Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 22

Sužvėrėjęs D.Sabonis išdavė įkvėpimą, tėtis Arvydas dengė mamos akis po nesportinio veiksmo

Karališkai pastaruoju metu NBA lygoje žaidžiantis Domantas Sabonis atviras – įkvėpimo prideda ir tėvų akys, krypstančios į jį iš „Golden 1 Center“ arenos tribūnų.
Domantas, Ingrida ir Arvydas Saboniai
Domantas, Ingrida ir Arvydas Saboniai / „Scanpix“ ir „Twitter“ nuotr.

Sūnų Amerikoje lankantys Arvydas ir Ingrida Saboniai stebėjo antrąsias iš eilės „Sacramento Kings“ rungtynes.

Sutapimas, ar ne, bet D.Sabonis vėl žaidė žvėriškai. Kovoje prieš LeBrono Jameso „Los Angeles Lakers“ fiksavo trigubą dublį. Tik antrąjį šiame sezone.

26-erių aukštaūgis jau pirmajame kėlinyje sugriebė net 10 kamuolių. Iš viso jų surinko 21 (7 po varžovų krepšiu), pridėjo 13 taškų ir išdalino 12 rezultatyvių perdavimų.

VIDEO: Domantas Sabonis vs Los Angeles Lakers | 2022-12-22

„Be jokios abejonės tėvai mane įkvepia. Tėtis buvo tas, į kurį žiūrėjau ir žavėjausi augdamas. Kai kuriais žaidimo aspektais esame skirtingi, tačiau turime ir labai daug panašumų. Stengiausi iš jo išmokti kiek galima daugiau“, – po rungtynių atviravo D.Sabonis.

VIDEO: Domantas Sabonis on his triple-double performance to lead his Kings over the Lakers 134-120

Ir koks tas jausmas, kai stebint tėčiui, tikrai krepšinio legendai, surenki trigubą dublį – JAV žurnalistai paklausė „Kings“ lyderio.

„Geras jausmas. Tai ne pirmas mano trigubas dublis tėčio akyse, esu tai padaręs jau keletą sykių. Tiesa, nepavyko per jo gimtadienį, tikiuosi, kad tiks ir šitas“, – juokėsi D.Sabonis, prisimindamas prieš dvi dienas vykusias rungtynes, kuriose pelnė net 28 taškus, atkovojo 23 kamuolius ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

Tose rungtynėse A.Sabonis šventė savo 58-ąją gimtadienį, bet „Kings“, nepaisant visų D.Sabonio pastangų, pralaimėjo „Charlotte Hornets“. Šįkart su trigubu dubliu atkeliavo ir pergalė – 134:120.

Prieš didžiąsias metų šventes į JAV atvykę Saboniai čia lankosi ir dėl kitos priežasties.

„Kalbėjau su jais prieš rungtynes. Jie labai laimingi, galėdami aplankyti pirmąjį savo anūką“, – atskleidė NBA rungtynių komentatorius.

Šių metų kovo 11-ąją, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, D.Saboniui ir Shashanai Rosen gimė berniukas Oliver, namie dar vadinamas ir Tigru.

Trečiajame kėlinyje nuo „Lakers“ pabėgę „Kings“ ramiai kontroliavo rungtynes, kai mama Ingrida griebėsi už galvos.

D.Saboniui klaidinant varžovą, Wenyenas Gabrielis alkūne pataikė lietuviui į kaktą, o „Kings“ lyderio galva nesmagiai atsilošė atgal.

Teisėjai ilgai analizavo šį epizodą, o Arvydas Sabonis pridengė mamos Ingridos akis, kai šone stovėjusiame ekrane pasirodė pakartojimai.

Susiėmęs už kaklo D.Sabonis kurį laiką nekilo nuo parketo, išgąsdindamas ne tik mamą, bet ir visus „Kings“ sirgalius, bet galiausiai, po medikų pagalbos, lietuvis tęsė rungtynes.

Arbitrai varžovui skyrė nesportinę pražangą, o „Lakers“ treneriui Darvinui Hamui už ginčus pridėjo ir techninę.

„Scanpix“/AP nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“/AP nuotr./Domantas Sabonis

„Mums labai reikėjo šios pergalės. Jaučiu, kad kontroliavome rungtynes visą laiką ir anksti ketvirtajame kėlinyje įtvirtinome pranašumą. Skyrėme didelį dėmesį savo baudos aikštelės gynybai. Net nežinau, kiek pražangų dėl to užsidirbome“, – pasakojo D.Sabonis.

Tai jau antras mačas iš eilės, kai „Kings“ vidurio puolėjas aikštę palieka sugriebęs daugiau nei 20 kamuolių.

„Ar tai mane stebina? Nežinau, turbūt. Lengviau rinkti kamuolius, kai mums pavyksta apsiginti. Varžovai nepataiko ir turiu daugiau šansų atkovoti kamuolį. Jeigu mes neapsiginame, varžovai įmeta, mes pralaimime, o aš kamuolius renku jau iš tinklelio“, – tęsė „Kings“ aukštaūgis, šiame sezone pirmaujantis visoje NBA pagal dvigubus dublius (22).

Scanpix/USA TODAY Sports nuotr./Domantas Sabonis ir Mike'as Brownas
Scanpix/USA TODAY Sports nuotr./Domantas Sabonis ir Mike'as Brownas

„Jis kaunasi dėl kamuolių iš paskutiniųjų, – auklėtinį gyrė „Kings“ treneris Mike‘as Brownas. – Net jeigu tai kartais ir neatsispindi statistikos protokole, kaip kietai jis kovoja, yra neįtikėtina.“

Sužavėti pastarųjų D.Sabonio pasirodymų žurnalistai klausė, ar lietuvis šiuo metu žaidžia geriausią karjeros krepšinį?

„Taip. Manau, kad taip. Tiesiog darau savo darbą. Treneriai mane pastato į tinkamą vietą, o aš tiesiog stengiuosi pasinaudoti savo pranašumais. Komanda vasarą atliko puikų darbą, apstatydama mane taikliais metikais, todėl žaisti yra tikrai lengviau“, – dėstė D.Sabonis.

Galiausiai „Kings“ lyderis kepurę nukėlė ir prieš varžovą, NBA karalių LeBroną Jamesą, kurio vieno pastangų neužteko, nors 37-erių amerikietis surinko net 31 tašką ir išdalino 11 rezultatyvių perdavimų.

„Tai, ką jis daro aikštėje, būdamas tokio amžiaus – tai beprotiška. Jis vėl primetė mums daugiau nei 30 taškų. NBA lygoje jis žaidžia jau 20 sezoną ir kovoja be jokių pasiteisinimų. Jis nesislepia, stengiasi vesti savo komandą į priekį. Tai tikrai įspūdinga“, – komplimentus žarstė lietuvis.

Nutraukti juodžiausią seriją NBA lygos istorijoje – patekti į atkrintamąsias net po 17 metų pertraukos – siekianti „Kings“ šiuo metu užima 6 vietą NBA Vakarų konferencijoje.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas