Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 30

Angolos treneris pratrūko dėl žaidėjų natūralizavimo: „FIBA turi tai užbaigti“

Angolos krepšinio rinktinės treneris Pepas Clarosas Canalsas sukritikavo FIBA dėl šios leidimo natūralizuoti krepšininkus.
Pepas Clarosas Canalsas
Pepas Clarosas Canalsas / nuotr. FIBA

Specialistas griežtai kalbėjo po Angolos pralaimėjimo 67:75 Dominikos Respublikai. Ši nesėkmė užvėrė angoliečiams kelią į kitą etapą.

„Mes galime pasirašyti svarbų žaidėją, kaip dauguma rinktinių, tada gal pataikysime tritaškį, – sakė P.C.Canalsas. – Bet netikiu, kad tai teisinga. Manau, kad FIBA turi tai stabdyti kuo greičiau.

Kitu atveju, po kažkiek metų nebebus jokio vietinio produkto. Kiekviena šalis turi auginti savo žaidėjus. Tokia mano nuomonė.

Yra tokių krepšininkų, kurie net nekalba kalba šalies, kuriai jie atstovauja. Yra tokių rinktinių, kurios 7,8 žaidėjai nėra gimę toje šalyje.“

Dominikos Respublika nėra natūralizavusi nė vieno žaidėjo, tačiau šeši yra gimę už šalies ribų. Vienas jų – NBA žvaigždė Karlas Anthony Townsas iš „Minnesota Timberwolves“.

FIBA taisyklės leidžia kiekvienai šaliai turėti po vieną natūralizuotą krepšininką.

Štai Kinija turi Kyle'ą Andersoną, Rondae Hollisas-Jeffersonas žaidžia Jordanijoje, Jordanas Clarksonas – FIlipinuose, Thomasas Walkupas – Graikijoje, Mike'as Tobey – Slovėnijoje, Kendrickas Perry – Juodkalnijoje, Thadas McFaddenas – Sakartvele, Omari Spellamas – Libane, Carlikas Jonesas – Pietų Sudane.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas