Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 26

Superkomandos etiketę gavę „Warriors“ turi grėsmingą Achilo kulną

Kai „Warriors“ 2016-2017 m. sezone į aikštę išleis penkis geriausius savo sudėties žaidėjus, tai ji taps geriausia komanda puolime, kokią tik kada nors matė NBA. Iš pradžių gali trūkti susižaidimo, tačiau laikui bėgant Ouklando ekipa taps galingiausia jėga stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje. Tačiau net ir superkomanda vadinami „kariai“ turės savo trūkumų, o tai bus „centro“ pozicija.
Zaza Pachulia ir Andrew Bogutas
Zaza Pachulia ir Andrew Bogutas / USA Today Sports

Kevino Duranto prisijungimas prie komandos sulaukė tiek dėmesio, kad niekas nepastebėjo, kaip Ouklandą paliko Andrew Bogutas ir Festusas Ezeli. Šie puikūs gynybiniai „centrai“ buvo pakeisti Zaza Pačulija bei Andersonu Varejao. Jokios nepagarbos šiems krepšininkams, tačiau reikia pripažinti, jog tai gerokai žemesnio lygio žaidėjai.

Visų pirma, Z.Pačulijos 3 mln. JAV dolerių vertės kontraktas yra puikus. Žaidėjas praėjusiais metais gelbėjo be „centro“ likusią „Mavericks“ komandą, o rūbinėje yra puikus ir teigiamas vyrukas.

Įdomu tai, kad gruzinas vos nepateko į NBA Visų žvaigždžių rungtynes, tačiau jam pritrūko šiek tiek gerbėjų balsų. Reikia vidurio puolėjui atiduoti pagarbą už tai, kad jis Dalase žaidė ir stengėsi iš visų jėgų.

Tačiau padidėjęs vaidmuo bei minutės lėmė tai, kad Z.Pačulija pradėjo rungtyniauti itin prastai antroje sezono pusėje. Po NBA Visų žvaigždžių savaitgalio jis baudos aikštelėje atakavo tik 53 proc. taiklumu, o 14 jo metimų iš 78 buvo blokuoti.

Šiek tiek sustokite ir apie tai pagalvokite. Startinio penketo vidurio puolėjas būdamas netoli krepšio pataiko tik kas antrą metimą, o beveik penktadalis baigiasi bloku. Gruzijos krepšininkas buvo silpniausia „Mavericks“ grandis puolime, o prasta gynyba lėmė tai, kad atkrintamosiose varžybose jis iškrito iš Dalaso ekipos rotacijos.

Jeigu Steve'as Kerras tikisi Z.Pačuliją laikyti starto penkete, tai šis sprendimas tikrai nebus ilgalaikis. Aiškiai matysis „Warriors“ silpnoji žaidimo grandis. Dar viena problema yra ta, kad gruzinas, ko gero, yra lėčiausias krepšininkas visoje NBA. Vargšas Zaza niekur nespės paskui savo vikriuosius komandos draugus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry
AFP/„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry

Sunku patikėti, tačiau A.Varejao gali tapti labai svarbia šios superkomandos dalimi. Didelės pastangos ir kovingumas yra greičiausiai vieninteliai šio brazilo privalumai aikštėje. Šioje karjeros stadijoje tikriausiai nėra dalyko, kurį A.Varejao darytų geriau už bet kurį kitą atsarginį „centrą“ NBA.

„Warriors“ praėjusių metų lyderiai pagal dėjimus į krepšį buvo H.Barnesas, A.Bogutas ir F.Ezeli. Visi šie vyrukai jau yra kitose komandose. K.Durantas turėtų būti ekipos lyderis pagal šią statistiką, tačiau komandos vidurio puolėjai jau nebepateks į pirmąjį trejetą. „Kariai“ turės pasitikėti sukurta erdve bei taikliais metimais iš tolimesnių distancijų.

A.Varejao ir Z.Pačulija nėra tokie „centrai“, kuriuos įveiks tik geriausi NBA vidurio puolėjai. Gruzinas ir brazilas yra tokie žaidėjai, kurie gali sugadinti visą komandos gynybą, nors kiti keturi žaidėjai yra išsidėstę puikiai.

Tuo tarpu puolime prieš pavojingiausius „karius“ bus dvigubinama gynyba, nes niekas negerbs šių dviejų „centrų“ galimybių atakuoti krepšį.

Vienas svarbiausių dalykų yra tai, kad „Warriors“ nebeturi kaip apsaugoti krepšio. Varžovai galės nuolat veržtis ir pelnyti lengvus taškus. „Mirties penketas“ gali pagelbėti, tačiau jeigu įsivažiuos tokie žaidėjai kaip Russellas Westbrookas, Damianas Lillardas ar Johnas Wallas, tai jokių priešnuodžių prieš juos neatsiras.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry
AFP/„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry

Jeigu jau kalbame apie „mirties penketą“, tai tikriausiai pagalvojote, kad jis galėtų pradėti rungtynes? Žinoma, kad galėtų. Tačiau tuomet D.Greenas visą sezoną turėtų rungtyniauti vidurio puolėjo pozicijoje ir tai iš jo atimtų labai daug fizinių jėgų.

Andre Iguodalai jau 32 metai, todėl jo minutes taip pat reikia mažinti, o mes kalbame apie „karių“ geriausiai besiginančius krepšininkus.

Nėra abejonių, kad „Warriors“ yra artėjančio sezono favoritai. Tai yra grėsminga komanda. Tačiau niekas netrukdo LeBronui Jamesui su kompanija ateiti į NBA finalą ir padaryti to paties, kaip šį birželį.

„Karalius“ išnaudojo „karių“ silpnybę po krepšiais, o dabar kelias link įspūdingo dėjimo ar taiklaus prasiveržimo jam bus dar laisvesnis. Jeigu L.Jamesas norės atsidurti po krepšiu, tai jis tai padarys be jokių problemų.

„Cavaliers“ artėjantį sezoną turėtų patekti į NBA finalą, kuriame jų sėkmės formulė prieš „Warriors“ greičiausiai nesikeis. Tačiau ją pastebėjo ir kitos lygos komandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas