Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

39-erių LeBronas – naudingiausias olimpinių žaidynių krepšininkas, sudaryti ir penketai

LeBronas Jamesas šių metų pabaigoje minės 40-ąjį jubiliejų, bet tai netrukdo jam išlikti vienu geriausių pasaulio žaidėjų. Tai įrodo ir jo pasirodymas Paryžiaus olimpinėse žaidynėse – Karalius išrinktas naudingiausiu jų krepšininku.

JAV rinktinės ir „Los Angeles Lakers“ komandos veteranas pakeliui link aukso fiksavo 14,2 taško, 8,5 rezultatyvaus perdavimo, 6,8 atkovoto kamuolio ir 23,5 naudingumo balo rodiklius.

Pagal pastaruosius tris rodiklius JAV ekipoje jis pirmavo, o pagal rezultatyvumą buvo antras. Visame turnyre pagal rezultatyvius perdavimus L.Jamesas buvo antras, pagal naudingumą – ketvirtas, pagal atkovotus kamuolius – vienuoliktas.

LeBronas pateko ir į simbolinį žaidynių penketą, kuriame be jo vietą surado kitas amerikietis Stephenas Curry, prancūzas Victoras Wembanyama, serbas Nikola Jokičius ir vokietis Dennisas Schroderis.

S.Curry strigo grupių etape ir ketvirtfinalyje, kai rinko tik po 7,3 taško ir pataikė 25 proc. tritaškių, bet užsikūrė svarbiausiuose mačuose.

„Golden State Warriors“ žvaigždė į serbų ir prancūzų krepšį įmetė 60 taškų, pataikydamas net 17 tritaškių iš 26.

Jo vidurkiai turnyre – 14,8 taško, 3,2 atkovoto kamuolio, 2,5 rezultatyvaus perdavimo ir 14,5 naudingumo balo. Jis tapo rezultatyviausiu čempionų amerikiečių krepšininku.

20-metis V.Wembanyama per rungtynes fiksavo 15,8 taško, 9,7 atkovoto kamuolio, 3,3 rezultatyvaus perdavimo, 1,7 bloko ir 20,8 naudingumo balo rodiklius. Olimpinių vicečempionų gretose jis buvo pirmas pagal visus šiuos rodiklius.

N.Jokičius serbus link bronzos vedė rinkdamas po 18,8 taško, 10,7 atkovoto kamuolio, 8,7 rezultatyvaus perdavimo ir 31 naudingumo balą. Pagal pastaruosius tris rodiklius jis pirmavo tarp visų žaidynių dalyvių.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nikola Jokičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nikola Jokičius

D.Schroderis per mačą metė po 17,2 taško, atliko po 7,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 17,3 naudingumo balo, bet Paryžių paliko nuleista galva, nes vokiečiai užėmė tik ketvirtą vietą ir neiškovojo pirmojo olimpinio medalio krepšinyje.

Į antrąjį simbolinį penketą pateko Shai Gilgeousas-Alexanderis (Kanada), Bogdanas Bogdanovičius (Serbija), Franzas Wagneris (Vokietija), Guerschonas Yabusele (Prancūzija) ir Giannis Antetokounmpo (Graikija).

Geriausiu turnyro treneriu išrinktas prancūzas Vincent'as Collet.

Geriausiai besigynusio žaidėjo prizas atiteko serbui Aleksai Avramovičiui.

Turnyro kylančios žvaigždės apdovanojimą atsiėmė V.Wembanyama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas