Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 07 13

Tarp geidžiamiausių likusių NBA laisvųjų agentų – ir Donatas Motiejūnas

„Bleacher Report“ paskelbė 25 krepšininkų sąrašą, kurie šiame vasaros turguje vis dar yra be sutarties ir surikiavo juos nuo geidžiamiausio iki mažiausiai dominančio. Praėjusį sezoną „New Orleans Pelicans“ marškinėlius vilkėjęs Donatas Motiejūnas užėmė 22 vietą.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Keturis sezonus iš penkių D.Motiejūnas nedemonstravo labai įspūdingo žaidimo, tačiau įspūdį JAV žurnalistams paliko jo 2014–2015 m. sezonas. Jame aukštaūgis rinko po 12 taškų bei 5,9 atkovoto kamuolio per rungtynes, o krepšį atakavo didesniu nei 50 proc. taiklumu.

Sunkusis krašto puolėjas, kuris gali pataikyti iš toli yra labai vertinamas šiuolaikinėje NBA, tačiau lietuvis pastaraisiais metais dažniausiai kentėjo nuo traumų.

Per pastaruosius dvejus metus D-Mo sužaidė vos 71 rungtynes, iš žaidimo metė 42,9 proc. taiklumu bei pataikė tik 26 proc. savo tolimų metimų.

Geidžiamiausiu laisvuoju agentu šiuo metu „Bleacher Report“ išrinko vidurio puolėją Nerlensą Noelį. Jis yra apribotasis laisvasis agentas, todėl visi koziriai yra „Mavericks“ rankose, tačiau abi pusės vis dar nesutaria dėl sutarties.

Pranešama, jog „Mavericks“ savininkas Markas Cubanas savo „centrui“ siūlo apie 18–20 mln. JAV dolerių per sezoną, tačiau pats N.Noelis norėtų daugiau.

Vidurio puolėjui vis dar yra tik 23-eji, o jau dabar jis yra itin patikimas gynyboje ir turi daug potencialo puolime.

Antras geidžiamiausias laisvasis agentas JaMychalas Greenas taip pat yra apribotas, todėl, ko gero, turėtų likti „Grizzlies“ gretose. Juo taip pat domisi „Bulls“, „Hawks“ ir „Nets“, tačiau vargu ar Memfio klubo vadovai paleis tokį atletišką bei galintį iš toli pataikyti puolėją.

„Scanpix“/AP nuotr./Pau Gasolis
„Scanpix“/AP nuotr./Pau Gasolis

Trejetuką baigia aukštaūgis iš Ispanijos Pau Gasolis. Jis nusprendė atsisakyti 16,2 mln. JAV dolerių už kitą sezoną, kad padėtų „Spurs“ laisvųjų agentų rinkoje medžioti dideles lygos žvaigždes.

Kokio rimtesnio žaidėjo Greggui Popovichiui ir komandai prisivilioti nepavyko, o P.Gasolis turėtų San Antonijuje rungtyniauti dar mažiausiai vienerius metus. Jo atlyginimas neturėtų būti labai didelis.

Be sutarčių kol kas yra ir tokie krepšininkai kaip Davidas Lee, Derrickas Rose'as, Manu Ginobilis, Nikola Mirotičius, Andrew Bogutas, Tony Allenas, Deronas Williamsas ir sykį Lietuvoje žaidęs Ty Lawsonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas