Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 18

Teisėją šiurkščiai nustūmusiam ir į atlapus čempionui kibusiam Donatui Motiejūnui pasisekė

Donatui Motiejūnui NBA atkrintamosios prasidėjo nervingai. „Golden State Warriors“ nepaliko vilčių „Houston Rockets“ komandai, o lietuvis kibo į atlapus čempionų žvaigždei Draymondui Greenui. 25-erių puolėjui šiek tiek nuskilo už emocijų netvardymą išvengti nuobaudos.
Donato Motiejūno ir Draymondo Greeno konfliktas
Donato Motiejūno ir Draymondo Greeno konfliktas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
NBA atkrintamosios | „Golden State Warriors“ – „Houston Rockets“ | 5:30 LT laiku | Serija 1-0

Nors ant žemės pargriautas D.Motiejūnas taip pasiuto, kad skuosdamas D.Greeno link šiurkščiai stūmė arbitrą į šalį, aukštaūgiui neužfiksavo techninės pražangos.

Už šiurkštų žaidimą buvo nubaustas tik konfliktą išprovokavęs D.Greenas.

Įdomu, kad pagal NBA taisykles už kontaktą su teisėju skiriama techninė pražanga. Kontaktas konflikto metu buvo akivaizdus.

VIDEO: Donato Motiejūno ir Draymondo Greeno konfliktas

Beje, už techninę pražangą NBA skiria 2 tūkst. JAV dolerių baudą.

Socialiniuose tinkluose dėl D.Motiejūno įsiūčio kilo nemenkas sujudimas. „Warriors“ gerbėjai iškart pasmerkė piktąjį lietuvį. Tuo tarpu „Rockets“ aistruoliai ir Lietuvos krepšinio gerbėjai didžiavosi krepšininku, jog šis nesileido stumdomas.

Beje, vėliau sėkmingai prieš D.Motiejūną apsigynęs D.Greenas emocingai sureagavo į lietuvio prarastą kamuolį ir žvelgdamas į varžovą demonstratyviai rėkė iš pasitenkinimo.

Visuomenės priešas

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry ir Patrickas Beverley susistumdė
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry ir Patrickas Beverley susistumdė

Pirmajame „Warriors“ ir „Rockets“ mūšyje techninėmis pražangomis dar buvo nubausti Stephenas Curry ir Patrickas Beverley.

Dar pirmajame kėlinyje agresyviai besigynęs „Rockets“ įžaidėjas suerzino naudingiausią NBA žaidėją. S.Curry provokuojančiai „paliko“ alkūnę priešais P.Beverley. Amerikietis supykęs demonstratyviai atsistūmė priešininką. Kilo susistumdymas.

„Bandžiau perimti kamuolį, susipainiojo rankos. Koks skirtumas, – po rungtynių nesiteisino P.Beverley. – Aš jau pripratęs prie to, kad esu laikomas visuomenės priešu numeris vienas.“

27-erių gynėjas pripažino, kad yra agresyvus krepšininkas ir toks jo žaidimo stilius. Tiesiog jis iš paskutiniųjų bando padėti komandai.

VIDEO: Stephenas Curry ir Patrckas Beverley susistumdė

„Nevadinu to nešvariu žaidimo. Jis tiesiog bando sunervinti žaidėją. Bet toks jo žaidimo stilius“, – oponento neteisė S.Curry, kuris dėl čiurnos traumos šiąnakt gali praleisti antrąsias serijos rungtynes.

„Rockets“ Ouklande buvo nematomi. Tik P.Beverley ir D.Motiejūno konfliktai atkreipė į Hjustono komandą dėmesį. Bet antrosiose rungtynėse „Rockets“ treneris J.B.Bickerstaffas turi padaryti rimtas korekcijas, kad Hjustono krepšininkai NBA čempionų tvirtovėje išsiskirtų kažkuo daugiau nei tik šiurkščiu žaidimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas