Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 03

Amerikiečius pranokęs I.Brazdeikis nepasisotino: „Esame labai alkani“

Ignas Brazdeikis per trejus NBA praleistus metus nesugebėjo įrodyti, kad yra vertas atlikti didelį vaidmenį stipriausioje pasaulio lygoje, tačiau gavęs dar vieną progą Lietuvos rinktinėje jis kartu su komandos draugais pranešė apie save pasauliui.

Lietuvos rinktinė Maniloje pasiekė istorinę pergalę 110:104 prieš JAV krepšininkus, nugalėdami amerikiečius pirmą kartą nuo 2004-ųjų, o I.Brazdeikis prie jos prisidėjo 11 taškų ir 4 rezultatyviais perdavimais.

„Puiki pergalė prieš puikią komandą. Buvome susikoncentravę ir puikiai pasiruošėme. Bet tai – tik vienas mačas. Dabar turime koncentruotis į kitus“, – trumpai rungtynes apžvelgė Iggy.

Tiek jis, tiek jo komandos draugai tiesiog degė pirmajame kėlinyje – šeši iš šešių tritaškių, sutrikę amerikiečių veidai ir 31:12 laimėtas ketvirtis.

„Pradėjome rungtynes su tinkama energija, labai norėjome laimėti, buvome alkani ir iš karto jiems smogėme. Didžiuojuosi šita komanda“, – apie pirmojo kėlinio stebuklus kalbėjo I.Brazdeikis.

Lietuviams teko atlaikyti sunkiausias minutes po ilgosios pertraukos. Padarę tik 6 klaidas per pirmus du kėlinius, mūsiškiai klydo tiek pat sykių vos per tris minutes trečiajame ketvirtyje, bet iki 4 taškų sumažėjęs skirtumas labiau nebeištirpo.

„Tikėjomės, kad jie padidins spaudimą ir tempą, gynybinį intensyvumą. Bet treneris įspėjo mus, kad išlaikytume ramybę, o tą mes galiausiai ir padarėme“, – sakė Iggy.

Lietuvos rinktinė šiame susitikime dominavo pagal atkovotus kamuolius – juos laimėjo 43:27. Ar tai iliustruoja, jog lietuviai norėjo laimėti labiau negu amerikiečiai?

„Atidavėme viską, ką galėjome, o ar jie žaidė iš visų jėgų, jau nėra mūsų reikalas. Mums nerūpi. Mes norėjome iškovoti pergalę ir tą padarėme – tai svarbiausia“, – teigė lietuvis.

Lietuva ir Vokietija – vienintelės dar nepralaimėjusios pasaulio čempionato komandos. Jei kas nors tai būtų pasakęs I.Brazdeikiui prieš turnyrą, ką jis būtų atsakęs tam žmogui?

Esame labai alkani. Jaučiamės labai gerai, bet tuo pačiu neprarandame savo alkio.

„Viskas yra įmanoma. Pernelyg nežiūriu į priekį, žvelgiame tik į artimiausius rungtynes ir nesižvalgome per toli į ateitį. Viskas yra įmanoma, – sakė I.Brazdeikis. – Esame labai alkani. Jaučiamės labai gerai, bet tuo pačiu neprarandame savo alkio. Visos komandos yra gerai treniruojamos, paruošia geras taktikas, tad kiekvienas mačas yra labai svarbus.“

Netikėtai rezultatyviausiu lietuviu šiose rungtynėse tapo atsarginis įžaidėjas Vaidas Kariniauskas. Jis pelnė 15 taškų, o pirmajame kėlinyje jo epizodas, kai po sėkmingo epizodo parodė liežuvį JAV žvaigždei Austinui Reavesui, jau tapo interneto hitu.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Vaidas Kariniauskas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Vaidas Kariniauskas

„Manęs tai nenustebino – jis tiesiog toks yra. Su juo susipažinau tik šią vasarą, bet jo energija, entuziazmas labai daug mums duoda. Jis visada pasiruošęs žaisti – keliu prieš jį kepurę“, – komandos draugui liaupsių negailėjo I.Brazdeikis.

O kaip jam skamba faktas, kad Kazys Maksvytis pergudravo Steve'ą Kerrą?

„Skamba puikiai, – juokėsi Iggy, kurį treneris iš Darbėnų treniruoja ir Kauno „Žalgiryje“, ir rinktinėje. – Kazys atliko puikų darbą nuo pat rungtynių pradžios.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas