Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 31

Apie Lietuvos krepšinį prabilęs Dimitris Itoudis: „Negalime atsilikti -15 ir nugalėti Lietuvą“

Prieš svarbią akistatą penktadienį pasaulio krepšinio čempionate su lietuviais Graikijos rinktinės treneris Dimitris Itoudis kalbėjo apie Lietuvos krepšinį.

Graikai išnešė kailį pasaulio čempionate.

Trečiadienį jie buvo atsilikę 15 taškų nuo Naujosios Zelandijos krepšininkų, bet galiausiai perlaužė rungtynes antrojoje dalyje ir po pergalės 83:74 užėmė antrą vietą bei pateko į antrąjį etapą.

Ten penktadienį keturios komandos su jau atsineštais taškais startuos naujoje J grupėje: Graikija (2 taškai) žais su Lietuva (3), o JAV (3) su Juodkalnija (2).

„Mes negalime atsilikti -15 taškų vėl ir nugalėti Lietuvą, – sakė Graikijos rinktinės treneris Dimitris Itoudis. – Jie turi kelis svarbius pavojingus žaidėjus baudos aikštelėje ir perimetre.

Kaip mes su jais tvarkysimės, mes susitarsime su žaidėjais. Mes taip pat turime laikytis savo teorinės dalies plano. Tikiu, kad būsime labai pasiruošę ir nesavanaudiški.“

Buvęs ilgametis Maskvos CSKA treneris, kitaip nei lietuviai likęs dirbti šalies-agresorės klube Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, ir tik po pusmečio persikėlęs į Stambulo „Fenerbahče“, ketvirtadienį kalbėjo ir apie Lietuvos krepšinį.

„Lietuvoje krepšinis yra sportas numeris 1. Trūkstamus žaidėjus Lietuvos rinktinėje jie pakeitė kitais vaikinais, kurie yra žaidę Eurolygoje. Susižaidę vaikinai, nes turėjo svarbių vaidmenų „Žalgiryje“. Jie turi tą patį trenerį (Kazį Maksvytį). Jie turi aukštus kūnus ir gerą krepšinio IQ“, – sakė 52 metų treneris.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Dimitris Itoudis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Dimitris Itoudis

Graikija buvo laikoma viena iš C grupės favoričių drauge su JAV, bet buvo arti, kad patirtų antrą fiasko iš eilės vadovaujant D.Itoudžiui.

Pernai Europos čempionate graikai krito ketvirtfinalyje prieš Vokietiją net ir su Gianniu Antetokounmpo priešakyje. Šiemet jų rinktinėje nėra „Milwaukee Bucks“ superžvaigždės, nėra Kosto Slouko ir Nicko Calatheso, natūralizuoto amerikiečio Tylerio Dorsey, o prieš pat čempionatą Graikijos rinktinė prarado ir traumą patyrusį Dinos Mitoglou, kuris buvo vienas lyderių kontrolinėse rungtynėse.

Vis dėlto, už Naujosios Zelandijos rinktinę graikų sudėtis tikrai stipresnė, bet prireikė didelių pastangų tai įrodyti.

„Mes suvokėme, kad turime pakeisti gynybos būdą, ir tą padarėme. Pažiūrėsime, kaip tai atsilieps kitose rungtynėse“, – sakė D.Itoudis.

Jis tvirtino, kad savo energija per mačą su Naująja Zelandija visus uždegęs Thanasis Antetokounmpo turėtų žaisti, nors patyrė nedidelę traumą.

„Manau, kad mes gerai paskirstėme žaidėjų jėgas per trejas rungtynes. Mače su JAV mes nėjome pralaimėti, bet norėjome laimėti kai kuriuose aspektuose ir turėti aiškią rotaciją. Akivaizdu, kad esu susirūpinęs, bet nemanau, kad kažkuris žaidėjas pasakys „aš esu pavargęs“ ar „aš negaliu išpildyti, ko prašote“. Vakar mes turėjome susiaurinti rotaciją ir labiau remtis žaidėjais, kurie yra rungtyniavę tokiame lygyje ir gali priimti sprendimus. Bet nebūtinai taip bus ir kitose rungtynėse“, – kalbėjo D.Itoudis.

Suprasti akimirksniu

  • Rezultatyviausi būsimos Lietuvos varžovės penktadienį Graikijos žaidėjai:
  • Ioannis Papapetrou po 16,3 taško, Giannoulis Larentzakis po 15,3, Georgios Papagiannis po 11, Thomas Walkupas po 10,7.

Jis pabrėžė, kad prireiks komandinės dvasios.

„Tai susiję su savimone. Turime tvirtai stovėti ant žemės. Esame komandiniame sporte. Kai turi ir jėgos, ir minčių, turi galimybių. Komanda yra susivienijusi, jie lieka drauge, nepaisant negandų. Nėra lengva suvaldyti tokias netektis kaip Mitoglou prieš pat čempionatą, – kalbėjo D.Itoudis. – Turime gerą atmosferą, treneriai dirba gerą darbą. Mums nieko netrūksta. Visko surasime iš vidaus. Svarbiausia, kad turiu ryšį su žaidėjais ir partneriais. Jei jie palaiko mano sprendimus, – tai svarbiausias dalykas. Reikia tikėti tais 11 žaidėjų, o jie atiduos visas jėgas. Nebūtina su viskuo sutikti, bet šiame taške mes veikiame suderintai ir tai matyti aikštėje. To nesuvaidinsi.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas