Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 21

Skaudi „Pacers“ griūtis: arši kritika „minkštam“ strategui ir D.Sabonio viltinga žinutė

Atkrintamųjų viltį iki paskutinės akimirkos puoselėjęs „Indiana Pacers“ su Domantu Saboniu gavo skaudų smūgį JAV sostinėje. Mače dėl vietos atkrintamosiose Nate'o Bjorkgreno komanda neturėjo jokių šansų prieš „Washington Wizards“ ir pralaimėjo 115:142 (29:30, 23:36, 31:48, 32:28). Po mačo skaudžios žiniasklaidos kritikos sulaukė ir treneris, ir visa „Pacers“ komanda.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

D.Sabonis dar trečio kėlinio viduryje užfiksavo dešimtą šį sezoną trigubą dublį ir mačą baigė su 19 taškų, 11 atkovotų kamuolių bei 10 rezultatyvių perdavimų.

Visgi ši asmeninė statistika mažai guodė. Ketvirto kėlinio viduryje lietuvis gavo šeštą pražangą ir sėdo ant suolo. Intrigos tuo metus jau nebuvo likę – „Pacers“ buvo triuškinama.

„Turėjome ypatingą komandą ir rūbinėje galėjome džiaugtis puikia atmosfera, tačiau paskutinės rungtynės viską sugadino. Asmeniškai aš stengiuosi tobulėti kiekvienais metais ir tikiu, kad taip galiu prisidėti prie organizacijos augimo. „Pacers“ manimi pasitiki, o aš turiu atsidėkoti geru žaidimu. Sezonas buvo sunkus, nenoriu dabar teisintis, bet turime pripažinti, kad komandą pernelyg dažnai pjovė traumos. Treneriui šie metai irgi nebuvo lengvi, bet stengėmės ieškoti bendrų sprendimų. Dabar svarbiausia atsipūsti ir sugrįžti stipresniems“, – optimistiškai kalbėjo D.Sabonis.

Po šio mačo virš Indianapolio komandos vairininko N.Bjorkgreno pakibo didelis klaustukas. Treneris jau sezono metu kritikuotas dėl to, jog sunkiai valdo komandą. Klubui likus už atkrintamųjų kritikos strėlių lavino dar pagausėjo.

„Man patiko, kaip mes žaidėme paskutinę sezono atkarpą, tačiau reikia pripažinti, kad šis mačas tikrai nenusisekė. Šiuo metu apie savo ateitį negalvoju. Galiu tik pasakyti, kad „Pacers“ organizacijai atidaviau visą širdį, ypač krepšininkams. Jie yra tie žmonės, apie kuriuos galvoju daugiausiai. Tačiau sutinku, kad šie metai nebuvo tokie, kokių norėtume“, – po mačo pripažino „Pacers“ strategas.

Indystar.com apžvalgininkas Greggas Doyelas po mačo pareiškė, kad „Pacers“ šiemet ir nebuvo verta vietos atkrintamosiose, nes yra tiesiog per „minkšta“ komanda.

„Žiūrėti į vaizdą aikštėje buvo sunku. Ir taip visą šį sezoną. Ar toks pat vaizdas liks ir kitąmet? Ar tikrai treneris yra didžiausias šios komandos problema? Panašu, kad taip. Tai yra menkas strategas, kuriam sunkiai sekasi suvaldyti charakterius. Viskas, ką jis darė paskutiniame mače, tai tik skundėsi, kad prieš Domantą Sabonį žaidžiamas pernelyg fizinis krepšinis. Nelengva žiūrėti į šį vaikiną, tačiau lygiai taip pat buvo sunku stebėti visą komandą“, – sezoną ir paskutinį „Pacers“ mačą reziumavo G.Doyelas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas