Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 06

Užkulisiniai žvaigždės agento žaidimai: spaudžia klubus neatlikti mainų

„Portland Trail Blazers“ klubas aktyviai ieško naujos komandos mainų pasiprašiusiam Damianui Lillardui, bet kol kas derybos su kitomis ekipomis vaisių neduoda. Tam įtakos turi ir aiškią žinutę NBA žvaigždės galintiems siekti klubams perdavęs D.Lillardo agentas.
Damianas Lillardas
Damianas Lillardas / Scanpix/Getty Images via AFP nuotr.

33-ejų gynėjas mainų pasiprašė praėjusią savaitę, pagaliau nutraukdamas jau kelerius metus sklidusius gandus apie D.Lillardo norą palikti dėl aukščiausių vietų pastaruoju metu nekovojančią Portlando komandą.

Anot pranešimų, D.Lillardas kreipdamasis į „Trail Blazers“ nurodė ir ekipą, į kurią norėtų būti išmainytas – praėjusio sezono finalininkę „Miami Heat“.

Pastaroji jau yra pateikusi pasiūlymą Oregono komandai, bet ši laukia geresnių mainų variantų.

Vis dėlto tam gali sutrukdyti D.Lillardo agento veiksmai. ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis pranešė, kad NBA žvaigždės agentas Aaronas Goodwinas kreipėsi į potencialius „Blazers“ mainų partnerius ir įspėjo, kad nemainytų savo žaidėjų ir naujokų biržos šaukimų į D.Lillardą.

A.Wojnarowskio teigimu, A.Goodwinas įspėjo komandas, kad gavusios D.Lillardą, jos gautų nelaimingą žaidėją, nes šis nori rungtyniauti tik Majamyje.

Tokiu būdu D.Lillardo stovykla siekia atbaidyti komandas nuo sultingų pasiūlymų Portlandui ir padidinti šansus, kad septyniskart „All-Star“ rungtynių dalyvis bus iškeistas į „Heat“.

Scanpix/Getty Images via AFP nuotr./Damianas Lillardas
Scanpix/Getty Images via AFP nuotr./Damianas Lillardas

Vis dėlto su ESPN šnekėję komandų vadovai tikino, kad agento spaudimas nepaveiks jų veiksmų. Optimizmo jiems suteikia tai, kad D.Lillardas turi dar ketverius metus galiojantį kontraktą, o tai reiškia, kad net atsidūręs kitoje komandoje nei „Heat“, gynėjas neturėtų svertų palikti ekipą bei privalėtų susitaikyti su esama situacija.

Tiesa, ilgalaikis kontraktas yra ir stabdis D.Lillardo mainų situacijoje. Per ketverius metus įžaidėjas gaus net 176 mln. dolerių, o didžiąją dalį sumos dabartinė arba būsima jo komanda turės išmokėti per vėlyvesnius kontrakto sezonus, kai žaidėjui jau bus 36-37 metai. Daugelis klubų į tai žvelgia kaip į didelę riziką.

Greičiausiai dėl to nė viena komanda kol kas nepateikė geresnio pasiūlymo už „Heat“, teigia A.Wojnarowskis. Majamio klubas Portlandui siūlo du pirmojo naujokų biržos rato šaukimus, penkis apsikeitimus šaukimais bei du jaunus talentus – pernai pakviestą serbą Nikolą Jovičių ir šiųmetinį šaukimą Jaime Jaquezą.

Į mainus greičiausiai būtų įtrauktas ir vienas „Heat“ lyderių Tyleris Herro, tačiau šis gynėjas veikiausiai nesikels į „Trail Blazers“. Pastaroji komanda užkulisiuose jau išreiškė nenorą gauti 23-ejų krepšininką, tad T.Herro mainų būdu greičiausiai atsidurtų trečioje mainuose sudalyvausiančioje komandoje, kuri savo ruožtu išsiųstų žaidėjus ir naujokų biržos šaukimus į Portlandą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Tyleris Herro
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Tyleris Herro

D.Lillardas praėjusį sezoną buvo vienas rezultatyviausių NBA krepšininkų – per rungtynes jis rinko net po 32,2 taško ir 7,3 rezultatyvaus perdavimo.

Vis dėlto „Trail Blazers“ net nepateko į atkrintamąsias, o naujokų biržoje trečiuoju šaukimu pasikvietė ypač talentingu laikomą Scootą Hendersoną, tad iškeitusi D.Lillardą veikiausiai suks atsinaujinimo keliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas