Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 11

Liūdnas Toronto gyvenimas be Jono Valančiūno

Nėra Jono Valančiūno, nėra ir pergalės. Torontas paleido vėjais apčiuopiamą persvarą ir galimybę išsiveržti Rytų konferencijos pusfinalyje į priekį 3-1. „Aš įsiutęs“, – po pralaimėjimo „Miami Heat“ 87:94 neslėpė Kyle'as Lowry. Jis vėl žaidė kaip jau darosi įprasta atkrintamosiose varžybose – labai netaikliai. Toronto žiniasklaida pasižvalgė į „Raptors“ komandos žaidimą be J.Valančiūno. Be abejo, jis nedžiugina.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Rytų konferencijos pusfinalis | „Toronto Raptors“ – „Miami Heat“ | Serija 2-2

Pirmiausia, visi JAV sporto žiniasklaidos titanai kėlė klausimą: kurio „centro“ trauma yra skausmingesnė – J.Valančiūno ar Hassano Whiteside'o?

„Jei atvirai, Valančiūnas pranoksta Whiteside'ą, – savo nuomonę dėstė NBA komentatorius, lygos legenda Charlesas Barkley. – Bet Whiteside'o netektis Majamiui yra didesnė jo gynybos ir atkovotų kamuolių atžvilgiu. Be to, Hassanas jau nešdavo didesnį indėlį puolime. O kai Valančiūnas buvo iškritęs iš rikiuotės, jį puikiai pakeitė Biyombo“.

Tą patį akcentavo ir „Sports Illustrated“. Tuo tarpu ESPN mano, kad skausmingesnė – J.Valančiūno netektis, nes esą tai buvo stabiliausias „Raptors“ žaidėjas atkrintamosiose varžybose.

Beje, atsarginis „Raptors“ vidurio puolėjas Bismackas Biyombo sėkmingai susitvarkė su užduotimi kompensuoti J.Valančiūno netektį.

Iš Kongo kilęs 23 metų krepšininkas pelnė 13 taškų, atkovojo 13 kamuolių ir aikštę paliko su pagirtinu +/- rodikliu (+11). Vienintelis kitas žaidėjas, su kuriuo aikštėje „Raptors“ pelnė daugiau taškų nei „Heat“, buvo Patrickas Pattersonas (+8).

„Serija pasiekė naują žemo penketo lygį. Tai buvo geros Biyombo rungtynės, bet greičiausiai kitą kartą reikėtų juo verstis visas 48 minutes. Bandyta eksperimentuoti su Lucasu Nogueira, bet jis dar labai nepatyręs“, – „Raptors“ gyvenimą be J.Valančiūno vertino „The Star“. B.Biyombo ant suolo praleido visą ketvirtąjį kėlinį.

VIDEO: Majamyje „Raptors“ trūko Jono Valančiūno

Tiesa, B.Biyombo nesutvarkė reikalų baudos aikštelėje. „Heat“ ketvirtajame mače iš baudos aikštelės pelnė 54 taškus, kai Torontas – 38. Tai yra daugiausiai taškų nuo 2007-ųjų, kiek iš baudos aikštelės į „Raptors“ krepšį atkrintamosiose įmetė varžovai.

Be to, šešiolikos taškų skirtumas baudos aikštelėje – didžiausias šioje serijoje. „Heat“ per tris susitikimus baudos aikštelėje įmesdavo vidutiniškai 4 taškais daugiau nei „Raptors“.

Taip pat komandai pritrūko tvirtesnių užtvarų. Tokias ypač antrajame ir trečiajame mače statė J.Valančiūnas. Tvirtos ir dažnos užtvaros kuria erdves laisviau atakuoti krepšį „Raptors“ puolimo lyderiams Kyle'ui Lowry ir DeMarui DeRozanui.

Jiedu kartu pelnė vos 19 taškų, kai reguliariajame sezone rinkdavo vidutiniškai 44,7.

K.Lowry ir D.DeRozanas pasibaisėtinai atakuoja krepšį – abu vid. vos 33 proc. tikslumu. Ketvirtajame mače tikslą pasiekė tik 6 iš 28 jų metimų.

„Raptors“ pataikė vos 17 proc. metimų sugavę kamuolį ir iškart jį metę į krepšį. Palyginimui, trečiosiose rungtynėse tokių metimų procentas siekė 50 proc.

Akivaizdu, kad kol „Raptors“ lyderiai nesuderins taikiklio, be J.Valančiūno Torontas pergalę serijoje matys kaip savo ausis.

VIDEO: J.Valančiūno interviu apie traumą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas