Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 15

„Wizards“ svarsto iškeisti lyderį, bet koją kiša ypatinga kontrakto sąlyga

NBA lygą netrukus gali sudrebinti didžiuliai mainai. ESPN pranešė, kad „Washington Wizards“ klubas ėmė svarstyti Bradley Bealo iškeitimo variantus.
Bradley Bealas
Bradley Bealas / Scanpix/USA TODAY Sports nuotr.

Pranešama, kad naujasis komandos prezidentas Michaelas Wingeris ir B.Bealo agentas Markas Bartelsteinas palaiko glaudų ryšį aptardami Vašingtono klubui pateiktus mainų scenarijus.

Tiesa, B.Bealo situacija yra neeilinė. 29-erių gynėjas vos prieš kelerius metus pasirašė įspūdingą penkerių metų 251 mln. dolerių kontraktą, kuris galios iki 2027-ųjų. Jame įrašyta sąlyga, kad B.Bealas gali vetuoti bet kuriuos „Wizards“ susitartus mainus – tokios sąlygos savo sutartyje neturi daugiau joks NBA krepšininkas.

Įdomu tai, kad anksčiau tokią sąlygą savo kontraktuose buvo išsireikalavusios pirmo ryškumo žvaigždės – Kobe Bryantas, Dirkas Nowitzki, LeBronas Jamesas, Timas Duncanas, Kevinas Garnettas, Carmelo Anthony ir kiti.

Tai reiškia, kad B.Bealas gali pats nuspręsti savo kitą karjeros stotelę bei daryti įtaką tam, į kokį mainų paketą bus išmainytas. Tad komandos, norinčios gauti triskart „All-Star“ rungtynių dalyvį, privalės derėtis ne tik su „Wizards“, bet ir su pačiu B.Bealu.

193 cm ūgio žaidėjas JAV sostinės klube žaidžia visą savo karjerą – nuo pat tada, kai 2012 m. buvo pakviestas trečiuoju šaukimu naujokų biržoje.

Praėjusiame sezone B.Bealas rinko po 23,2 taško ir atakavo tiksliausiai karjeroje – 51 proc. iš žaidimo, bet dėl traumų praleido net 32 iš 82 reguliariojo sezono rungtynių.

„Scanpix“ nuotr./Bradley Bealas ir Devinas Bookeris
„Scanpix“ nuotr./Bradley Bealas ir Devinas Bookeris

Per karjerą jis renka po 22,1 taško, o net du sezonus iš eilės (2019-2020 ir 2020-2021 m.) „Wizards“ lyderis viršijo 30 taškų ribą, pelnydamas atitinkamai po 30,5 ir 31,3 taško.

Nepaisant to, „Wizards“ į atkrintamąsias pateko tik kartą per pastaruosius penkis sezonus, o šią vasarą jie nėra tikri ir dėl kitų savo lyderių Kyle'o Kuzmos ir Kristapo Porzingio, kurių kontraktuose numatytos žaidėjų opcijos – atsisakę jų, šie puolėjai taptų neapribotais laisvaisiais agentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas