2021 12 29

Žaidėjas gavo NBA sutartį, nes gali atvažiuoti iki arenos automobiliu

NBA lygą toliau purto vis nauji COVID-19 atvejai, stumiantys komandas į itin nepatogias situacijas. Vieną tokių teko spręsti „Miami Heat“ klubui, staiga likusiam be numatyto mažiausio sveikų žaidėjų skaičiaus.
Aricas Holmanas
Aricas Holmanas / „Scanpix“ nuotr.

Floridos valstijos komanda ateinančią naktį žais San Antonijuje prieš „Spurs“ klubą, o į Teksaso miestą atvyko dar rungtynių išvakarėse.

Vis dėlto atlikus žaidėjams koronaviruso testus paaiškėjo, jog kai kurie „Heat“ krepšininkai žaisti negalės.

Prie jau anksčiau COVID-19 protokoluose buvusių Kyle'o Lowry, Udonio Haslemo ir Maxo Struso prisijungė ir Zylanas Cheathamas, PJ Tuckeris bei Gabe'as Vincentas.

Žaisti negalės ir traumuoti Jimmy Butleris, Bamas Adebayo, Markieffas Morrisas, Dewayne'as Dedmonas ir Victoras Oladipo.

Tai paliko Majamio ekipą su vos septyniais sveikais ir pasiruošusiais žaisti krepšininkais, kai minimalus NBA reikalavimas yra aštuoni krepšininkai.

Tad „Heat“ teko ieškoti būdų, kaip rasti žaidėją likus mažiau nei 10 valandų iki rungtynių.

Išeitį Majamio ekipa rado G lygoje, pasiūlydami 10 dienų sutartį Aricui Holmanui.

Kaip praneša ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis, pagrindinė priežastis, kodėl sutartis buvo įteikta būtent šiam žaidėjui, yra jo dabartinė buvimo vieta.

A.Holmanas atstovauja „Austin Toros“ komandai, o tarp Ostino ir San Antonijaus miestų – viso labo apie 120 km. Tad „Heat“ naujokas galės tiesiog sėsti į automobilį ir keliauti į San Antonijų, kur susipažins su naujaisiais komandos draugais likus vos kelioms valandoms iki rungtynių pradžios.

„Galiu patvirtinti, kad „Heat“ pridėjo buvusį Misisipės valstijos universiteto puolėją Aricą Holmaną, kuris yra per vairavimo atstumą nuo San Antonijaus, nes žaidžia G lygos Ostino klube“, – rašo „Heat“ naujienas nušviečiantis žurnalistas Ira Windermanas.

„NBA darbo reikalavimai: privalai turėti savo automobilį“, – tviteryje juokavo NBA apžvalgininkas Duncanas Smithas.

Įdomu tai, kad „Heat“ turi dvejonių dėl dar dviejų žaidėjų. Anot I.Windermano, neaišku, ar žaisti galės riešą susižeidęs Marcusas Garrettas bei skausmą krūtinės srityje jaučiantis Duncanas Robinsonas. Jei taip ir nutiks, „Heat“ teks ieškoti dar dviejų žaidėjų, kurie, greičiausiai, taip prisijungtų iš „Austin Toros“ komandos.

Majamio ekipa su 22 pergalėmis ir 13 pralaimėjimų yra ketvirtoje vietoje Rytų konferencijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas