Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 02

Vieną žaidimo elementą labiausiai tobulinęs L.Dončičius: „Noriu laimėti titulą“

Luka Dončičius jau pradėjo pasiruošimą trečiajam savo NBA sezonui, prieš kurį jis labiausiai tobulino vieną savo žaidimo elementą – pataikymą.
Luka Dončičius
Luka Dončičius / „Scanpix“ nuotr.

Į „Dallas Mavericks“ treniruočių stovyklą antradienį atvykęs 21-erių krepšininkas bendravo su JAV žiniasklaida ir atskleidė per tarpsezonį netinginiavęs.

„Kiekvienais metais noriu tapti vis geresniu. Tai – pagrindinis mano tikslas. Kaip visada sakau, noriu laimėti NBA titulą ir tam turiu dirbti ties visais savo žaidimo aspektais. Kol nesi geriausias visur, turi kur dirbti. Tad aš ir dirbau, bet daugiausiai tobulinau metimą“, – sakė slovėnas.

Prieš kelis mėnesius Orlando „burbule“ jis jau paragavo pirmosios atkrintamųjų varžybų patirties, kai jo komanda Vakarų konferencijos pirmajame etape nusileido „Los Angeles Clippers“ 2-4, bet tai L.Dončičiaus nepasotino.

„Praėjęs sezonas nebuvo puikus, nes nelaimėjome. Tai buvo mano pirmoji atkrintamųjų patirtis prieš nuostabią komandą, prieš kurią daug išmokau. Visi mes daug išmokome“, – tikino L.Dončičius.

Vienas geriausių NBA krepšininkų pasveikino ir į pajėgiausią krepšinio lygą atvykstantį Facundo Campazzo, su kuriuo vilkėjo Madrido „Real“ marškinėlius 2017-2018 m. sezone.

Euroleague.net nuotr./Facundo Campazzo
Euroleague.net nuotr./Facundo Campazzo

„Nesidžiaugiu jo atvykimu į NBA, nes jis nuostabus žaidėjas, – juokaudamas sakė L.Dončičius. – Jei rimtai, esu laimingas dėl to, kad jis jau čia. Jis to nusipelnė. Sirgsiu už jį kiekvienose rungtynėse, išskyrus tas, kurias jis žais prieš mus.“

L.Dončičius praėjusį sezoną sužaidė 61 rungtynes ir jose pelnė po 28,8 taško, atkovojo po 9,4 kamuolio ir atliko po 8,8 rezultatyvaus perdavimo. Slovėnas pirmą kartą žaidė „Visų žvaigždžių“ rungtynėse ir pirmą kartą buvo išrinktas į geriausių sezono žaidėjų penketą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas