulo Millsapo ir Alo Horfordo duetas.

Isaiah Thomasas. Bostono mažylis jau įsirašė į komandos istoriją, tapdamas trečiuoju „Celtics“ krepšininku (po L.Birdo ir J.Havliceko), per sezoną pelniusiu bent 1800 taškų ir atlikusiu bent 500 rezultatyvių perdavimų. Jo indėlis šioje serijoje bus esminis faktorius, nulemsiantis jos eigą. Kai vienose sezono tarpusavio rungtynėse I.Thomasas buvo sustabdytas ir pelnė tik 14 taškų, „Hawks“ šventė lengvą pergalę 24 taškų skirtumu.

„Hawks“ ir „Celtics“ susitikimų statistika
„Hawks“ ir „Celtics“ susitikimų statistika

Statistika. „Hawks“ yra antri lygoje rezultatyvių perdavimų, treti – perimtų kamuolių, ketvirti – blokuotų metimų, tačiau tik dvidešimt ketvirti – atkovotų kamuolių kategorijose. „Celtics“ dažniausiai visoje lygoje verčia klysti varžovus, yra treti pagal puolime atkovotus kamuolius, tačiau tik treti nuo galo pagal tritaškių taiklumą.

Prognozė. Vien dėl didesnės dabartinių komandos žaidėjų atkrintamųjų varžybų patirties, pergalę rezultatu 4-3 prognozuojame „Hawks“ ekipai, tačiau ypatingai nenustebintų nei vienas iš aštuonių teoriškai galimų serijos rezultatų.

„Atlanta Hawks“ – 55%

„Boston Celtics“ – 45%

Tikimybė laimėti seriją
Tikimybė laimėti seriją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito