Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 04 04

Torontas tokio Jono Valančiūno dar nematė

Torontas džiūgauja. Prieš pat atkrintamąsias varžybas Jonas Valančiūnas demonstruoja tokią formą, kokios kanadiečiai dar nematė. 23 metų 213 cm ūgio „centras“ žiba ne tik puolime, o ir gynyboje, kas nuo pat karjeros NBA pradžios buvo jo Achilo kulnas. „Valančiūnas dar niekada nebuvo toks geras“, – pagerėjusį J.Valančiūno žaidimą antraštėje akcentuoja „Toronto Sun“.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“ nuotr.

Per 5 pastarąsias rungtynes (statistika skaičiuojama iki dvikovos su „Spurs“) J.Valančiūnas blokavo 14 metimų – vid. 2,8 per vakarą ir dvigubai daugiau nei visi kiti komandos nariai.

Beje, JV pasiekė asmeninį karjeros rekordą, Memfyje blokuodamas net 7 metimus.

J.Valančiūnas taip pat atkovojo beveik trigubai daugiau kamuolių nei bet kuris kitas „Raptors“ žaidėjas – 60. Palyginimui, Bismackas Biyombo sugriebė 23 kamuolius, kai lietuvis vien puolime per 5 mačus sugriebė 17.

Be to, tik vienas „Raptors“ žaidėjas taip pat perėmė 6 kamuolius ir nė vienas komandos draugas neprilygsta jam pagal +/- rodiklį, kuris parodo, kiek taškų daugiau ar mažiau J.Valančiūnui esant aikštėje visa „Raptors“ komanda pelno daugiau nei varžovai.

Per 6 pastarąsias dvikovas J.Valančiūnas rinko vid. 16,4 taško, atkovojo po 11 kamuolių ir blokavo 2,6 metimo.

Beje, per 6 pastarąsias rungtynes varžovai per J.Valančiūną krepšį atakavo vos 33,9 proc. tikslumu. „Toronto Sun“ šį rezultatą palygino su legendinio NBA vidurio puolėjo Dikembe Mutombo žaidimu – krepšininkas garsėjo pavyzdine gynyba.

Palyginimui, J.Valančiūno dubleris B.Biyombo praleido 50,7 proc. metimų per 10 pastarųjų rungtynių.

„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas
„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas

Tuo tarpu J.Valančiūno sezono vidurkis – varžovų 52,6 proc. pataikymas. Todėl pastaruoju metu padarytas lietuvio progresas tiesiog akivaizdus.

„Pastaruoju metu Valančiūnas buvo tiesiog puikus. O tai dar vienas geras ženklas artėjant atkrintamosioms varžyboms. „Raptors“ remiasi Kyle'u Lowry ir DeMaru DeRozanu, bet kai Valančiūnas taip žaidžia, komanda tampa be galo pavojinga ir sunkiai įveikiama. Ypač kai jis taip ginasi“, – rašo „Toronto Sun“.

J.Valančiūnas šį sezoną gauna pasireikšti vid. po 26 minutes, renka 12,8 taško (56,6 proc. dvit.), sugriebia 9,2 atšokusio kamuolio ir blokuoja 1,3 metimo.

„Raptors“ iki NBA reguliariojo sezono finišo liko 6 rungtynes. Toronto krepšininkai Rytų konferencijoje turėtų finišuoti antri.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas