Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 03

Toronte – rekordinė „Raptors“ pergalė ir paties J.Valančiūno pakartotas rekordas

„Toronto Raptors“ krepšininkai toliau galingai šuoliuoja NBA čempionate. Šį kartą Jono Valančiūno komanda 104:94 (24:26, 28:23, 33:25, 19:20) pranoko „Utah Jazz“ ir pasiekė klubo visų laikų rekordą – namuose laimėjo 11-ąjį kartą paeiliui. Rekordą pakartojo ir pats J.Valančiūnas.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.
NBA | „Toronto Raptors“ – „Utah Jazz“ 104:94 | Valančiūnas 10+8

23 metų 213 cm ūgio lietuvis jau 12-ose rungtynėse iš eilės pelnė dviženklį taškų skaičių. Taip per jo ketvirtuosius metus NBA „centrui“ buvo pavykę tik kartą.

Beje, per šią 12-os rungtynių seriją J.Valančiūnas neatakavo prasčiau nei 50 proc. tikslumu, o bendras pataikymo procentas siekė 64.

Iš viso J.Valančiūnas per 25 minutes pelnė 10 taškų (4/8 dvit., 2/2 baud.), sugriebė 8 atšokusius kamuolius, blokavo metimą ir prasižengė 3 kartus.

Bet labiausiai Toronte nuskambėjo būtent „Raptors“ namuose laimėtų dvikovų rekordas. Jį šeimininkai pasiekė užtikrintai. Nors iki pertraukos pirmaujanti komanda keitėsi 11 kartų, o rezultatas buvo lygus 9 sykius, antroje mačo pusėje „Raptors“ niekada nebeužleido „Jazz“ ekipos į priekį.

VIDEO: Rekordinė „Raptors“ pergalė su pakartotu J.Valančiūno rekordu

Po vienerių rungtynių pertraukos į rikiuotę grįžo pagrindinis „Raptors“ įžaidėjas Kyle'as Lowry. Po karjeros rungtynių su „Cleveland Cavaliers“, kai pelnė 43 taškus, jis buvo tausojamas dvikovoje su „Detroit Pistons“, o Toronto ekipa pralaimėjo 101:114.

Šį kartą K.Lowry svariai prisidėjo prie rekordo – pelnė 32 taškus ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

„Raptors“ gretose dar nedebiutavo sunkusis krašto puolėjas Jasonas Thompsonas, kurį atleido „Warriors“. Septynis pirmuosius savo sezonus NBA 29-erių krepšininkas buvo „Sacramento Kings“ starto penketo narys. Toronte naujokas buvo registruotas, bet aikštėje nepasirodė.

„Raptors“ šia pergale padėjo Donato Motiejūno „Houston Rockets“ komandai, kuri kovoja dėl atštuntosios vietos Vakarų konferencijoje ir kaip tik stumdosi  su „Jazz“ 8-9 vietose.

„Raptors“ (40-19): Kyle'as Lowry 32, DeMaras DeRozanas 31 (11/14 dvit.), Terrence'as Rossas 11, Jonas Valančiūnas 10 (8 atk. kam.).

„Jazz“ (28-32): Gordonas Haywardas 26, Derrickas Favorsas 15, Trey Burke'as 11, Rudy Gobert'as ir Raulis Neto po 10.

VIDEO: Jono Valančiūno dėjimas į „Jazz“ krepšį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento