Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Auksą laimėjęs LeBronas turėjo atsakymą dėl žaidimo 2028 m. žaidynėse

LeBronas Jamesas padėjo JAV rinktinei pratęsti dominavimą olimpiniame krepšinio turnyre, bet po finalo Karalius pripažino, kad nemato savęs žaidžiančio kitose olimpinėse žaidynėse.

Amerikiečiai šeštadienį nelengvai 98:87 finale nugalėjo prancūzus ir penktą sykį iš eilės bei 17-ą kartą šalies istorijoje tapo olimpinio krepšinio turnyro nugalėtojais.

L.Jamesui tai buvo trečias olimpinis auksas – jis tapo čempionu ir 2008 m. Pekine bei 2012 m. Londone. LeBronas turi ir 2004 m. bronzą iš Atėnų.

„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas
„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas

Vis dėlto panašu, kad jo medalių kolekcija nepapilnės. Paklaustas apie 2028 m. žaidynes Los Andžele, 39-erių puolėjas purtė galvą.

„Ne, nematau savęs žaidžiančio Los Andžele. Nemačiau savęs žaidžiančio ir Paryžiuje, bet praėjus dar ketveriems metams negaliu įsivaizduoti, kad žaisčiau olimpinėse žaidynėse“, – sakė naudingiausiu Paryžiaus olimpinio turnyro krepšininku išrinktas L.Jamesas.

Nepaisant to, jog buvo vienas vyriausių turnyro dalyvių, o ateinantį sezoną bus vyriausias NBA krepšininkas, L.Jamesas Prancūzijoje rinko po 14,2 taško, 8,5 rezultatyvaus perdavimo ir 6,8 atkovoto kamuolio.

Maža to, jis turbūt buvo svarbiausias žmogus, surenkant geriausią įmanomą JAV sudėtį po pernykščio amerikiečių fiasko pasaulio čempionate Filipinuose.

„Tai svarbus momentas JAV rinktinei. Mes žaidėme išvien, išlikome ramūs nepaisant to, kas vyko grupių etape ar atkrintamosiose. O dabar mėgaujamės momentu, kurio norėjome. Visi atvykome čia dėl bendro tikslo ir pasirūpinome reikalais“, – sakė LeBronas.

Tiesa, finale ne jis, o Stephenas Curry tapo ryškiausiu herojumi, kai įmetė keturis tritaškius per paskutines kelias minutes, o iš viso pelnė 24 taškus su aštuoniais pataikytais tolimais metimais.

„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas ir Stephenas Curry
„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas ir Stephenas Curry

„Esu tai matęs jau anksčiau. Bet jis žaidė su kita apranga. Smagu jį turėti savo pusėje“, – šypsojosi L.Jamesas.

Klausimų apie 2028-uosius po žaidynių sulaukė ir kiti amerikiečiai.

„2028-ieji labai toli, kas čia žino, žmogau, – svarstė 35-erių keturiskart olimpinis čempionas Kevinas Durantas. – Pažiūrėsime.“

„Manau, kad taip“, – paklaustas, ar norėtų grįžti į rinktinę, sakė 31-erių antrą auksą laimėjęs Anthony Davisas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas