Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 28

Žvaigždžių trejetas Los Andžele: J.Wallas apsisprendė dėl savo ateities

Penkiskart NBA „All-Star“ rungtynių dalyvis Johnas Wallas ateinantį sezoną turėtų žaisti „Los Angeles Clippers“ klube.
Johnas Wallas
Johnas Wallas / „Scanpix“/AP nuotr.

ESPN žurnalistai Timas MacMahonas ir Adrianas Wojnarowskis pranešė, kad J.Wallas susitarė su „Houston Rockets“ klubu dėl kontrakto, kuris turėjo galioti dar metus, nutraukimo.

31-erių įžaidėjas pagal 2019-aisiais sudarytą sutartį 2022-2023 m. sezone turėjo uždirbti 47,4 mln. dolerių, bet sutiko šiek tiek nusirėžti savo uždarbį – krepšininkas gaus 40,9 mln. sumą ir taps laisvuoju agentu.

Tų pačių ESPN žurnalistų duomenimis, ištrūkęs iš Hjustono J.Wallas turėtų nutūpti Los Andžele ir pasirašyti sutartį su „Clippers“. Tai greičiausiai bus vienerių metų maždaug 6,5 mln. dolerių susitarimas.

Įžaidėjas Kalifornijos miesto klube prisijungs prie kitų dviejų žvaigždžių – Kawhi Leonardo ir Paulo George'o.

J.Wallas pastaraisiais sezonais buvo retas svečias aikštėje, bet kai žaidė, tą darė pakankamai sėkmingai.

„Scanpix“ nuotr./Johnas Wallas
„Scanpix“ nuotr./Johnas Wallas

Jis sužaidė tik 41 mačą „Washington Wizards“ klube 2017-2018 m. sezone ir tik 32 susitikimus 2018-2019 m. kampanijoje, o 2019-2020 m. sezone dėl kulno ir Achilo traumų apskritai nerungtyniavo.

2020 m. rudenį J.Wallas buvo iškeistas į „Rockets“ už Russellą Westbrooką, bet jo etapas šiuo metu viename prasčiausių NBA klubų nebuvo rožėmis klotas.

2020-2021 m. sezone J.Wallas žaidė tik 40 susitikimų, o praėjusiame sezone apskritai nerungtyniavo, nes „Rockets“ norėjo suteikti daugiau progų savo jauniesiems talentams Jalenui Greenui ir Kevinui Porteriui jaunesniajam.

2011 m. naujokų biržoje pirmu šaukimu pakviestas J.Wallas per 40 mačų su „Rockets“ marškinėliais vidutiniškai pelnė po 20,6 taško ir atliko po 6,9 rezultatyvaus perdavimo. Visos jo karjeros skaičiai – 19,1 taško ir 9,1 rezultatyvaus perdavimo per 613 mačų.

„Clippers“ praėjusiame sezone Vakarų konferencijoje užėmė aštuntą vietą, bet nepateko į atkrintamąsias varžybas, kai įkrintamosiose nusileido Jono Valančiūno atstovaujamiems „New Orleans Pelicans“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Paulas George'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Paulas George'as

Los Andželo komandos gretose visą praėjusį sezoną nežaidė kryžminio kelio raiščio traumą gydęsis K.Leonardas, o nemažą dalį sezono dėl alkūnės traumos turėjo praleisti ir P.George'as. Bet abu šie puolėjai turėtų būti sveiki, kai prasidės 2022-2023 m. sezonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas