Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 12 14

„Trail Blazers“ sugadino jaudinantį Domanto Sabonio sugrįžimą į gimtąjį Portlandą

1996-ųjų gegužės 3-iąją Portlande gimė Domantas Sabonis. Tai buvo NBA atkrintamųjų varžybų įkarštis, kai jo tėtis Arvydas su „Portland Trail Blazers“ grūmėsi su „Utah Jazz“. Debiutinį sezoną NBA žaidžiantis Domantas pirmą kartą atvyko žaisti į gimtinę. Bet sugrįžimas namo pažymėtas slogiu pralaimėjimu – „Oklahoma City Thunder“ krito Portlande 95:114 (31:32, 21:36, 19:24, 24:22).
Domantas Sabonis ir Billy Donovanas
Domantas Sabonis ir Billy Donovanas / „Scanpix“/AP nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Thunder“ pralaimėjo Portlande 95:114.
  • D.Sabonis 1996-aisiais gimė Portlande ir gimtinėje sužaidė pirmąsias karjeros rungtynes.
  • Lietuvis pelnė 5 taškus ir atkovojo 9 kamuolius.
  • Portlandas šiltai sutiko D.Sabonį.

„Smagu būti aikštėje, kurioje tėtis praleido visą savo karjerą. Neįtikėtina, kad žmonės čia dar prisimena jį ir vilki jo marškinėlius. Pagarba“, – prieš rungtynes sakė D.Sabonis, pagerbęs Arvydo Sabonio karjerą „Trail Blazers“ gretose 1995-2003 m.

Kai arenos pranešėjas pristatydamas „Thunder“ starto penketą ištarė Domanto Sabonio pavardę, žiūrovai lietuvį sutiko plojimais.

Rungtynių komentatoriai nuolat kalbėjo apie Domantą ir Arvydą, transliacijos režisieriai rodė Sabo pavardę, įrašytą arenos garbės plakate.

„Sabonio blokas! Maniau, kad Portlande to jau niekada nebepamatysiu“, – socialiniame tinkle rašė užkietėjęs „Trail Blazers“ sirgalius, išvydęs puikų Domanto bloką varžovui trečiojo kėlinio pradžioje.

211 cm ūgio puolėjas buvo laukiamas Portlande, tačiau „Thunder“ komanda buvo sutikta labai nesvetingai.

D.Sabonis sėkmingai pradėjo rungtynes, kai prie „Thunder“ persvaros 15:9 prisidėjo 5 taškais, tačiau jau šeštąją minutę jį stabdė antroji asmeninė pražanga.

Vos tik pasirodęs aikštėje antrojo kėlinio pradžioje, Domantas per porą minučių užsidirbo trečiąją pražangą ir vėl sėdo ant suolo.

Grįžęs į aikštę po pertraukos 20-metis nebebuvo toks efektyvus. Be to, kai grįžo į aikštę, „Trail Blazers“ jau traiškė „Thunder“ komandą 82:59.​ Todėl ir Oklahomos ekipos lyderis Russellas Westbrookas ketvirtąjį kėlinį praleido sėdėdamas ant atsarginių suolo.

Iš viso per 20 minučių D.Sabonis pelnė 5 taškus (1/3 dvit., 1/1 trit.), atkovojo 9 kamuolius, blokavo metimą, suklydo 3 ir prasižengė 4 kartus. Jam būnant aikštėje, „Trail Blazers“ pelnė tik vienu tašku daugiau nei „Thunder“ – geriausias rezultatas starto penkete.

Tai buvo tik ketvirtasis „Thunder“ pralaimėjimas per 11 pastarųjų rungtynių. Tuo tarpu „Trail Blazers“ nutraukė keturių pralaimėjimų seriją.

„Thunder“ Portlande vertėsi be starto penketo gynėjo Victoro Oladipo, kuris praėjusiose rungtynėse su „Boston Celtics“ patyrė riešo traumą.

„Thunder“: R.Westbrookas 20 (27 min.), S.Adamsas 14, J.Grantas 11.

„Trail Blazers“: M.Plumlee 18, D.Lillardas 17 (9 rez. perd.), M.Harklessas ir C.J.McCollumas po 15, E.Turneris 14, A.Crabbe'as 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas