Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 29

Aistros prancūzų rinktinėje: „Neklausyk jo, jis nenori žaisti“

Latvijai sensacingai pralaimėjusi Prancūzijos krepšinio rinktinė patyrė istorinį fiasko, tačiau pasaulio čempionatas prancūzams tuo nesibaigė.

Tarsi atviromis žaizdomis žaisti priversti olimpiniai ir Europos vicečempionai antradienį vos išvengė dar vieno pažeminimo.

Vincent‘o Collet auklėtiniai tik pačioje rungtynių pabaigoje palaužė vieną silpniausių šio čempionato ekipų Libaną – 85:79, nors ketvirto kėlinio viduryje dar turėjo vytis varžovus (63:65).

Dvikovą su Libanu praleido net trys prancūzų aukštaūgiai – Rudy Gobert'as, Moustapha Fallas ir Mathias Lessort‘as. Pasak oficialiai nurodytų priežasčių, pirmasis nežaidė dėl čiurnos, antrasis – dėl danties skausmų, o trečiasis šiame čempionate apskritai nebeišbėgs į aikštę, nenorint rizikuoti krepšininko sveikata po čiurnos traumos.

FIBA.com nuotr./Sylvainas Francisco
FIBA.com nuotr./Sylvainas Francisco

Tačiau rungtynėse su Libanu buvo akivaizdžiai matyti, kad ne viskas Prancūzijos rinktinės viduje yra gerai.

„Sylvainai (Francisco), nusiramink, neklausyk Elie (Okobo). Elie nenori žaisti, bet, prašau, nedaryk taip, kaip jis – žaisk kietai“, – auklėtiniui S.Francisco per minutės pertraukėlę aiškino treneris V.Collet, apeliuodamas į E.Okobo atsainumą.

Blogiausia, kad prancūzų čempionatas nesibaigia ir po pergalės prieš Libaną. Tituluotai rinktinei, į pasaulio čempionatai atvykusiai kautis dėl pačių aukščiausių vietų, dar teks varžytis dėl 17–32 pozicijų.

FIBA.com nuotr./Elie Okobo
FIBA.com nuotr./Elie Okobo

„Turėjome didelę bendrą vakarienę, kurios metu stengėmės sumažinti stresą, išlikti vieningi“, – „beIN Sports“ atskleidė Nicolas Batumas.

„Turime nenuleisti rankų. Kitąmet mūsų laukia svarbus turnyras (olimpinės žaidynės Paryžiuje). Sunku psichologiškai, bet norėjome sureaguoti. Tai vis tiek yra pergalė“, – po sunkaus laimėjimo prieš Libaną kalbėjo N.Batumas.

FIBA.com nuotr./Prancūzijos krepšinio rinktinė
FIBA.com nuotr./Prancūzijos krepšinio rinktinė

Priminsime, kad būtent N.Batumas po fiasko prieš Latviją kalbėjo apie „politinius sprendimus“, esą neleidusius prancūzams surinkti geriausių krepšininkų. Prancūzijos federacija yra užtrenkusi duris į nacionalinę komandą tiems krepšininkams, kurie rungtyniauja Rusijoje.

Į tokius N.Batumo žodžius vėliau atsakė rinktinės generaliniu vadybininku dabar dirbantis garsusis Borisas Diaw.

Daugiau krepšinio čempionato naujienų skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas