Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 13

Tarpiniai NBA laisvųjų agentų turgaus rezultatai: nugalėtojai ir pralaimėtojai

Šią vasarą NBA laisvųjų agentų turgų sudrebino ne vienas milžiniškas kontraktas bei netikėtas sprendimas: Kevinas Durantas pasirinko „Warriors“, Dwyane'as Wade'as rungtyniaus „Bulls“, o Mike'as Conley uždirbs rekordinę sumą pinigų. Nurimus aistroms ESPN pateikė savo nuomonę apie komandas, kurios vasarą priėmė geriausius sprendimus arba labai suklydo.
Steve'as Kerras ir Kevinas Durantas
Steve'as Kerras ir Kevinas Durantas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nugalėtojas: „Golden State Warriors“

USA Today Sports/Steve'as Kerras, Kevinas Durantas ir Bobas Myersas
USA Today Sports/Steve'as Kerras, Kevinas Durantas ir Bobas Myersas

Daug komentarų nereikia, tačiau „Warriors“ yra absoliutus turgaus nugalėtojas. Jie gavo geriausią krepšininką, kurį galėjo prisivilioti, o jis turėtų greitai įsilieti į komandos žaidimą. Nerimą kelia gynyba po krepšiu, tačiau nereikia per daug sąmyšio kelti dėl atsarginių žaidėjų suolelio.

Ouklando klubas visada gali laikyti bent jau dvi superžvaigždes aikštėje, o atsarginių žaidėjų suoleliui tik to ir reikia. Stephenas Curry arba Kevinas Durantas pritrauks prie savęs kelis gynėjus ir lengvai atmes kamuolį laisviems savo komandos draugams.

NBA niekada nematė tokios geros superkomandos savo istorijoje.

Pralaimėtojai: NBA, žaidėjai bei gerbėjai

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas ir Stephenas Curry
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas ir Stephenas Curry

Normalu jei nusiminėte, kad Oklahomą paliko K.Durantas. Jis sustiprino ekipą, kuri praėjusį sezoną laimėjo 73 rungtynes. Atkaklios dvikovos bei amžini varžovai labiausiai papuošia sportą, tačiau artimiausiu metu mes to nepamatysime.

Tiesa, „Warriors“ nebus blogai verslui, nes juos turėtų žiūrėti rekordinis kiekis žmonių. Tačiau NBA nebuvo pasiruošusi šiam algų šuoliui, o tai lėmė, kad visą kitą sezoną žinosime, kas laimės atkrintamąsias Vakarų konferencijoje.

Pralaimėtojas: „Los Angeles Lakers“

„Scanpix“/AP nuotr./Timofejus Mozgovas
„Scanpix“/AP nuotr./Timofejus Mozgovas

Timofejui Mozgovui netrukus sueis 30 metų, o praėjusį sezoną jis buvo patyręs kelio traumą. Nepaisant to, Rusijos vidurio puolėjas uždirbs 64 mln. JAV dolerių per kitus ketverius metus.

Tuo tarpu K.Durantas net nesutiko susitikti su Los Andželo komandos vadovais. Eilinį kartą ryškiausios NBA žvaigždės nenori prisijungti prie „Lakers“. Todėl ekipa pasirinko Luolą Dengą, kuris labai padės tobulėti antrajam naujokų biržos šaukimui Brandonui Ingramui.

T.Mozgovas taip pat yra neblogas veteranas, kuris gali dirbti su jaunais žaidėjais, tačiau už mažesnę sumą galima buvo rasti ir geresnį variantą.

Pralaimėtojas: „San Antonio Spurs“

„Scanpix“ nuotr./Greggas Popovichius
„Scanpix“ nuotr./Greggas Popovichius

Greggas Popovichius pralaimėjo dvikovą dėl K.Duranto, tačiau į savo komandą pasikvietė Pau Gasolį. Problema išlieka ta pati – „Warriors“ niekada ir nebijojo San Antonijaus ekipos. Ouklando klubui „Spurs“ yra lengvas varžovas, kuris negali prieš juos apsiginti, todėl reikia laukti atsakomojo Greggo Popovichiaus smūgio ateityje.

Tony Parkeriui jau 35-eri, o įžaidėjo spraga turėtų dar labiau išryškėti artėjantį sezoną. „Spurs“ buvo atradę būdą nugalėti „Warriors“, tačiau komandoje nebeliko Timo Duncano, kuris buvo šios komandos siela bei ramstis gynyboje.

Vienintelė gera naujiena „pentinų“ gerbėjams yra tai, kad Vakarų konferencijoje nebeliko „Thunder“ grėsmės.

Nugalėtojas: „Utah Jazz“

„Scanpix“/AP nuotr./Rudy Gobert ir Donatas Motiejūnas
„Scanpix“/AP nuotr./Rudy Gobert'as ir Donatas Motiejūnas

Štai atėjo ir Jutos eilė kilti iš Vakarų konferencijos dugno. Jau praėjusį sezoną ekipa labai norėjo George'o Hillo, kurį gavo šią vasarą. Jis puikiai tinka komandai: gali puikiai uždengti savo varžovą, dalintis kamuoliu su Gordonu Haywardu bei Rodney Hoodu ir auginti jaunąjį Dante Exumą, kuris turėtų būti komandos ateitis.

„Jazz“ turi Rudy Gobert'ą, gavo Joe Johnsoną bei Borisą Diaw, kurie yra puikūs veteranai su daugybe patirties.

Tai G.Haywardo kontrakto metai, todėl jis taip pat turėtų padidinti apsukas. Ekipa yra alkana, neketina žaisti maža sudėtimi bei visuomet nori įkasti pačioms geriausioms lygos komandoms. ESPN prognozuoja, kad Juta turėtų reguliariajame sezone laimėti net 50 rungtynių.

Nugalėtojas: „Boston Celtics“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Brookas Lopezas ir Alas Horfordas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Brookas Lopezas ir Alas Horfordas

Alas Horfordas neatneš Bostonui 60 pergalių, tačiau ekipa tapo gerokai stipresnė. Danny Ainge'ui nepavyko įgyvendinti savo svajonės, kurioje jis mainų būdu gautų Jimmy Buttlerį bei prisijungtų K.Durantas. Čikaga norėjo per daug, o KD pasirinko Ouklandą.

Tačiau nuo kažko reikia pradėti, o „Celtics“ labai sustiprėjo. Tai komanda, kuri viską pradės iš naujo laisvųjų agentų turguje kitais metais. Reikia nepamiršti, kad ši ekipa taip pat turi ir nemažai šaukimų bei žaidėjų, kurių nepagailėtų ir mainams.

Galima diskutuoti, tačiau gali būti, kad „Celtics“ šiuo metu yra antra geriausia komanda Rytų konferencijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas