Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 07 06

Triukšmingą Z.Williamsono debiutą sustabdė žemės drebėjimas, I.Brazdeikiui – kuriozas

„Thomas & Mack Center“ arena drebėjo, bet ne nuo Ziono Williamsono dėjimų. Ketvirtojo kėlinio pradžioje ėmė virpėti žemė – Las Vegasą išjudino 7,1 balo žemės drebėjimas, dėl kurio teko nutraukti „New Orleans Pelicans“ ir „New York Knicks“ rungtynes NBA vasaros lygoje.
Zionas Williamsonas
Zionas Williamsonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

33-ąją rungtynių minutę staiga ėmė virpėti „Thomas & Mack Center“ arenos tribūnos.

Virš parketo iškeltas kubas ne juokais įsisiūbavo, o pajutę sukrėtimą ir pamatę judantį kubą su garso kolonėlėmis, krepšininkai ėmė signalizuoti teisėjams ir mačas buvo sustabdytas.

Žiūrovai kiek išsigandę skubiai skirstėsi iš vietų.

Arenos pranešėjas ramino likti tribūnose, bet po maždaug 20 minučių pauzės krepšininkai išsiskirstė į rūbines.

Po ilgokos pauzės pranešėjas pareiškė, kad susitikimai šalia esančioje „Cox Pavilion“ arenoje vyks, bet rungtynės „Thomas & Mack Center“ arenoje atšaukiamos.

Mačas buvo nutrauktas iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus žaisti 7 min. 53 sek. ir „Pelicans“ pirmaujant 80:74.

Iki tikro žemės drebėjimo, „Thomas & Mack Center“ areną drebino Z.Williamsono dėjimai.

Prieš rungtynes pademonstravęs dėjimų konkurso vertus šuolius, pirmajame kėlinyje tris atakas iš eilės Zionas baigė triuškinančiais dėjimais.

Pats 201 cm ūgio puolėjas nesusilaikė nepasididžiavęs savo dėjimu, kai išplėšė kamuolį iš Kevino Knoxo rankų sugrūdo jį iš viršaus. Netrukus Floydui Mayweatheriui ir kitiems susirinkusiems jis rodė savo bicepsą.

Per pirmąjį kėlinį Z.Williamsonas pelnė 10 taškų, o visus keturis metimus iš žaidimo jis atliko dėjimais į krepšį.

Tiesa, tikrai ne viskas buvo taip pasakiška.

Z.Williamsonas ilgai nerado savęs ir strigo pirmosiomis rungtynių minutėmis šveisdamas neparuoštus metimus iš vidutinio nuotolio ir gavęs bloką.

Atrodė, kad puolėjas nenori skirtis su kamuoliu.

Sykį Zionas ruošėsi paleisti tritaškį, kai gavo Mitchello Robinsono bloką, o po to nebespėjo paskui dėjimą suruošusį priešininką.

Antroje rungtynių pusėje Z.Williamsonas aikštėje nebepasirodė, nors žiūrovai ir ragino „Pelicans“ trenerį pakelti žvaigždę nuo suolo. Paaiškėjo, kad puolėjas susitrenkė kelį ir „Pelicans“ trenerių štabas nusprendė nerizikuoti lyderio sveikata.

Z.Williamsonas per 9 minutes pelnė 11 taškų (4/7 dvit., 0/2 trit., 3/6 baud.), atkovojo 3 ir perėmė 1 kamuolį, kartą suklydo.

Jam būnant aikštėje, „Pelicans“ įmetė 15 taškų mažiau nei „Knicks“. Tai buvo prasčiausias +/ – rodiklis visoje Naujojo Orleano komandoje.

Įdomu, kad su Z.Williamsonu ant parketo vienu metu „Pelicans“ atsiliko 29:49, tačiau vis tiek sugebėjo išsiveržti į priekį.

Ziono pasirodymą stebėjo NBA žvaigždynas, su LeBronu Jamesu ir Anthony Davisu priešakyje. Tribūnose dar buvo bokso superžvaigždė Floydas Mayweatheris.

Z.Williamsono ažiotažo fone su „New York Knicks“ marškinėliais debiutavo Ignas Brazdeikis.

Jau pirmojo kėlinio viduryje aikštėje pasirodęs 20-metis Lietuvoje gimęs Kanados pilietis aktyviai atakavo krepšį ir gavo daug progų pasireikšti.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis

Iki žemės drebėjimo, I.Brazdeikis per 18 minučių pelnė 5 taškus (2/6 dvit., 0/2 trit., 1/3 baud.), atkovojo 4 kamuolius, perėmė vieną, po kartą suklydo ir prasižengė.

I.Brazdeikis susidūrė su dar daugiau kuriozų. Jis žaidė su marškinėliais, ant kurių buvo klaidingai užrašyta pavardė – „Brazdiekis“.

„Knicks“ gretose rezultatyviausiai žaidė 17 taškų pelnęs Allonzo Trieras, 12 pridėjo Kevinas Knoxas, 10 RJ Barrettas, pataikęs 4 metimus iš 12.

Naujajame Orleane rezultatyviau už Zioną žaidė tik 21 tašką surinkęs Frankas Jacksonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas