Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 24 /08:24

Švenčių išvakarėse – Domanto Sabonio karjeros rungtynės

Domantas Sabonis didžiąsias metų šventes pasitiks būdamas puikios nuotaikos. Kūčių išvakarėse Lietuvos rinktinės jaunasis talentas NBA arenose buvo nesulaikomas, sužaidė karjeros rungtynes ir padėjo „Oklahoma City Thunder“ (18-12) išsivežti svarbią pergalę iš Bostono. Billy Donovano auklėtiniai 117:112 (25:28, 33:26, 30:25, 29:33) pranoko Bostono „Celtics“ (17-13).
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

Tai buvo geriausios šiemet stipriausioje planetos lygoje debiutuojančio lietuvio rungtynės karjeroje.

Savo ankstesnį rezultatyvumo rekordą aukštaūgis pasiekė dar iki didžiosios pertraukos.

Rungtynes D.Sabonis pradėjo trimis taikliais metimais ir pelnė pirmuosius šešis „Thunder“ taškus. Tuo metu likę jo komandos draugai svaidė pro šalį.

Nors vėliau Lietuvos krepšinio legendos sūnui teko atsisėsti ant suolo, savo žygdarbį jis pratęsė antrajame kėlinyje.

Per pirmus du ketvirčius D.Sabonis buvo pelnęs 17 taškų, neprametęs nei vieno iš 7 savo metimų, pataikęs visus tris tritaškius.

Antroje rungtynių pusėje lietuvis pridėjo dar tris taškus ir rungtynes baigė per 24 žaistas minutes įmetęs 20 taškų. Šiose rungtynėse D.Sabonis pataikė 8 metimus iš 11, 4 tritaškius iš 6, atkovojo ir perėmė kamuolį, atliko vieną rezultatyvų perdavimą, sykį prasižengė.

Ankstesnis žaidėjo rezultatyvumo rekordas laikėsi nuo lapkričio 7-osios, kai į „Miami Heat“ krepšį D.Sabonis sumetė 15 taškų.

Antroje rungtynių dalyje D.Sabonio pastangų reikėjo mažiau ir dėl to, jog „Thunder“ lyderio estafetę tvirtai į savo rankas perėmė Russellas Westbrookas.

VIDEO: Domantas Sabonis sužaidė karjeros rungtynes Bostone

Paskutiniame ketvirtyje būtent jis surengė rezultatyvių metimų akistatą su varžovų ekipos lyderiu Isaiah Thomasu ir ją laimėjo, pataikydamas du nepaprastai sudėtingus ir gražius metimus.

Per paskutines 4 minutes Russellas pelnė net 13 taškų, o „Thunder“ galiausiai šventė pergalę.

Šiemet sunkiai sulaikomas R.Westbrookas pirmą kartą karjeroje trigubą dublį surinko žaisdamas prieš „Celtics“ ir šis pasiekimas yra unikalus tuo, jog prieš tai jokiam krepšininkui Bostono ekipa nebuvo leidus to padaryti 231 rungtynes iš eilės.

„Celtics“: Isaiah Thomasas 34 taškai (10 rez. perd.), Alas Horfordas 23, Amiras Johnsonas 17, Avery Bradley 16 (1/5 tritaškių).

„Thunder“: Russellas Westbrookas 45 (11 atk. kam., 11 rez. perd.), Domantas Sabonis ir Enesas Kanteris po 20, Stevenas Adamsas 8 (11 atk. kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento