Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 05

Būdamas 29-erių mirė aukščiausias Rusijos krepšininkas

Nikolajus Rogožkinas mirė ligoninėje, į kurią pateko tiesiai iš krepšinio aikštės. Karjeros pradžioje „Chimki“ klubui atstovavęs ir profesionaliai Ispanijoje žaidęs vidurio puolėjas pastaruoju metu buvo laikomas aukščiausiu Rusijos krepšininku.

Nikolajus Rogožkinas mirė gegužės 5 dieną, bet informaciją apie šią netektį Rusijos žiniasklaida paskelbė šią savaitę.

Anot „Sport-express“, pastaruoju metu „Ural“ komandai krepšinio trijulių varžybose atstovavęs aukštaūgis prastai pasijuto per treniruotę. Gydytojai diagnozavo meningitą, bet esą buvo per vėlu žaidėją išgelbėti. Krepšininkas mirė būdamas 29-erių.

N.Rogožkinas nuo jaunų dienų išsiskyrė ūgiu.

Volgogrado srityje gimęs rusas dar dešimtoje klasėje buvo 205 cm ūgio, o pėdų dydis siekė 49 numerį.

N.Rogožkinas vėlai pradėjo žaisti krepšinį, tik būdamas 17-os, bet jau po poros metų pateko į „Chimki“ sistemą. Pamaskvės klube jo ūgis pasiekė 222 cm.

Vidurio puolėjas rungtyniavo „Chimki“ jaunimo komandoje ir rezerviniame klube, kuris žaidė Rusijos Superlygoje.

2015 metais jis buvo išvykęs į Ispanijos klubą Mursijos UCAM, bet Europos krepšinyje neįsitvirtino.

Grįžęs iš Ispanijos jis atsidūrė žemesnių lygų Rusijos komandose, o kai jo paklausdavo, kodėl nepakilo į Eurolygos lygį, atsakydavo: „Matyt nepakankamai dirbau per treniruotes.“

Prieš kelerius metus N.Rogožkinas buvo atradęs save krepšinio „3 prieš 3“ varžybose. Jis pradėjo atstovauti Jekaterinburgo komandai, laimėjo Rusijos pirmenybių bronzos medalį, dalyvavo tarptautiniuose krepšinio trijulių turnyruose. 222 cm ūgio milžinui nelabai reikėdavo pašokti, kad įkrautų kamuolį į krepšį.

Paskui jis atsidūrė Saranske, kur žaidė jau tik mėgėjiškai ir pakliuvo į policijos akiratį – buvo sulaikytas su psichotropinėmis medžiagomis ir turėjo sumokėti baudą.

Rašoma, kad po nusikaltimo jis suėmė save į rankas, vėl grįžo į krepšinį – nors nežaidė aukštame lygyje, krepšinį ir toliau mėgo, o galiausiai Greitosios pagalbos automobilyje atsidūrė tiesiai iš krepšinio aikštės.

Tuo metu krepšininkas jau buvo kone praradęs sąmonę, o ligoninėje jam nustatė virusinį meningitą. Žaidėjas buvo panardintas į dirbtinę komą, bet taip ir neatsigavo – po trijų dienų mirė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas