Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 07

„Thunder“ senbuvis: „Tai, ką tokio amžiaus išdarinėja Sabonis, yra įspūdinga“

Domantas Sabonis apšyla NBA. Vieną vakarą jis lemiamu metu sėkmingai gynėsi prieš NBA žvaigždę Blake'ą Griffiną ir paleido lemtingą tritaškį. Kitą jis stebėjo Stepheno Curry ir Kevino Duranto kompanijos šou. Trečią nužvelgė kylančios NBA superžvaigždės Karlo-Anthony Townso dominavimą. Bet lietuvis ir pats nepėsčias. Didžiulio pasitikėjimo sulaukęs 20-metis išgirdo trenerio ir senbuvio liaupses.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

„Domantas labai greitai mokosi, – pastebėjo „Oklahoma City Thunder“ treneris Billy Donovanas. – Visa pastarųjų rungtynių patirtis padės jam būti dar geresniam. Atrodo, kad jis dabar ir tritaškį meta užtikrinčiau, ir tvirčiau žaidžia po krepšiu, nebijo žaisti su kamuoliu. Dabar jis turi gerą galimybę auginti savo žaidimą. Bet aš juo patenkintas.“

Kiek netikėtai į „Thunder“ starto penketą įsiveržęs D.Sabonis per 6 pirmąsias NBA reguliariojo sezono rungtynes per vid. 18 minučių pelnė 6,3 taško (47,2 proc. met., 40 proc. trit.), atkovojo 3,5 kamuolio ir atliko 1,5 rezultatyvaus perdavimo.

Kas dar krenta į akis, tai asmeninės pražangos, kurių Domantas vidutiniškai užsidirba 3,2. Būtent greitos pražangos sugriovė jo rungtynes su „Los Angeles Lakers“ (7 min., 4 praž.) ir tas pats likimas jo vos neištiko su „Los Angeles Clippers“.

Bet tada treneris B.Donovanas jį laikė aikštėje net ir po trijų greitų pražangų. Nesuklydo – ketvirtajame kėlinyje D.Sabonis sėkmingai uždarė B.Griffiną, tritaškiu išvedė „Thunder“ į priekį ir svariai prisidėjo prie pergalės.

VIDEO: D.Sabonio svarbus tritaškis Los Andžele

„Jis turės problemų su pražangomis. Bet norime duoti jam daugiau minučių. Jis vis dar procese, todėl bus visko – pakilimų ir nuopolių. Tik nedaugelis žaidėjų stabiliai kyla į viršų, todėl nieko nuostabaus. Bet pastarosiose rungtynėse įžvelgiau labai pozityvių Domanto progreso ženklų“, – pridūrė B.Donovanas.

„Domantas dar tik pratinasi prie teisėjų. Daug jaunų žaidėjų turi su jais vargo. NBA švilpia visai kitaip. Kai kurios pražangos jį labai skaudina, nes dėl jų jis turi sėdėti ant suolo“, – antrino labiausiai patyręs „Thunder“ narys, 36-erių Nickas Collisonas.

Bet nuo 2003-ųjų Sietle, o vėliau Oklahomoje rungtyniavęs klubo senbuvis įžvelgia daugiau teigiamų nei neigiamų dalykų.

Pavyzdžiui, pastarosiose trejose rungtynėse su „Los Angeles Clippers“, „Golden State Warriors“ ir „Minnesota Timberwolves“, D.Sabonis per vid. 22,7 minutės pelnė 8,3 taško (45,8 proc. met., 42,9 proc. trit.), atkovojo 4,3 kamuolio ir atliko po 3 rezultatyvius perdavimus.

VIDEO: NBA grandų egzaminas D.Saboniui: rezultatyviausios rungtynės

Solidūs skaičiai NBA debiutantui, dėl kurio gebėjimo pataikyti tritaškius ir galimybių žaisti prie NBA atletų prieš sezoną abejojo didžiausi skeptikai.

„Sabonis turi labai gerą jausmą žaidimui. Jis labai talentingas. Domantas tobulėja ir aikštėje jaučiasi vis užtikrinčiau. Yra smulkmenų gynyboje, bet tai, ką jis daro aikštėje tokio amžiaus, yra įspūdinga“, – neslėpė N.Collisonas.

O svarbiausia, kad džiaugiasi ne tik D.Sabonis, bet ir „Thunder“, kurie su 5 pergalėmis per 6 susitikimus pirmauja NBA Vakarų konferencijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito