Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 11 12

Trys komandos, kuriose gali nutūpti Russellas Westbrookas

Russellas Westbrookas pasiprašė būti išmainytas ir jau netrukus gali palikti „Houston Rockets“ komandą. „Bleacher Report“ išrinko tris realiausias NBA žvaigždės karjeros stoteles, kuriose gali nutūpti 32-ejų įžaidėjas.
Russellas Westbrookas
Russellas Westbrookas / „Scanpix“ nuotr.

„New York Knicks“

Ką atiduotų už R.Westbrooką: Wayne'ą Ellingtoną, Bobby Portisą, Franką Ntilikiną, Keviną Knoxą ir 2021 m. naujokų biržos antrojo rato šaukimą.

„Rockets“ tikriausiai galvoja, kad už R.Westbrooką gali gauti pirmojo rato šaukimą, bet tą padaryti gali būti sudėtinga. Prisiminkime, koks košmariškas yra jo kontraktas (už ateinančius trejus metus R.Westbrookas susižers per 132 mln. JAV dolerių.).

Jei „Rockets“ nebūtų praėjusią vasarą atidavę beveik visų savo šaukimų tam, kad gautų R.Westbrooką, kitos komandos veikiausiai prašytų jų prie įžaidėjo pridėti vieną kitą šaukimą, kad šios apsiimtų gigantišką žvaigždės kontraktą.

„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas
„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas

Nors ir negautų aukštų šaukimų, mainai su „Knicks“ galėtų pagelbėti Hjustonui keliais atžvilgiais.

Niujorko komandoje yra daugybė per mainus išlyginti R.Westbrooko sutarties sumą galinčių žaidėjų.

W.Ellingtonas, B.Portisas, Tajas Gibsonas, Elfridas Paytonas, Dennis Smithas, F.Ntilikina ir Reggie Bullockas – visų šių žaidėjų sutartys baigsis jau po ateinančio sezono. Tai reiškia, kad „Knicks“ be vargo gali pasiūlyti kitoms komandoms žaidėjų paketą už kažkurią lygos žvaigždę su didžiuliu kontraktu.

W.Ellingtonas ir B.Portisas didelio skirtumo „Rockets“ klube tikrai nepadarys, bet jų besibaigiančios sutartys gali suteikti Hjustonui lankstumo kitą vasarą.

Ir nors F.Ntilikina bei K.Knoxas kol kas nepateisino į juos dėtų lūkesčių, tai vis dar jauni žaidėjai, kuriuos galima laikyti perspektyviais (F.Ntilikinai – 22-eji, o K.Knoxui – 21-eri). Galbūt „Rockets“ trenerių štabas sugebėtų iš jų išspausti kažką, ko nepadarė „Knicks“ treneriai?

Savo ruožtu „Knicks“ atlikę šiuos mainus labai rizikuotų. R.Westbrookas labai apsunkintų jų „algų kepurės“ situaciją ateinantiems trejiems metams, o jo karjeros pikas jau greičiausiai liko užnugaryje.

Bet jei šiam žaidėjui dar liko bent keli geri sezonai, jis galėjo sugrąžinti džiaugsmą į „Madison Square Garden“ – blogiausios pastarųjų dviejų dešimtmečių NBA komandos namus.

„Los Angeles Clippers“

Ką atiduotų už R.Westbrooką ir „Rockets“ antrojo rato šaukimą: Patricką Beverley, Lou Williamsą, Ivicą Zubacą, Rodney McGruderį ir Mfiondu Kabengele.

Gali pasirodyti, kad tai – per didelis kraitis už R.Westbrooką. Iš dalies taip ir yra. Bet jei „Clippers“ tikrai juo domisi, jiems reikėtų pasistengti surinkti kone visus kontraktus, galinčius atitikti R.Westbrooko gaunamą atlygį. Nebent, žinoma, jie ryžtųsi mainyti Paulą George'ą, ko neturėtų būti.

„Scanpix“ nuotr./Paulas George'as ir Patrickas Beverley
„Scanpix“ nuotr./Paulas George'as ir Patrickas Beverley

Komandos gylio sustiprinimas, tradicinis centras (I.Zubacas) ir pakankamai jaunas talentas (23-ejų M.Kabengele) gali tapti veiksniais, kurie nusvertų faktą, jog „Clippers“ neturi ir negali atiduoti „raketoms“ naujokų biržos šaukimų.

Netgi priešingai – kad gautų tokį paketą, „Rockets“ greičiausiai patys turėtų pridėti antrojo rato šaukimą prie R.Westbrooko milžiniško kontrakto.

„Clippers“ ekipai tai būtų dar rizikingesnis ėjimas nei „Knicks“ klubui. Tai išdraskytų Los Andželo ekipos sudėtį dėl žaidėjo, kuris galbūt net nepritaptų prie Kawhi Leonardo ir P.George'o, kuriems taip pat, kaip ir R.Westbrookui, aikštėje reikia kamuolio.

Jei situacija susiklostys nepalankiai, tiek K.Leonardas, tiek P.George'as po kito sezono gali nusitraukti savo sutartis ir palikti „Clippers“ su vienu R.Westbrooku bei minimalias sutartis turėsiančiais žaidėjais, kurių šiai komandai prireiktų išmainius bent penkis krepšininkus.

Todėl sunku rasti priežastį, kodėl Los Andželo komanda ryžtųsi rizikuoti ir išsimainyti R.Westbrooką. Nebent tik kliovimąsi pasakymu, kad talentingi žaidėjai galiausiai randa būdą žaisti kartu.

„Detroit Pistons“

Ką atiduotų už R.Westbrooką ir „Rockets“ antrojo rato šaukimą: Blake'ą Griffiną.

Kaip ir mainų su „Clippers“ atveju, „raketoms“ tektų pridėti naujokų biržos šaukimą. Taip nutiktų dėl to, jog nepaisant B.Griffino sveikatą supančių klausimų, jo kontraktas yra metais trumpesnis ir „Rockets“ gali kelti mažiau problemų žvelgiant į ateitį.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Blake'as Griffinas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Blake'as Griffinas

Ar R.Westbrooko ir antrojo rato šaukimo užteks, kad perkalbėtų „Pistons“, kurie išmainę Andre Drummondą pasuko atsinaujinimo keliu?

„Pistons“ neturėtų desperatiškai siekti sugrįžti į atkrintamąsias. Detroito komanda jau buvo jose 2019 m., kai į lemiamą sezono etapą ją nutempė B.Griffinas.

Bet R.Westbrookas ir vieno paklausiausių šio tarpsezonio laisvųjų agentų Christiano Woodo tandemas turėtų paversti Detroitą rimtu pretendentu į atkrintamąsias 2020-2021 m. sezone.

„Pistons“ su Ch.Woodu aikštėje per 100 atakų varžovus praėjusį sezoną pranoko 2,7 taško skirtumu, kai be jo nusileido oponentams net 8,3 taško.

Be to, Ch.Woodas gali išplėsti aikštę tritaškiais, kuriuos praėjusį sezoną metė 38,6 proc. tikslumu išmesdamas po 2,3 metimo per mačą. Tai puikiai derėtų su R.Westbrooku, kurio taikiklis yra nusimušęs – Ch.Woodas jam atvertų kelius link krepšio.

„Scanpix“ nuotr./Christianas Woodas
„Scanpix“ nuotr./Christianas Woodas

Kalbant apie „Rockets“, be to, kad jie atsikratytų papildomų R.Westbrooko kontrakto metų, šie mainai Hjustonui suteiktų labiau prie Jameso Hardeno tinkantį partnerį. Žinoma, jei tik B.Griffinas sugebėtų išlikti sveikas.

31-erių puolėjui taip pat reikia kamuolio, bet jis nėra tiek priklausomas nuo žaidimo su juo, kiek yra R.Westbrookas. Be to, B.Griffinas eilę metų jau žaidė su kamuolį itin dažnai turėjusiu įžaidėju Chrisu Paulu.

Sunku nesutikti, kad penketas su J.Hardenu ir B.Griffinu gynyboje būtų skylėtas, bet ir R.Westbrookas gynyboje nėra perliukas.

Šie mainai subalansuotų „Rockets“ sudėtį. Ir jeigu jiems atlikti Hjustonui pakaks pridėti antrojo rato šaukimą, tuomet jiems tą daryti tikrai verta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas