Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vėl nusivylimu tapusios „All-Star“ rungtynės iškėlė klausimą: kaip grąžinti intrigą?

NBA komisaras Adamas Silveris kelis mėnesius kartojo, kaip svarbu sugrąžinti konkurencingesnį produktą į „All-Star“ rungtynes, o tai išskyrė ir renginio išvakarėse, tačiau kalbos ir pastangos nuėjo perniek – žvaigždžių rungtynėse per 48 minutes buvo įmesti net 397 taškai, rašo ESPN.

Po septynerių metų sugrąžinto „Rytų“ ir „Vakarų“ komandų formato susitikime stipresni buvo „Rytų“ krepšininkai – 211:186. Jie tapo pirmaisiais „All-Star“ rungtynių istorijoje, peržengusiais net 200 taškų ribą.

Abi komandos kartu sudėjus metė net 168 tritaškius ir pataikė 67. Jos iš viso prasižengė vos 3 kartus – tai naujas rekordas. Baudų metimų sirgaliai išvydo vos 5, blokų – 3.

„Manau, kad pamatysime geras rungtynes“, – dar šeštadienį Indianapolyje žiniasklaidai sakė A.Silveris.

Tačiau 73-osios „All-Star“ rungtynės atrodė taip pat, kaip praėjusių metų mačas Solt Leik Sityje, teigia ESPN žurnalistas Timas Bontempsas.

Jis pabrėžė, kad A.Silverio susierzinimas dėl rungtynių buvo aiškiai matomas po jų pabaigos.

„Rytų žvaigždės surinko daugiausiai taškų. Na... Sveikinimai“, – pristatydamas prizą nugalėtojams tepasakė A.Silveris.

Tai buvo tinkanti pabaiga vakarui, per kurį neatsitiko nieko, kas užbaigtų diskusijas apie svarbiausio NBA sezono vidurio renginio ateitį.

NBA stengėsi paversti šias rungtynes žaidėjų prioritetu viso sezono metu. A.Silveris ir NBA vykdantysis viceprezidentas Joe Dumarsas ne sykį kartojo, kad tikisi iš „All-Star“ dalyvių sulaukti didesnių pastangų.

Vietoje to jie gavo dar vienas rungtynes su praktiškai neegzistavusia gynyba. Tai gerai iliustruoja ir „Los Angeles Lakers“ puolėjo Anthony Daviso teiginys, jog jam įsimintiniausias rungtynių momentas buvo „Chicago Bulls“ ir „Indiana Pacers“ palaikymo komandų pasirodymai tarp trečio ir ketvirto kėlinių.

„Manau, kad geriausiai pasirodė į krepšį dėlioję „Bulls“ ir „Pacers“ atstovai. Jie dėliojo su tramplinu ir pasirodė labai įspūdingai“, – pabrėžė NBA žvaigždė.

Galiausiai, po sekmadienio rungtynių jausmas buvo toks pat, kaip ir po praėjusių metų, rašo T.Bontempsas.

NBA ir vėl kelia rankas į viršų ir pripažįsta, kad jų svarbiausias renginys baigėsi nusivylimu, o visi žaidėjai pripažįsta, kad nors jie pritaria bandymams pagerinti rungtynių kokybę, vien žaisti kiečiau neužtenka.

„Manau, kad turime tai išspręsti, – sakė rekordinį 20-ą kartą rungtynėse žaidęs LeBronas Jamesas. – Žinoma, iš žaidėjo perspektyvos smagu lakstyti pirmyn atgal, bet iš konkurencinės pusės, mums nepatinka žaisti tokiose laisvo pobūdžio rungtynėse.“

„Bet svarbiausia, kad nė vienas žaidėjas nepatyrė traumos ir visi baigė jas taip, kaip pradėjo. Tad tai yra platesnės diskusijos klausimas“, – pridūrė LeBronas.

Panašiai kalbėjo ir jo komandos draugas Los Andželo klube A.Davisas.

„Žinoma, sirgaliai, lyga ir visi kiti nori, kad rungtynės būtų konkurencingos, bet turi pagalvoti ir apie tai, kad žaidėjai nesusižeistų. Traumos yra žaidimo dalis ir niekas nenori jų patirti „All-Star“ rungtynėse. Visi šie žaidėjai yra labai vertinti savo komandoms. Tad vertinant situaciją emocijos yra mišrios. Bandai eiti į aikštę ir kautis, kad tai nebūtų tik gražių epizodų rinkinys, bet iš kitos pusės, ar kas nors norėtų matyti, kaip žaidėjas bando įdėti į krepšį ir patiria trauma, jei to galima išvengti?“ – klausė aštuntą kartą „All-Star“ rungtynėse žaidęs puolėjas.

Tuo tarpu vienu iš NBA lyderių „Minnesota Timberwolves“ žvaigždė Anthony Edwardsas pripažino, kad nebuvo suinteresuotas stengtis „All-Star“ rungtynėse.

„Man tai „All-Star“ rungtynės, kuriose niekada nebūsiu labai konkurencingas. Man čia linksma. Nežinau, ką būtų galima padaryti, kad rungtynės būtų konkurencingesnės. Manau, kad visi žiūri į tai kaip į pertrauką, tad nemanau, kad kas nors nori labai stengtis“, – sakė gynėjas ESPN.

T.Bontempso teigimu, panaši tendencija pastaraisiais metais juntama ir kitų sporto šakų žvaigždžių rungtynėse, dėl ko NHL (ledo ritulys), NFL (amerikietiškas futbolas) ir MLB (beisbolas) priėmė tam tikrus pakeitimus, kad sugrąžintų intrigą.

NBA, o ypač A.Silveris, apie būtinybę kažką keisti kalba garsiausiai iš visų.

Bet po dar vienos nesėkmės neaišku, kuria kryptimi lyga judės toliau.

„Buvo tam tikrų diskusijų apie rungtynių intrigą, – sakė 36 taškus pelnęs „Boston Celtics“ puolėjas Jaylenas Brownas. – Nežinau, kiek tai pasiteisino, bet apie tai diskutavome. Manau, kad vyrukai bando būti konkurencingi, bet tuo pačiu stengiasi pasilinksminti ir išvengti traumų.“

Galiausiai, jis pridūrė:

„Tikriausiai reikia naujų sprendimų, kad situacija pasikeistų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas