Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 08

Ties prarajos riba atsidūrę „Warriors“ širsta dėl K.Duranto, tačiau išlieka optimistiški

Pastaruosius du metus stipriausia NBA komanda tapusi „Golden State Warriors“ šiemet išgyvena tai, ką ankstesniais sezonais teko patirti jų varžovams – klubo krepšininkus kamuoja traumos.
Kevinas Durantas
Kevinas Durantas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Trūksta superžvaigždės

Savo gretose turėdami net ir du vienus geriausių metikų lygoje – Stepheną Curry bei Klay'ų Thompsoną, kurie komandai nutiesė kelią į 2015-ų metų NBA trofėjų, šiemet „Golden State Warriors“ nesuranda priešnuodžių kovoje prieš „Toronto Raptors“ ir finalo serijoje iki keturių pergalių atsilieka 1:3.

2015-ų metų finalo serijoje „Cleveland Cavaliers“ neturėjo Kevino Love'o ir Kyrie Irvingo, praėjusiais metais „Houston Rockets“ klubas būdamas per plauką nuo pergalės prieš „Warriors“ prarado Chrisą Paulą, tačiau šiemet panašus scenarijus ištiko NBA čempionus.

„Warriors“ superžvaigždė Kevinas Durantas atkrintamosiose rinko net po 34,2 taško, tačiau gegužės 8-ą dieną penktajame Vakarų konferencijos pusfinalio serijos prieš „Rockets“ susitikime stipriai pasitempė blauzdą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas

Maža to, smulkių traumų kankinami yra ir dar trys svarbūs „karių“ krepšininkai – Klay'us Thompsonas, DeMarcusas Cousinsas ir Kevinas Looney.

„Warriors“ tikėjosi, kad K.Durantas bus pasiruošęs žaisti nuo pat NBA finalų pradžios, tačiau puolėjo sugrįžimas taip kol kas ir neįvyko.

Po ketvirtųjų finalo rungtynių Ouklende ESPN žurnalistas Brianas Windhorstas teigė, kad K.Duranto kūnas dar nėra pribrendęs žaisti, o visa organizacija yra sumišusi ir suirzusi dėl besitęsiančios nežinomybės.

Pasak B.Windhorsto, realiausia galimybė pamatyti puolėją žaidžiantį yra šeštosios NBA finalo rungtynės (jei įvyks), kurios bus žaidžiamos Ouklende.

„Warriors“ išlieka optimistiški ir bado pirštais į 2016-uosius

„Dabar turime laimėti artimiausias rungtynes ir tuomet judėti į priekį. Aš esu buvęs blogojoje pusėje – kuomet pirmavome 3:1 ir pralaimėjome. Kodėl gi šįkart nesukurti savo istorijos?“, – retoriškai klausė Draymondas Greenas.

Priminsime, kad 2016-ų metų NBA finalo serijoje „Golden State Warriors“ 3:1 pirmavo prieš „Cleveland Cavaliers“, tačiau galiausiai pralaimėjo. Tai buvo pirmasis toks sugrįžimas didžiajame finale per visą NBA istoriją.

Visgi titulą ginanti komanda ir pati žino, kaip panaikinti deficitą 1:3. Tų pačių 2016-ų metų Vakarų konferencijos finale jie sugebėjo sugrįžti prieš K.Duranto vedamą „Oklahoma City Thunder“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry, Draymondas Greenas ir Steve'as Kerras
AFP/„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry, Draymondas Greenas ir Steve'as Kerras

„Tai dar ne pabaiga. Žinoma, kad jausmas šiuo metu nemalonus, tačiau mes buvome abiejose pusėse. Dabar mes turime galimybę apversti seriją į mūsų naudą“, – teigė 27 taškus ketvirtosiose rungtynėse pelnęs Stephenas Curry.

Jam antrino ir vyriausias treneris Steve'as Kerras: „Mes turime daug talento ir didžiuojamės savimi. Šitie vyrukai finale žaidžia jau penktus metus iš eilės. Mes labai kovingi. Stengsimės laimėti Toronte ir sugrįžti į namus.“

Penktosios ir galbūt lemiamos NBA finalo rungtynės iš pirmadienio į antradienį 04:00 val. Lietuvos laiku vyks Toronte.

VIDEO: „Atsarginiai“: drama NBA finale ir legendos prikrautos kelnės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento