Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Uodžia titulą: „Celtics“ neteko K.Porzingio, bet prirėmė Dalasą prie sienos

„Boston Celtics“ – per žingsnį nuo 18-ojo NBA čempionų titulo. Joe Mazzullos treniruojama komanda atlaikė „Dallas Mavericks“ šturmą ketvirtajame kėlinyje, laimėjo trečiąsias finalo rungtynes išvykoje 106:99 (30:31, 20:20, 35:19, 21:29) ir serijoje iki keturių pergalių pirmauja jau 3-0.

Dalasas NBA finalo nebuvo matęs 13 metų.

Pastarąjį kartą dar 2011 metais dėl čempionų titulo žaidę ir jį laimėję „Mavericks“ po dviejų pralaimėjimų Bostone atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje.

Tačiau prieš pat trečiąsias rungtynes jie sulaukė palengvinančios aplinkybės – dėl antrose rungtynėse patirtos pėdos traumos medikai nedavė leidimo rungtyniauti „Celtics“ aukštaūgiui Kristapui Porzingiui.

Labiausiai latvio netektį Bostonas pajautė gynyboje. „Mavs“ suvertė 18 taškų iš baudos aikštelės ir įpusėjus pirmajam kėliniui jau pirmavo 22:9. Tai buvo pirmas kartas šioje serijoje, kai Dalasas įgijo dviženklį pranašumą.

Tačiau galingas varžovų startas „Celtics“ krepšininkų nepalaužė. 13 taškų per pirmą ketvirtį pelniusio Jaysono Tatumo vedami svečiai pelnė 11 taškų paeiliui, o po pirmos rungtynių atkarpos atsiliko tik 30:31.

Antrajame kėlinyje išaušo Kyrie Irvingo metas. Per pirmus du serijos susitikimus nė vieno tritaškio nepataikiusi „Mavericks“ žvaigždė vien per antrą ketvirtį smeigė tris, o iš viso per pirmus du kėlinius pataikė keturis tolimus metimus.

Bet „Celtics“ kovoje išlaikė trys atsarginio Samo Hauserio tritaškiai ir 20 taškų per pirmąją mačo pusę pelniusio J.Tatumo metimai – įpusėjus mačui Dalasas turėjo tik minimalią persvarą 51:50.

Bostono krepšininkai į daugelį klausimų atsakė trečiajame kėlinyje. Jį „Celtics“ pradėjo pataikydami aštuonis iš pirmų devynių metimų ir pirmą kartą susikraudami dviženklę persvarą (71:61).

Masačusetso valstijos komandą į priekį trečios rungtynių atkarpos metu tempė Jaylenas Brownas – jis pelnė 15 taškų per kėlinį, kurį uždarė įspūdingu dėjimu sukurdamas savo komandai 15 taškų pranašumą – 85:70.

Ketvirtojo kėlinio starte „Celtics“ turėjo ir rekordinę 21 taško persvarą (91:70), bet „Mavs“ netikėtai prisikėlė.

Varžovų puolimą surakinę šeimininkai spurtavo net 20:2 ir kėlinio viduryje jau alsavo varžovams į nugaras – 90:93. Bet tuomet įvyko, ko gero, svarbiausias rungtynių epizodas.

Luka Dončičius bandydamas pastoti kelią J.Brownui užsidirbo šeštąją pražangą, kurios teisėjai neatšaukė ir po peržiūros, tad slovėnui rungtynės baigėsi likus daugiau nei keturioms minutėms. Tai buvo pirmas kartas Lukos atkrintamųjų karjeroje, kai rungtynių jis nebaigė dėl pražangų.

Be lyderio likę „Mavericks“ sugebėjo sumažinti skirtumą iki minimumo (92:93), bet J.Browno, Derricko White'o ir J.Tatumo metimai vėl sukūrė saugesnį atstumą Bostonui (100:94).

Dalasą dar bandė gelbėti Derecko Lively dėjimai, bet J.Brownas pataikė sudėtingą dvitaškį, o įnešti intrigos dar galėjęs K.Irvingas nepataikė.

„Celtics“ laimėjo trečiąsias serijos rungtynes ir atsidūrė labai palankioje situacijoje. Per NBA istoriją jokia komanda nėra laimėjusi serijos po to, kai atsiliko 0-3. O tokių atvejų buvo jau 158.

Ketvirtasis serijos mačas vėl bus žaidžiamas Dalase. Jis vyks naktį iš penktadienio į šeštadienį Lietuvos laiku.

„Mavericks“: Kyrie Irvingas 35 (9/22 dvit., 4/6 trit.), Luka Dončičius 27 (10/20 dvit., 1/7 trit., 6 atk. kam., 6 rez. perd.), PJ Washingtonas 13 (8 atk. kam.), Dereckas Lively 11 (13 atk. kam.).

„Celtics“: Jaysonas Tatumas 31 (7/13 dvit., 4/13 trit., 6 atk. kam.), Jaylenas Brownas 30 (10/13 dvit., 2/9 trit., 8 atk. kam., 8 rez. perd.), Derrickas White'as 16 (4/9 trit.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas