Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 09

Teks rinktis kitą: D.Sabonis bus priverstas atsisakyti 11-ojo numerio

Į „Sacramento Kings“ iškeistas Domantas Sabonis Kalifornijos sostinėje bus priverstas rinktis kitą marškinėlių numerį.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

25-erių lietuvį, kaip ir jo tėvą Arvydą, per karjerą įpratome matyti su 11-uoju numeriu paženklintais marškinėliais.

D.Sabonis du vienetus rinkosi Lietuvos jaunimo rinktinėse, su šiuo numeriu žaidė Gonzagos universitete, vėliau debiutavo ir Lietuvos vyrų rinktinėje, o galiausiai „11“ puošė ir jo „Pacers“ marškinėlius.

Vienintelis kartas, kai Domas buvo priverstas išsižadėti 11-ojo numerio, buvo jo naujoko sezonas „Oklahoma City Thunder“ klube. Tuomet šis skaičius priklausė turkui Enesui Kanteriui (dab. Enesui Freedomui), tad D.Sabonis pasirinko 3-ąjį marškinėlių numerį.

„Scanpix“/AP nuotr./Domantas Sabonis ir Billy Donovanas
„Scanpix“/AP nuotr./Domantas Sabonis ir Billy Donovanas

11-ojo numerio lietuvis negaus ir Sakramente, nes šis yra „išleistas į pensiją“.

1955 metais, kai „Kings“ dar žaidė Ročesterio mieste ir vadinosi „Rochester Royals“, šis klubas iškėlė į palubes pirmosios klubo legendos Bobo Davieso marškinėlius.

1920 metais gimęs ir 1990-aisiais miręs 185 cm ūgio krepšininkas tuometinėje „karališkųjų“ komandoje žaidė 1943–1955 m., su ja tapo NBA čempionu ir keturis sykius buvo išrinktas į „All-Star“ rungtynes.

Nuo tada, kai B.Davieso numeris buvo „išleistas į pensiją“, klubas pakeitė pavadinimą iš „Royals“ į „Kings“, o į kitą miestą kraustėsi net keturis kartus: nuo 1957 iki 1972 metų atstovavo Sinsinačiui, 1972–1975 m. – Kanzas Sičiui ir Omahai, 1975–1985 m. – tik Kanzas Sičiui, o nuo 1985 m. – Sakramentui.

Įdomu tai, kad Sakramente D.Sabonis negalės rinktis ir 3-ojo numerio, su kuriuo žaidė Oklahomoje, nes „Kings“ gretose jį dėvi puolėjas Terence'as Davisas. Tiesa, NBA įprasta praktika, jog mažiau žinomi žaidėjai perleidžia savo marškinėlių numerius labiau užsirekomendavusioms žvaigždėms.

Iš viso „Kings“ klubas yra į palubes pakėlęs 11 skirtingų numerių marškinėlių: 1-ąjį (Tiny Archibaldui), 2-ąjį (Mitchui Richmondui), 4-ąjį (Chrisui Webberiui), 6-ąjį (šeštajam komandos žaidėjui – sirgaliams), 11-ąjį (B.Daviesui), 12-ąjį (Maurice'ui Stokesui), 14-ąjį (Oscarui Robertsonui), 16-ąjį (Predragui Stojakovičiui), 21-ąjį (Vlade Divacui), 27-ąjį (Jackui Twymanui) ir 44-ąjį (Samui Lacey).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas