Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 04 18

Žadą atimantis krepšinis Bostone – J.Tatumas išplėšė pergalę su sirena

Priešiškai Bostone sutiktas Kyrie Irvingas tildė varžovų sirgalius ir veiksmais, ir žodžiais, bet galiausiai paskutinį žodį neįtikėtiname serijos starte tarė „Boston Celtics“ žvaigždė Jaysonas Tatumas. Jo metimas paskutinę sekundė išplėšė „keltų“ pergalę prieš „Brooklyn Nets“ 115:114 (29:28, 32:33, 35:24, 19:29) ir išvedė Bostono klubą į priekį serijoje iki keturių pergalių 1-0.
Jaysonas Tatumas
Jaysonas Tatumas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Neįtikėtina drama pasibaigusios rungtynės jau pirmoje jų pusėje iliustravo, kas sirgalių gali laukti pabaigoje.

Komandos nenusileido viena kitai per pirmus du kėlinius ir net 17 kartų keitėsi pirmaujančios ekipos vaidmeniu, kol švieslentė po 24 žaidimo minučių fiksavo visišką lygybę – 61:61.

Trečiajame kėlinyje 11 taškų pelnęs „Celtics“ gynėjas Marcusas Smartas inicijavo savo komandos spurtą, po kurio šeimininkai atitrūko 84:69, o ketvirtį tritaškiu užbaigęs J.Tatumas sukūrė „Celtics“ dviženklę persvarą prieš ketvirtąjį kėlinį – 96:85.

Vis dėlto jame ryškiausiomis spalvomis pražydo K.Irvingas. Du sezonus Bostone rungtyniavęs, bet ne pačiu gražiausiu būdu su „Celtics“ išsiskyręs gynėjas buvo pasitiktas švilpimu ir baubimu, o sirgalius tildė ne tik geru žaidimu, bet ir rankų gestais bei žodžiais.

O kai to labiausiai reikėjo, ėmė plėšyti varžovų krepšio tinklelį. Vien per ketvirtąjį kėlinį jis pelnė net 18 taškų, iš viso susitikime surinkdamas 39.

Būtent K.Irvingo tritaškis per M.Smarto rankas likus 45,9 sek. sugrąžino pranašumą „Nets“ klubui – 114:111.

Kitoje atakoje Jaylenas Brownas įmetė dvitaškį, o savoje aikštės pusėje „Celtics“ sugebėjo apsiginti, kai sudėtingą tritaškį per J.Tatumą prametė Kevinas Durantas.

Tai paliko „keltams“ maždaug 12 sekundžių lemiamam atsakymui.

Kamuolį ties tritaškiu gavęs M.Smartas mesti nesiryžo ir surado link krepšio kertantį J.Tatumą, kuris gražia verpste atsikratė K.Irvingo ir aidint sirenai išplėšė pergalę savo komandai, pasiųsdamas į euforiją Bostono ekipos sirgalius.

Arbitrai dar peržiūrėjo epizodą ir įsitikino, kad J.Tatumas kamuolį išmetė laiku, bei taip paskelbė įspūdingą „Celtics“ pergalę ir įgytą pranašumą serijoje, kuri laikoma labiausiai intriguojančia pirmajame atkrintamųjų varžybų etape.

Antrąjį kartą šios komandos susidurs naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Lietuvos laiku.

„Celtics“: Jaysonas Tatumas 31 (10/12 dvit., 8 rez. perd.), Jaylenas Brownas 23, Marcusas Smartas (4/9 trit., 7 atk. kam., 6 rez. perd.) ir Alas Horfordas (15 atk. kam.) po 20.

„Nets“: Kyrie Irvingas 39 (6/10 trit., 9/9 baud., 6 rez. perd.), Kevinas Durantas 23 (9/24 metimai), Goranas Dragičius 14, Nicas Claxtonas 13 (8 atk. kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas