Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 03 23

Sužvėrėjęs J.Valančiūnas taikosi į rekordą ir kelia galvos skausmą varžovams: „Jis mus naikino“

Jonas Valančiūnas nebuvo rezultatyviausias „Memphis Grizzlies“ žaidėjas pergalingose rungtynėse prieš „Boston Celtics“. Nepateko jis ir į pirmas JAV žiniasklaidos antraščių eilutes. Bet „grizlių“ varžovų strategas Bradas Stevensas ir Bostono žiniasklaida po rungtynių dėl savo komandos pralaimėjimo kaltino ne ką kitą, o lietuvį ir jo atkovotus kamuolius.

„Celtics“ jau daugelį metų kamuoja pajėgaus vidurio puolėjo problema. Nors šiemet „keltai“ pasistiprino atkovotų kamuolių specialistu Tristanu Thompsonu, jis prieš „Grizzlies“ nežaidė dėl traumos, o tuo naudojosi sužvėrėjęs Jonas.

Lietuvis prieš Bostono ekipą rinko vieną atkovotą kamuolį po kito, kol iš viso jų sugriebė net 19. Prie šio rodiklio J.Valančiūnas dar pridėjo ir 16 taškų.

VIDEO: Jono Valančiūno dominavimas prieš „Celtics“

Septynis kamuolius JV nusiėmė po varžovų krepšiu, keturiais tokiais atvejais dar ir pelnydamas taškus. Lietuvis NBA lygoje yra vienas lyderių pagal antrojo šanso taškus (3,7 per susitikimą, 3 vieta), o šįkart šiuo žaidimo aspektu ypač baudė „Celtics“, pralaimėjusią „grizliams“ po pratęsimo 126:132.

„Valančiūnas mus tiesiog naikino. Nors jis užbaigė rungtynes tik su 16 taškų, atrodė, kad jis aikštėje padarė gerokai daugiau. Toks jausmas, kad po lenta jis susirinko viską, ką tik norėjo“, – po nesėkmės kalbėjo „Celtics“ vairininkas B.Stevensas.

Bostono ekipa nebuvo pirmoji, šitaip kentėjusi nuo 28-erių lietuvio jėgos.

Kovo mėnesį J.Valančiūnas aikštės nepalieka be dviženklio atkovotų kamuolių skaičiaus – per visas 10 sužaistų rungtynių jis sugriebė bent po 11 kamuolių, o jo vidurkis šį mėnesį siekia įspūdingus 15,2 kamuolio per rungtynes.

Pagal atkovotus kamuolius kovą J.Valančiūnui neprilygsta nė vienas lygos krepšininkas.

„Ja Morantas kūrė gražesnius epizodus, bet Valančiūnas dominavo prieš „Celtics“ aukštaūgius ir dalyvavo kertiniuose epizoduose pratęsimo metu. Jis nėra modernus aukštaūgis, galintis išplėsti aikštę, tačiau „Celtics“ jį stabdyti labai sunku“, – po mačo lietuvio faktorių pergalėje prieš Bostono ekipą išskyrė tinklalapio boston.com žurnalistai.

„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas
„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas

„Jonas Valančiūnas, vienas labiausiai neįvertintų NBA žaidėjų, gniuždė Danielį Theisą visų rungtynių metu, o ypač trečiajame kėlinyje“, – pabrėžė celticsblog.com.

Įdomu tai, kad viso sezono metu JV sugriebia po 12,3 kamuolio per mačą ir tarp visų NBA žaidėjų nusileidžia tik Clintui Capelai (14,2) ir Rudy Gobert'ui (13,4).

„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas
„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas

Jei išlaikytų tokį vidurkį iki sezono pabaigos, lietuvis pagerintų ne tik savo, bet ir „Grizzlies“ rekordą – iki šiol didžiausią atkovotų kamuolių vidurkį Memfio klube turėjo Zachas Randolphas, 2010–2011 m. sezone sugriebdavęs po 12,2 kamuolio per susitikimą.

Toks lietuvio žaidimas padeda „grizliams“ laikytis kovoje dėl atkrintamųjų varžybų – su 20 pergalių ir 20 pralaimėjimų Memfio komanda Vakarų konferencijoje yra 10-a ir tik dviem pergalėmis nusileidžia „San Antonio Spurs“ (22-18), „Dallas Mavericks“ (22-19) ir „Golden State Warriors“ (22-21) ekipoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas