Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 25

Tarp kandidatų treniruoti Domantą Sabonį – gerai žinomos pavardės

Į naujo vyriausiojo trenerio paieškas pasileidęs „Sacramento Kings“ klubas, kuriam atstovauja Domantas Sabonis, dairosi ir į garsias pavardes.
Mike'as D'Antoni
Mike'as D'Antoni / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„The Athletic“ žurnalisto Shamso Charanios teigimu, „Kings“ ketina kalbėtis su šiuo metu be darbo esančiu Mike'u D'Antoni.

70-metis specialistas įvairius NBA klubus treniravo net 16 sezonų, o pastarąjį sykį dirbo 2020-2021 m. sezone, kai talkino Steve'ui Nashui „Brooklyn Nets“ komandoje.

Sh.Charania praneša, kad „Kings“ kalbėsis ir su Marku Jacksonu, kuris pastaruosius aštuonerius metus dirba rungtynių komentatoriumi ESPN televizijoje. Prieš tai M.Jacksonas tris sezonus treniravo „Golden State Warriors“ klubą.

„Scanpix“/AP nuotr./Markas Jacksonas
„Scanpix“/AP nuotr./Markas Jacksonas

ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis pranešė apie dar du Sakramento klubo kandidatus – Mike'ą Browną ir Steve'ą Cliffordą.

M.Brownas nuo 2016 m. yra Steve'o Kerro asistentas „Warriors“ ekipoje, o nuo 2020 m. užima vyr. trenerio pareigas Nigerijos rinktinėje. Anksčiau jis buvo „Cleveland Cavaliers“ ir „Los Angeles Lakers“ strategas.

„Scanpix“ nuotr./Mike'as Brownas
„Scanpix“ nuotr./Mike'as Brownas

S.Cliffordas 2013-2018 m. treniravo „Charlotte Hornets“, 2018-2021 m. – „Orlando Magic“, o šiame sezone darbo neturėjo.

A.Wojnarowskis taip pat informavo apie tris kandidatus, kurie dar neturi vyr. trenerio darbo NBA lygoje patirties. Pranešama, kad „Kings“ ketina kalbėtis su „Milwaukee Bucks“ asistentais Darvinu Hamu ir Charlesu Lee bei „Boston Celtics“ asistentu Willu Hardy.

Primename, jog „Kings“ be trenerio liko iš karto po sezono, kai atsisveikino su laikinai komandą treniravusiu Alvinu Gentry. Jis sezono eigoje pakeitė atleistą Luke'ą Waltoną.

„Kings“, kuriems nuo vasario atstovauja D.Sabonis, Vakarų konferencijoje užėmė tik tryliktą vietą ir į atkrintamąsias varžybas nepateko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas