Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 12 17

Teorinė galimybė: Donatas Motiejūnas galėtų prisijungti prie LeBrono Jameso?

„Cleveland Cavaliers“ visam sezonui dėl traumos neteko vidurio puolėjo Chriso Anderseno ir pradėjo naujo aukštaūgio paieškas. Naujo kontrakto paieškas tęsia ir Donatas Motiejūnas. Ar šiai sąjungai lemta įvykti? ESPN žurnalistas Brianas Windhorstas mano, kad sėkminga derybų baigtis būtų neįtikėtinas „Cavaliers“ laimėjimas.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

409 tūkst. pasekėjų „Twitter“ turintis B.Windhorstas tik samprotavo apie galimą „Cavaliers“ susidomėjimą D.Motiejūnu. Kadangi lietuvis tapo laisvuoju agentu, jis tapo nebepriklausomas nuo „Houston Rockets“ ir gali sudaryti bet kokią sutartį.

Tiesa, pagal NBA taisykles Klivlandas lietuviui galėtų pasiūlyti tik 1 mln. JAV dolerių vertės kontraktą iki sezono pabaigos. Maža to, jis būtų dar mažesnis, kadangi sezonas jau prasidėjo, o tai nukirptų nuo šio NBA standarto dviejų mėnesių uždarbį.

Pinigai galėtų tapti didžiausia derybų problema, kadangi aukštaūgis jau buvo suderėjęs dėl ilgalaikio kontrakto su „Brooklyn Nets“ ir „Houston Rockets“, kurio vertė siekė 8-9 milijonus JAV dolerių per metus.

Nebent D.Motiejūnas nuspręstų numoti rankas į pinigus ir prisijungti prie favoritų tapti NBA čempionais.

B.Windhorstas: „Thompsono palyginimai su Valančiūnu lydi ir lydės visą karjerą. Tačiau „Cavaliers“ nesigaili pasirinkę Thompsoną.“

„Klivlando pasiūlymas Motiejūnui galėtų skambėti taip: kitos komandos jau išsileido pinigus, nieko ypatingo negausi, todėl ar nenorėtum pakovoti dėl čempionų žiedo? Gauti žaidimo laiko, parodyti savo talentą, o tada vasarą eiti į laisvųjų agentų turgų? – samprotavo B.Windhorstas. – Jei „Cavaliers“ pavyktų privilioti Motiejūną, tai būtų neįtikėtina. Bet manau, kad tai labai sunkiai tikėtinas variantas.“

Tačiau B.Windhorstas užsiminė, kad realesnė tikimybė, jog „Cavaliers“ stiprinsis mainų būdu. Klivlandui aukštaūgių reikia kaip verkiant. NBA čempionai liko su trimis tikrais priekinės linijos žaidėjais: Kevinu Love'u, Channingu Frye ir Tristanu Thompsonu.

Lyg tyčia vienas ESPN radijo laidos klausytojų pasiūlė išeitį – „Cavaliers“ gauti Joną Valančiūną. Galbūt ir mainais į vienu šaukimu aukščiau už lietuvį 2011-aisiais NBA naujokų biržoje pasirinktą Tristaną Thompsoną.

„Thompsono palyginimai su Valančiūnu lydi ir lydės visą karjerą. Tačiau „Cavaliers“ nesigaili pasirinkę Thompsoną. Valančiūnas tampa vis geresniu žaidėju ir jis natūralesnis vidurio puolėjas. Jei „Cavaliers“ NBA atkrintamosiose varžybose vėl sutiktų Torontą, galbūt po krepšiu turėtų problemą. Kita vertus, visus tris kartus šį sezoną su juo susitvarkė labai gerai“, – pažymėjo B.Windhorstas, nemanantis, kad čempionams reikėtų ieškoti pastiprinimo „Toronto Raptors“ sudėtyje.

„Scanpix“ nuotr./Chrisas Andersenas
„Scanpix“ nuotr./Chrisas Andersenas

Minimalų 1 mln. JAV dolerių vertės kontraktą D.Motiejūnui gali pasiūlyti bet kuri NBA ekipa.

Tik kelios komandos, kurios galėtų pasiūlyti Donatui pelningą ilgalaikę sutartį. Tai – „Denver Nuggets“, „Philadelphia 76ers“, „Phoenix Suns“, „Minnesota Timberwolves“ arba „Oklahoma City Thunder“.

Kitas variantas – sudaryti mažiausiai dvejų metų sutartį, kurios metinė vertė siektų nuo 2 iki 5 milijonų per sezoną, pasinaudojant NBA išimtimi, kurią dar turi bent 13 klubų: „Boston Celtics“, „Charlotte Hornets“, „Chicago Bulls“, „Detroit Pistons“, „Indiana Pacers“, „Los Angeles Lakers“, „Milwaukee Bucks“, „Orlando Magic“, „Philadelphia 76ers“, „Portland Trail Blazers“, „Sacramento Kings“, „Utah Jazz“ ir „Washington Wizards“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas