Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 11

Žydrūnas Ilgauskas – geriausias visų laikų „Cavaliers“ centras

„Cleveland Cavaliers“ ekipoje savo karjeros piko metu žibėjęs Žydrūnas Ilgauskas paliko gilų įspaudą šios komandos istorijoje. „Yahoo Sports“ sudarytame visų laikų geriausiame šios ekipos startiniame penkete įrašyta ir lietuvio pavardė.
Žydrūnas Ilgauskas
Žydrūnas Ilgauskas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kelly Dwyeris pateikė savo nuomonę apie geriausius visų laikų komandos žaidėjus, negailėdamas liaupsių lietuviui Žydrūnui Ilgauskui.

Startinis penketas
Startinis penketas

Centras: Žydrūnas Ilgauskas. Big Z  baigiantis amžiui žiūrėjo į savo karjeros pabaigą. Jis buvo Billas Waltonas be MVP titulo ir dviejų čempiono žiedų. Jis buvo didelis vyrukas su trapiais kaulais ir siaubinga uniforma. Niekas netikėjo, kad jis sugrįš po traumos, per kurią jis praleido 195 rungtynes iš 214 nuo 1999 metų vasario iki 2001 metų gruodžio. Tačiau jis nepasidavė. Jis protingai elgėsi su savo laiku, priėmė teisingus sprendimus ir jis sugrįžo. Jis niekada nelaimėjo čempiono žiedo su „Cavaliers“ ir jo statistika (13,8 taško, 7,7 atkovoto kamuolio per 27 minutes) gali neversti jūsų iš kojų, tačiau jis geriausias „centras“, kokį kada nors yra turėjęs Klivlandas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Žydrūnas Ilgauskas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Žydrūnas Ilgauskas

Puolėjas: LeBronas Jamesas. Geriausias savo kartos krepšininkas. Jeigu jis ir toliau taip žais dar penkerius ar šešerius metus jis baigs karjerą kaip geriausias visų laikų NBA žaidėjas. 2010 metais jis komandą paliko be ceremonijų, tačiau jo sugrįžimas reiškia, kad „Cavaliers“ dar ilgai bus vieni iš favoritų laimėti čempionatą. Jis iškentė Darių Milesą, Ricky Davisą, J.R.Smithą, kartais neprofesionalius trenerius ir vadovus neišlenkdamas taurelės. Jis taip pat tapo aktoriumi, kuris prilygsta savo kartos Johnui Cusackui.  Jo statistika taip pat pakankamai gera – 27,5 taško, 7 atkovoti kamuoliai, 7 perdavimai, 2,6 perimto kamuolio ir bloko.

AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas
AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas

Puolėjas: Larry Nance'as. Dukart išrinktas į „Visų Žvaigždžių“ rungtynes L.Nance'as buvo sezono vidurio pirkinys, kuriam pavyko į šalį nustumti savo ego ir pridėti savo talentą prie „Cavaliers“, kuriam tuo metu reikėjo maitinti ne vieną burną. Nors jis į Klivlendą atvyko jau savo karjeros saulėlydyje, jam pavyko pastumti komandą į atkrintamąsias kovas, kuriose „Cavaliers“ atsimušdavo į Michaelo Jordano vedamą Čikagos ekipą.

Gynėjas: Markas Price'as. Žudantis gynėjas, kuris dominuotų šiandien. Jam pavyko sudalyvauti net keturiose „Visų Žvaigždžių“ rungtynėse ir „Cavaliers“ rinkti 19 taškų, atlikti 8,3 rezultatyvaus perdavimo ir padėti komandai kovoti dėl Rytų konferencijos titulo sunkiausiais laikais. Įspūdinga ir tritaškių statistika – didesnis nei 40 proc. pataikymas iš toli.

Gynėjas: Austinas Carras. Šiuo metu geriausiai žinomas kaip sunkiai dirbantis „Cavaliers“ televizijos analitikas. Pirmąjį komandos dešimtmetį jis buvo stabilus ramstis komandoje gerais ir blogesniais laikais. Jam pavyko trejose rungtynėse rinkti daugiau nei po 20 taškų ir patekti į vieną „Visų Žvaigždžių“ renginį prieš tai, kai į komandą pradėjo judėti žymesni žaidėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas