Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 11 10

Varžovui smogusiam N.Jokičiui – diskvalifikacija, nubausti ir „Heat“ žaidėjai

Nikola Jokičius už smūgį varžovui į nugarą nubaustas vienerių rungtynių diskvalifikacija, pranešė NBA lyga.
Nikola Jokičius
Nikola Jokičius / „Scanpix“ nuotr.

„Denver Nuggets“ žvaigždė pirmadienio naktį smogė į nugarą „Miami Heat“ puolėjui Markieffui Morrisui ir buvo išvarytas iš aikštės iki rungtynių pabaigos likus vos daugiau nei dviem minutėms.

Dėl suspendavimo serbas turės praleisti ateinančią naktį vyksiantį „Nuggets“ mačą su „Indiana Pacers“ klubu.

VIDEO: N.Jokičiaus emocijų proveržis

Bausmių neišvengė ir „Heat“ žaidėjai. M.Morrisas, grubiai prasižengęs ir aikštės viduryje ir išprovokavęs N.Jokičiaus įsiūtį, turės sumokėti 50 tūkst. JAV dolerių.

Konfliktą eskalavęs ir N.Jokičių „pasikalbėti“ kvietęs „Heat“ lyderis Jimmy Butleris sulaukė 30 tūkst. dolerių bausmės.

Primename, kad emocijų protrūkis kilo rungtynėse, kurias 113:96 laimėjo „Nuggets“.

M.Morrisui grubiai sustabdžius į greitą ataką pasileidusį N.Jokičių, šis atsakė smūgiu amerikiečiui į nugarą, taip įplieksdamas aistras aikštelėje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nikola Jokičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nikola Jokičius

Galiausiai, po kelias minutes trukusios peržiūros, iš aikštės buvo išvaryti ir N.Jokičius, ir M.Morrisas, o J.Butleris nubaustas technine pražanga. M.Morrisas aikštę paliko tik daugiau nei penkias minutes pragulėjęs ant parketo, o dėl sužeidimų jam teks praleisti kitas „Heat“ rungtynes su „Los Angeles Lakers“.

Tiesa, emocijos nesibaigė ir po rungtynių. Iš pradžių „Los Angeles Clippers“ rungtyniaujantis Markieffo brolis Marcusas parašė tviteryje, kad „pasižymėjo“ N.Jokičiaus smūgį į nugarą jo broliui, o greitai į konfliktą įsivėlė ir galingo sudėjimo serbo broliai Strahinja ir Nemanja, susikūrę „Twitter“ paskyrą ir atsakė Marcusui Morrisui.

„Marcusai Morrisai, turėtum palikti šį reikalą ramybėje, užuot viešai grasinęs mūsų broliui! Tavo brolis pirmasis žaidė nesportiškai. Jeigu norėsi žengti žingsnį pirmyn, būk tikras, kad mes tavęs lauksime!“ – pridūrė galingo sudėjimo N.Jokičiaus broliai, praeityje ir patys žaidę krepšinį.

Pats N.Jokičius, kuris akistatoje su „Heat“ surinko eilinį trigubą dublį (25 taškai, 15 atkovotų kamuolių ir 10 rezultatyvių perdavimų), po mačo gailėjosi dėl savo sprendimo nokautuoti varžovą.

„Tai kvailas sprendimas. Jaučiuosi blogai. Neturėčiau taip reaguoti. Maniau, kad jis tiesiog prasižengs, bet jis sužaidė nešvariai ir man reikėjo save apginti. Jaučiausi blogai. Reikėjo save apginti, bet neturėjau taip reaguoti, – teigė serbas. – Man parodė įrašą ir mačiau, kaip po smūgio jo galva atsilošė atgal. Tikrai nesijaučiu gerai, tai – blogas mano sprendimas.“

Po N.Jokičiaus diskvalifikacijos „Nuggets“ artimiausiose rungtynėse neturės net trijų savo lyderių, nes Jamalas Murray vis dar tęsia reabilitaciją po kryžminio kelio raiščio traumos, o Michaelas Porteris negali žaisti dėl nugaros skausmų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas