Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 07 22

Švilpimu NBA sutiktas Kristapas Porzingis mėgaujasi populiarumu ir remiasi Kevino Garnetto patarimu

Kai NBA naujokų biržoje nuskambėjo 19-mečio latvio Kristapo Porzingio pavardė, įsiutę „New York Knicks“ gerbėjai spjaudėsi riebiais keiksmažodžiais. Tačiau NBA Las Vegaso vasaros lygoje niujorkiečiai jau plojo 217 cm ūgio Latvijos talentui. Ketvirtuoju šaukimu pakviestas krepšininkas mėgaujasi populiarumu ir bandys skintis kelią NBA remdamasis legendinio žaidėjo Kevino Garnetto patarimu.
Kristapas Porzingis
Kristapas Porzingis

Su „Bleacher Report“ latvis kalbėjosi apie prisitaikymą prie NBA krepšinio, nuo švilpimų Bruklino arenoje, iki žibintų šviesų Las Vegase, netikėtą Carmelo Anthony žinutę ir Kevino Garnetto patarimą.

„Bleacher Report“ pokalbį pateikia kaip nuoseklų K.Porzingio pasakojimą.

„Knicks“ gerbėjų reakcija

Žinojau, kad jei „Knicks“ mane pakvies, būsiu nušvilptas. Tokie jau tie „Knicks“ gerbėjai. Bet žinau, kad jei sunkiai dirbsiu ir parodysiu, kad troškau tapti „Knicks“ šeimos nariu, jie mane priims.

Labai norėjau, kad „Knicks“ mane pasirinktų. Tai yra tikras svajonės išsipildymas. Todėl tą vakarą net negirdėjau švilpimų – tiesiog mėgavausi specialia akimirka apsikabindamas artimuosius.

Naujokų biržos vakaras buvo beprotiškas. Svarsčiau, kad galbūt galėčiau būti pasirinktas trečias ar net antras, todėl visą laiką labai jaudinausi. Likus maždaug 3-4 minutėms iki „Knicks“ sprendimo paviešinimo, mano agentas Andy Milleris atsisuko ir pasakė: „Tave renkasi „Knicks“. Nepatikėjau. Laukiau, kol mano vardą ištars NBA komisaras Adamas Silveris.

VIDEO: „Knicks“ sirgalių reakcija į vadovų sprendimą pasirinkti Kristapą Porzingį

Ant pakylos Adamas mane pasveikino: „Sveikas atvykęs į Niujorką. Smagu tave turėti. Sveikas atvykęs į šeimą.“

Iškart po ypatingo momento gavau žinutę „Sveikinimai, sveikas atvykęs į komandą.“ Nebuvau įsivardinęs siuntėjo numerio, todėl atsakiau: „Kas čia?“ Po kelių minučių gavau atsakymą: „Čia Me7o”

Su Carmelo Anthony susipažinau dar per „Knicks“ peržiūras. Nuo to karto keletą kartų šnektelėjome. Melo yra superžvaigždė. Noriu iš jo mokytis.

Niujorko miestas yra neįtikėtinas, manau, geriausias pasaulyje. Čia pilna žmonių ir nieko netrūksta. Galbūt tik sunkiau iš vienos vietos pasiekti kitą, bet dievinu vairavimą.

Pirmieji įspūdžiai iš vasaros lygos

VIDEO: Kristapo Porzingio debiutas Niujorko klube

Su broliu Janiu vaikštinėjome Las Vegaso gatvėmis ir sutikome labai daug įvairiausių žmonių. Kai kurie jų buvo išgėrę, kiti dalino nemokamus kvietimus į naktinius klubus. Las Vegase buvau ir pernai, kai treniravausi stovykloje.

Sakoma, kad Las Vegasas yra nuodėmių miestas, tačiau aš čia tik žaidžiau ir treniravausi. Smagu vaikščioti gatvėmis – Sevilijoje mane mažai kas žinojo, o čia tiesiog mėgaujuosi dėmesiu. Man patinka kartu nusifotografuoti, pajuokauti. Visi klausia, koks mano ūgis, tai aš pajuokauju, kad 243 cm.

Sezonas bus sudėtingas, todėl turiu gerai paruošti savo kūną – sveikai maitintis ir įgyti formą. Esu jaunas, bet noriu savimi pasirūpinti nuo pat pradžios, kad galėčiau užsitikrinti ilgą ir sėkmingą karjerą.

Man patinka būti aukštam, nes tada esu geriau matomas. Tačiau žmonės, kurie daro nuotraukas, kartais dar paklausia, kur žaidžiu ir kas aš toks esu. Kita vertus, aukštaūgio minusas – visada būsi pastebimas dėl savo centimetrų. Nepasislėpsi.

99 proc. gerbėjų Las Vegase buvo nusiteikę pozityviai. Su manimi jie elgėsi maloniai. Tiesa, socialiniuose tinkluose situacija prastesnė. Stengiuosi neskaityti komentarų, tačiau vis tiek atsiranda tokių, kurie sako, kad susimausiu.

Beje, gavau Kevino Garnetto patarimą, kai Las Vegaso vasaros lygoje po mūsų treniravosi „Minnesota Timberwolves“. Jis mane pažinojo iš visų tų interviu JAV žiniasklaidai. Jis pasakė: „Negatyvumą versk energija. Neklausyk išorės ir dirbk kiek įmanoma sunkiau.“ Dievinu KG. Esu laimingas, kad sulaukiau jo patarimo.

VIDEO: Trys Kristapo Porzingio blokai Jahlilui Okaforui

NBA pavyzdžiai

Kai KG augo, kartu su broliu Janiu žiūrėjome daug jo vaizdo klipų. Stebėjome jo judesius po krepšiu, dėjimus. Jis yra žvėris. Tikrai yra ko iš jo pasimokyti.

Taip pat stebiu Anthony Daviso ar Dirko Nowitzki žaidimą. Anthony yra neįtikėtinas atletas. Tiesiog mėgaujuosi stebėdamas jo dėjimus ir greitą žaidimą. Man patinka jo puolimas, agresyvumas.

Tuo tarpu Dirkas mane žavi savo sugebėjimu susikurti bent mažiausią erdvę metimui ir jį atlikti atsilošus. Šis metimas – neuždengiamas. Norėčiau to išmokti.

„Scanpix“/AP nuotr./Kristapas Porzingis
„Scanpix“/AP nuotr./Kristapas Porzingis

Manau, kad su laiku išmoksiu, iš kur atakuoti ir kaip susikurti gerą progą. Bet jaučiuosi vis tvirčiau. Man patinka Philo Jacksono trikampio puolimo sistema, nes galiu išnaudoti savo metimą žaidžiant „du prieš du“.

Prisitaikymas prie amerikietiškos kultūros

Prisitaikyti buvo lengviau, nes Ispanijoje turėjau komandos draugų iš JAV ir klausiausi hiphopo visą gyvenimą. Daug klausausi Drake'o ir Meeko Millo dainų. Kiek žinau, gerai repuoja Damianas Lillardas. Galbūt Latvijoje vieną dieną ir aš viešai parepuosiu. Be abejo, ne angliškai. Man patinka repo improvizacijų kovos.

Nauja mano aistra – stalo tenisas. Turime stalą „Knicks“ treniruočių patalpose. Po treniruotės manęs su rakete jau laukia brolis Janis. Žaidžiame kasdien. Kartais juokinga, nes kiekvieną tašką jis pažymi emocijų pliūpsniu. Tačiau mane tai be galo erzina. Leidau jam kartą laimėti, bet tai daugiau nebepasikartos.

Janis su manimi griežtas, bet tokie jau tie vyresni broliai. Tiesiog jis nori mane užgrūdinti ir linki geriausio. Kitas brolis – Martinas, taip pat profesionaliai žaidęs Europoje, atvyks manęs aplankyti į Niujorką su mama Ingrida ir tėčiu Taliu. Jie čia bus su manimi 3–4 mėnesius, todėl esu be galo laimingas, kad valgysiu mamos gamintą maistą. Ji – neįtikėtina.

Svoris ir gyvenimas už aikštelės ribų

Labai įdomu, kaip seksis susitvarkyti su kelionių lėktuvu tvarkaraščiu. Bus sunku. Kiek teko girdėti, tenka labai daug skraidyti ir jau kitą dieną po skrydžio žaisti rungtynes. Bet gerai, kad skrydžio metu galiu užmigti. Brolis jau yra pridaręs daugybę manęs miegančio lėktuve nuotraukų.

Sezonas bus sudėtingas, todėl turiu gerai paruošti savo kūną – sveikai maitintis ir įgyti formą. Esu jaunas, bet noriu savimi pasirūpinti nuo pat pradžios, kad galėčiau užsitikrinti ilgą ir sėkmingą karjerą. Po Las Vegaso vasaros lygos trumpam skrisiu į Latviją ir vėl grįšiu į Niujorką. JAV tęsiu savo mitybos programą ir laikysiuosi dietos. „Knicks“ neiškėlė konkretaus siekiamų kilogramų skaičiaus, tačiau daug valgysiu ir dirbsiu treniruoklių salėje, kad sustiprėčiau ir būčiau pasiruošęs sezonui.

Labai norėjau, kad „Knicks“ mane pasirinktų. Tai yra tikras svajonės išsipildymas. Todėl tą vakarą net negirdėjau švilpimų – tiesiog mėgavausi specialia akimirka apsikabindamas artimuosius.

Niujorke pradėjau suprasti, kiek daug daroma už aikštelės ribų: bendravimas su gerbėjais, žiniasklaida, socialiniai tinklai. Po naujokų biržos nakties pritraukiau daug „Twitter“ sekėjų, todėl stengiuosi ten aktyviai reikštis.

Kitą vasarą Latvijoje rengsiu stovyklą vaikams. Tai – labai maža valstybė, bet noriu atsidėkoti Latvijai – juk dabar aš Latvijos krepšinio veidas. Dievinu darbą su vaikais. Jau teko smagiai pasibūti „Knicks“ vaikų stovykloje.

Žaisti Niujorke – gera galimybė. Būtų šaunu patekti į atkrintamąsias. Turime Philą Jacksoną, Dereką Fisherį, gerą organizaciją. Tikiu, kad žaidimo lygis kils. Esu laimingas būdamas „Knicks“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas