Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 11

Žiedų medžioklė: penkios populiariausios NBA superkomandos

Kevinas Durantas šią vasarą sudrebino NBA laisvųjų agentų turgų ir prisijungė prie lygos vicečempionės „Golden State Warriors“. Vienas geriausių pasaulio krepšininkų prisijungė prie ekipos, kuri savo gretose jau turi tris Visų žvaigždžių rungtynių dalyvius, todėl šis Ouklando būrys jau tituluojamas superkomanda. Tačiau tai ne pirmas kartas, kai žvaigždės susibėga tam, kad laimėtų kuo daugiau čempionų žiedų.
Steve\'as Nashas, Kobe Bryantas, Dwightas Howardas ir Pau Gasolis
Steve\'as Nashas, Kobe Bryantas, Dwightas Howardas ir Pau Gasolis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Legendinis „Boston Celtics“ žaidėjas Larry Birdas teigė, kad niekuomet nebūtų pasielgęs taip, kaip K.Durantas:

„Niekuomet negalvojau, kad norėčiau prisijungti prie Magico Johnsono ir su juo varžytis dėl titulo Los Andžele. Aš geriau jį įveiksiu.“

Tačiau taip galvoja tikrai ne visi. Geriausi lygos krepšininkai jau ne sykį susivienijo, kad pasiektų išsvajotąjį tikslą, tačiau tai ne visuomet atneša norimus rezultatus. Pateikiame penkias daugiausiai dėmesio susilaukusias NBA superkomandas, iš kurių buvo tikimasi vien pergalių.

5. „Houston Rockets“, 1996-1997 m.

„Scanpix“/AP nuotr./Charlesas Barkley
„Scanpix“/AP nuotr./Charlesas Barkley

Hjustono ekipa 1994 ir 1995 m. laimėjo NBA, tačiau į lygą sugrįžęs Michaelas Jordanas bei kasmet stiprėjantys „Jazz“ bei „Sonics“ privertė juos ieškoti pastiprinimo.

Prieš 1996-1997 m. sezoną „raketos“ į Finiksą išsiuntė keturis krepšininkus, o už juos gavo Charlesą Barkley. Jis turėjo sudaryti naują „didįjį trejetą“ su Hakeemu Olajuwonu bei Clyde'u Drexleriu ir dominuoti NBA. Tačiau tą sezoną jis dėl traumų sužaidė vos 53 rungtynes, o iš žaidimo metė vos 48 proc. taiklumu.

Nepaisant prasto C.Barkley žaidimo, „Rockets“ pateko į Vakarų konferencijos finalą, tačiau jame fantastiško Johno Stocktono metimo dėka pralaimėjo „Jazz“ ekipai.

1997-1998 m. sezonas buvo dar prastesnis Hjustonui. Ekipą visus metus kamavo traumos, dėl kurių ji laimėjo vos 41 rungtynes. „Rockets“ Vakaruose užėmė aštuntą vietą ir pirmajame atkrintamųjų etape nusileido tai pačiai „Jazz“ komandai.

C.Barkley taip ir liko vienu geriausių visų laikų NBA krepšininkų, kurie nėra iškovoję čempionų žiedo.

4. „Los Angeles Lakers“, 2003-2004 m.

Wally Skalij / Los Angeles Times/Karlas Malone'as, Kobe Bryantas ir Gary Paytonas
Wally Skalij / Los Angeles Times/Karlas Malone'as, Kobe Bryantas ir Gary Paytonas

Kobe Bryantas, Gary Paytonas, Shaquille'as O'Nealas ir Karlas Malone'as – vienoje sudėtyje. Sunku patikėti? Tačiau realybe tai tapo 2003-aiais, nes G.Paytonas ir K.Malone'as savo karjeros saulėlydžiuose dar neturėjo iškovoję nė vieno žiedo.

Daugiausiai dėmesio 2003-2004 m. sezone susilaukusi lygos ekipa buvo arti tikslo, tačiau NBA superfinale nusileido puikiai tais metais rungtyniavusiai „Detroit Pistons“.

Reguliariajame sezone „Lakers“ iškovojo 56 pergales ir patyrė 26 nesėkmes, o atkrintamosiose Vakarų konferencijoje didesnio vargo neturėjo. Tačiau niekaip negalėjo susitvarkyti su kovingąja „Pistons“ ekipa, o tai neleido K.Bryantui laimėti ketvirto titulo per penkerius metus.

Nors K.Malone'ui buvo 40 metų, tačiau jis per 42 sužaistas rungtynes vidutiniškai mesdavo po 13 taškų ir atkovodavo beveik po 9 kamuolius. Tai dar vienas puikus krepšininkas, kuris savo kolekcijoje taip ir nelaimėjo čempionų žiedo.

G.Paytonui pasisekė labiau, nes 2005 m. jis perėjo į „Miami Heat“, su kuria sugebėjo triumfuoti NBA finale 2006-aisiais.

3. „Boston Celtics“, 2007-2008 m.

„Scanpix“/AP nuotr./Ray Allenas, Kevinas Garnettas ir Paulas Pierce'as
„Scanpix“/AP nuotr./Ray Allenas, Kevinas Garnettas ir Paulas Pierce'as

Bostono klubas 2006-2007 m. sezoną iškovojo 24 pergales ir patyrė net 58 nesėkmes, o bet kokios svajonės apie atkrintamąsias atrodė beprotiškos.

Tačiau per vieną naktį viskas apsivertė aukštyn kojomis.

Danny Ainge'as surado būdą, kaip į Bostoną prisivilioti Keviną Garnettą bei Ray'ų Alleną. Jie turėjo padėti Paului Pierce'ui iškovoti savo pirmąjį NBA čempionų žiedą.

2007-2008 m. reguliarusis sezonas pralėkė be didesnių problemų, nes ekipa iškovojo 66 pergales ir Rytų konferencijoje užėmė pirmąją vietą. Tačiau atkrintamosiose jiems teko ne sykį paplušėti ir žaisti septintąsias serijos rungtynes su „Atlanta Hawks“, „Cleveland Cavaliers“, o „Pistons“ jie nugalėjo per šešerias rungtynes.

Finale „Celtics“ triumfavo rezultatu 4:2 ir padovanojo pirmuosius čempionų žiedus visiems šio „didžiojo trejeto“ nariams. Sekantį sezoną Bostonas pradėjo iškovodamas 27 pergales iš 29, tačiau prasidėjusios K.Garnetto traumos nebeleido „Celtics“ sugrįžti į NBA viršūnę.

2. „Lakers“, 2012-2013 m.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Steve'as Nashas, Kobe Bryantas, Dwightas Howardas ir Pau Gasolis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Steve'as Nashas, Kobe Bryantas, Dwightas Howardas ir Pau Gasolis

Nepaisant galutinio rezultato, ši komanda atrodė bene grėsmingiausia ekipa per visą lygos gyvavimo istoriją.

Tačiau Steve'ą Nashą ir Pau Gasolį nuolat kankino traumos, K.Bryantas su Dwightu Howardu niekaip negalėjo rasti bendros kalbos, o Mike'o D'Antoni sistema visiškai netiko šiam superklubui.

Negana to, pačioje sezono pabaigoje Achilo sausgyslės traumą patyrė K.Bryantas.

„Lakers“ reguliarųjį sezoną baigė su 45 pergalėmis ir užėmė septintą vietą Vakarų konferencijoje. Tai visai neblogas rezultatas, nes ekipa per pirmas 46 rungtynes buvo laimėjusi vos 20 kartų.

Žengiant į 2013-2014 m. sezoną, Los Andželo komanda jau buvo praradusi D.Howardą, kuris persikėlė į Hjustoną, K.Bryantas atliko reabilitaciją po sunkios traumos, o S.Nashas taip pat gydėsi nuo nuolatinių nugaros skausmų.

1. „Miami Heat“, 2010-2011 m.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lebronas Jamesas, Dwyane'as Wade'as ir Chrisas Boshas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lebronas Jamesas, Dwyane'as Wade'as ir Chrisas Boshas

Kas gi daugiau nei „Miami Heat“ yra šio sąrašo vietoje. Daug pasipiktinimo 2010-aisiais susilaukę bičiuliai susibėgo į vieną komandą, kad iškovotų kuo daugiau NBA čempionų žiedų.

Pirmaisiais savo gyvavimo metais šis superklubas akimirksniu pateko į NBA finalą, tačiau jame pralaimėjo „Dallas Mavericks“. Sekančius dvejus metus „Heat“ sugebėjo laimėti stipriausios pasaulio krepšinio lygos titulą.

Patyrus nesėkmę 2014-ųjų NBA finale, LeBronas Jamesas sugrįžo į Klivlandą, kuriame sugebėjo laimėti savo trečiąjį karjeros trofėjų.

„Golden State Warriors“, 2016-2017 m.

USA Today Sports/Steve'as Kerras, Kevinas Durantas ir Bobas Myersas
USA Today Sports/Steve'as Kerras, Kevinas Durantas ir Bobas Myersas

Galima drąsiai teigti, kad ši komanda jau netrukus papildys šį sąrašą. Tačiau iš pradžių reikia žvilgtelėti, kaip šis naujasis super klubas atrodys aikštėje, kiek iškovos titulų ir ar susitvarkys su didžiausiu žurnalistų dėmesiu visoje lygoje.

Tai, ko gero, taps žinomiausia ir įsimintiniausia lygos superkomanda per visą NBA istoriją, bet pirmiausia leiskime jiems sužaisti bent vienerias rungtynes artėjančiame NBA reguliariajame sezone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas