Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 31

Buvęs Kauno „Žalgirio“ treneris – apie latvių šansus: „Nebūkite optimistais“

Latvijos vyrų krepšinio rinktinė kovoje dėl vietos pasaulio čempionato ketvirtfinalyje susigrums su Ispanijos ir Brazilijos rinktine. Užduotis itin sunki, nes reikia laimėti abejas rungtynes, o pirma akistata laukia prieš dabartinę Europos ir pasaulio čempionę Ispaniją. Buvęs Latvijos ir Ukrainos rinktinių vyriausiasis treneris Ainaras Bagatskis pokalbyje su TVNET išsakė savo nuomonę – ką turėtų daryti latvių dvyliktukas, kad iš aikštės galėtų išeiti kaip nugalėtojai?

Ispanija yra viena iš titulais turtingiausių krepšinio komandų Europoje ir visame pasaulyje, dažnai lipanti ant didžiųjų turnyrų prizininkų pakylos. Ispanija pernai triumfavo Europos čempionate, o prieš ketverius – pasaulio čempionate.

Vyriausiasis komandos treneris Sergio Scariolo su Ispanijos rinktine keturis kartus buvo karūnuotas Europos čempionu (2022, 2015, 2011 ir 2009 m.), iškovojo olimpinį sidabrą ir bronzą (2012, 2016), taip pat laimėjo pasaulio čempionatą ( 2019).

„Scanpix“ nuotr./Ainaras Bagatskis
„Scanpix“ nuotr./Ainaras Bagatskis

Nors daugeliui gali atrodyti, kad Ispanijos rinktinė nebėra tokia stipri, kokia buvo brolių Gasolių ir Juano Carloso Navarro laikais, talento šioje komandoje vis dar labai daug, o komandos vadeles dabar perėmė broliai Hernangomezai.

„Tikrai nebūkite optimistais. Tai, kad vienose rungtynėse įveikėme Prancūziją, nieko nereiškia. Ispaniją statau šalia JAV ir Kanados. Mačiau pasirengimo rungtynes, kaip ispanai žaidė su šiomis rinktinėmis. Mačiau ir rungtynes su Vokietija, kuri yra viena pirmaujančių komandų ir gali kažką pasiekti šiame turnyre. Ispanai žaidė labai gerai“, – sako A.Bagatskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas