Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 02

„Warriors“ laimi, tačiau jų bėdas slepia fenomenalus Stepheno Curry žaidimas

Praėjusios nakties rungtynėse NBA vicečempionai „Golden State Warriors“ iškovojo pergalę prieš stiprią „Portland Trail Blazers“ ekipą rezultatu 127:104. Žvelgiant į rezultatą galima pagalvoti, kad Ouklando komanda pagaliau įgavo pagreitį, tačiau taip tikrai nėra. Fenomenalus Stepheno Curry žaidimas trečiajame kėlinyje šį kartą išgelbėjo ekipą, bet problemų vis dar yra nemažai.
Stephenas Curry
Stephenas Curry / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Warriors“ žaidė svečiuose, neblogai gynėsi prieš Damiano Lillardo ir C.J.McColumo duetą, o trečiajame kėlinyje S.Curry surengė šou, po kurio „kariai“ ir laimėjo rungtynes.

Aikštėje pasirodė tas S.Curry, kuris 2015-2016 m. sezone buvo vienbalsiai išrinktas naudingiausiu sezono žaidėju. Krepšininkas vieną po kito mėtė tritaškius, kurie buvo nelogiški, bet taiklūs.

Kaip tik to „Warriors“ tuo metu ir reikėjo. 6 taškų persvara po dviejų kėlinių pavirto į 27 taškų pranašumą žengiant į ketvirtąjį ketvirtį. Vėliau komanda išlaikė savo persvarą ir nesunkiai iškovojo pergalę.

Tačiau S.Curry pasirodymas ir galutinis rezultatas atitraukia dėmesį nuo problemų, kurios ir toliau kamuoja Ouklando ekipą. Pirmoje rungtynių pusėje smarkiai strigo „Warriors“ gynyba, o besikeičiantys krepšininkai aikštėje atrodė sutrikę.

Vienas geriausių NBA apžvalgininkų Zachas Lowe išskyrė tai, kad gynyboje nesusikalba „Warriors“ komandos senbuviai, o ne naujokai. Tuo tarpu Anthony Slateris pastebėjo, kad Ouklando ekipa rungtyniauja prastai, tačiau vis tiek sugeba po dviejų kėlinių pirmauti 59:53 prieš labai gerą „Trail Blazers“ komandą.

Gynyba nebuvo vienintelė problema.

S.Curry šiose rungtynėse pataikė 5 tolimus metimus iš 10, o nuo suolo pakilęs Ianas Clarkas įsmeigė visus tris savo mestus tritaškius. Tuo tarpu visa likusi komanda pataikė vos 2 tolimus metimus iš 13. „Warriors“ vis dar trūksta didesnio Klay Thompsono ir Kevino Duranto indėlio puolime.

K.Durantas po truputėlį apsipranta, nes puikiai atakuoja iš vidutinio nuotolio, tačiau K.Thompsonas įkrito į labai didelę duobę. Gynėjas Portlande pelnė 14 taškų ir pataikė vos 6 metimus iš 17.

Kartu K.Durantas ir K.Thompsonas metė 10 tritaškių ir nepataikė nė vieno.

K.Thompsonas šį sezoną pataikė 3 tolimus metimus iš 28 bandymų, o iš kampų nepataikė nė vieno tritaškio.

Triuškinanti „Warriors“ pergalė prieš „Trail Blazers“ gali sudaryti įspūdį, kad Ouklando ekipa pagaliau susižaidė, tačiau taip toli gražu nėra. S.Curry pasirodymas eilinį sykį išgelbėjo „karius“, o tokie sudėtingi metimai kris ne visada.

Žinoma, tai vienas geriausių NBA metikų per visą istoriją, tačiau „Warriors“ turi padaryti išvadas gynyboje, o likę komandos snaiperiai privalo išnaudoti progas mesdami iš toli.

Praėjo vos ketverios rungtynės, todėl laiko tobulėjimui dar yra labai daug.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento