Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 10 31

Teisėjai kritiniu metu nepastebėjo bandymo traumuoti Joną Valančiūną

Jonas Valančiūnas tapo teisėjų klaidos auka. „Toronto Raptors“ ir „Cleveland Cavaliers“ rungtynių NBA paskutiniųjų dviejų minučių analizė parodė, kad kritiniu metu arbitrai nepastebėjo šiurkščios pražangos prieš Joną Valančiūną. Iškart po praleisto švilpuko Kyrie Irvingas tritaškiu palaidojo „Raptors“, o J.Valančiūnui viskas galėjo baigtis gerokai baisiau.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prasidėjus paskutinei rungtynių minutei NBA čempionų tvirtovėje rezultatas buvo lygus 91:91.

„Raptors“ atakavo krepšį, tačiau Kyle'o Lowry prasiveržimas nesibaigė taškais. Vis dėlto JV kaip liūtas kovojo po krepšiu.

Bandydamas pataisyti savo netaiklų metimą J.Valančiūnas dar sykį šoko dėl atšokusio kamuolio, bet po krepšiu pasidarbavęs „Cavaliers“ gynėjas J.R.Smithas paguldė „centrą“ ant žemės.

Amerikietis visu kūnu nusistūme ore pakibusi J.Valančiūną ir šis pavojingai praradęs pusiausvyrą krito ant parketo. Net menkiausias stumtelėjimas į kūną, kai priešininkas pašokęs į orą, gali turėti labai skaudžių padarinių.

Griūdamas 24-erių lietuvis klykė, bet teisėjų švilpukas tylėjo. Netrukus „Cavaliers“ pasileido į ataką ir K.Irvingas paleido lemtingą tritaškį (94:91).

NBA paskutiniųjų dviejų minučių ataskaitos nuodugniai išanalizuoja rungtynių pabaigas, kai likus rungtyniauti 2 minutes komandas skiria ne daugiau 5 taškų.

Detaliai išanalizuojamas kiekvienas teisėjo priimtas ar nepriimtas sprendimas. Beje, NBA arbitrų asociacija piktinosi, kad tokia išsami analizė tik dar labiau didina sirgalių pagiežą jiems, bet NBA komisaras Adamas Silveris patikino, kad idėjos neatsisakys, nes lyga nori būti kuo skaidresnė.

NBA paskutiniųjų dviejų minučių ataskaitos parodo teisėjų klaidas, bet jos neturi tokios įtakos, kad galėtų kažką pakeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas