Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 06

Vagys apšvarino „Knicks“ legendą: neteko ir medalio, laimėto su „Svajonių komanda“

Vienas žymiausių visų laikų „New York Knicks“ klubo krepšininkų Patrickas Ewingas taip ir neiškovojo NBA čempiono žiedo atstovaudamas ilgametei savo komandai, bet per karjerą pasiekė ne vieną įsimintiną laimėjimą – du kartus tapo olimpiniu čempionu ir sykį laimėjo studentų NCAA čempionatą. Deja, iš svarbiausių P.Ewingo karjeros laimėjimų liko tik prisiminimai – legendinis krepšininkas atskleidė, kad jo namus apšvarinę vagys pasisavino svarbiausius amerikiečio medalius.
Patrickas Ewingas
Patrickas Ewingas / „Scanpix“ nuotr.

Nors vagystė įvyko jau seniau, apie ją 57-erių dabar treneriu dirbantis amerikietis viešai prabilo pirmą kartą.

„The Dan Patrick Show“ tinklalaidėje dalyvavęs P.Ewingas papasakojo, kaip netekęs svarbiausių karjeros laimėjimų kreipėsi į tuometinį JAV rinktinės vadovą.

„Jie įsiveržė į mano namus Niujorke ir pavogė mano medalius. Tada aš paskambinau Jerry Colangelo, o jis man parūpino medalių kopijas“, – sakė P.Ewingas.

Olimpinius aukso medalius „Knicks“ aukštaūgis iškovojo būdamas pirmų dviejų iš profesionalų sudarytų JAV rinktinių nariu – 1992-aisiais jis su „Svajonių komanda“ triumfavo Barselonos olimpinėse žaidynėse, o po ketverių metų apgynė nugalėtojų vardą Atlantoje.

Vagys iš P.Ewingo namų pasisavino ir jo 1984 m. laimėtą NCAA čempiono žiedą, iškovotą su Džordžtauno universitetu, bet krepšininkui pasisekė – kiek vėliau žiedą jis atgavo.

„Jie pasiėmė mano koledžo čempiono žiedą, bet kažkas pabandė jį parduoti per „eBay“ ir aš sugebėjau jį atgauti“, – pasakojo P.Ewingas.

2002 m. karjerą baigęs aukštaūgis jau beveik du dešimtmečius dirba treneriu – 15 metų jis talkino įvairiems NBA komandų vyriausiesiems treneriams, o nuo 2017-ųjų pats ėmėsi vyr. trenerio darbo Džordžtaune.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas