Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Evaldo Džiaugio šou atnešė Lietuvai pirmą pergalę 3x3 krepšinio turnyre

Lietuvos 3x3 krepšininkai trečiuoju mėginimu atsidarė pergalių sąskaitą Paryžiuje. Aurelijaus Pukelio, Evaldo Džiaugio, Šarūno Vingelio ir Gintauto Matulio atstovaujama komanda 21:12 nugalėjo lenkus ir įrašė pirmąją pergalę į Lietuvos sąskaitą 3x3 krepšinyje olimpinėse žaidynėse.

Lietuviai olimpinį turnyrą pradėjo dviem nesėkmėmis prieš Latviją (14:21) ir Prancūziją (20:21). Lenkai startavo pralaimėdami prieš prancūzus (19:21), bet nugalėdami amerikiečius (19:17).

Lenkijos ekipoje į kovą prieš lietuvius stojo Filipas Matczakas, Michalas Sokolowskis, Przemyslawas Zamojskis ir Adrianas Boguckis.

Rungtynes solidžiai pradėjo E.Džiaugys, pelnęs pirmus keturis lietuvių taškus, o dvitaškį nuo lentos pridėjus ir A.Pukeliui, mūsiškiai atitrūko 6:1.

Kortas lietuviams kiek sumaišė G.Matulio nesportinė pražanga, po kurios lenkai spurtavo ir priartėjo iki 5:7, bet tarsi kaltę už pramestą baudos metimą akistatos su prancūzais pabaigoje išpirkti norėjęs E.Džiaugys tęsė puikų pasirodymą ir rinko vieną tašką po kito – jo vedama Lietuva pabėgo 12:6.

Nors mūsiškiai anksti išnaudojo šešių pražangų limitą, po kurio lenkai gautų du baudų metimus už kiekvieną lietuvių pražangą, Dainiaus Novicko auklėtiniams pavyko išvengti nereikalingų pražangų ir išlaikyti 5-7 taškų pranašumą.

Galiausiai, A.Pukelis smeigė tritaškį likus 3 su puse minutėms, E.Džiaugys pataikė iš po krepšio, o Š.Vingelis „uždarė“ rungtynes gražiu metimu iš vidutinio nuotolio – Lietuva triumfavo 21:12.

Nuostabiai rungtyniavęs E.Džiaugys pelnė 10 taškų – beveik pusę, kuriuos surinko lietuviai. Jis pataikė 5 iš 8 metimų iš artimesnio nuotolio, abu dvitaškius ir vienintelę baudą.

Vytauto Dranginio nuotr./Nuviliantis krepšinio 3x3 rinktinės startas
Vytauto Dranginio nuotr./Nuviliantis krepšinio 3x3 rinktinės startas

Jauniausias Lietuvos rinktinės narys – E.Džiaugiui 27-eri – vakar galėjo išplėšti lietuviams pergalę prieš Prancūziją, kai esant rezultatui 19:20 metė dvi baudas, bet pataikė tik vieną, o galiausiai prancūzai iškovojo pergalę.

A.Pukelis pridėjo 7 taškus, G.Matulis ir Š.Vingelis įmetė po 2 taškus.

Varžovams pusę taškų – 6 – įmetė 215 cm ūgio A.Boguckis.

Šiandien lietuviai sužais dar vienas rungtynes. 20.05 val. jie susidurs su JAV krepšininkais.

Vėlesnėmis dienomis mūsiškiai dar stos į akistatas su Kinijos, Nyderlandų ir Serbijos komandomis.

Pirmą kartą laimėję lietuviai šoktelėjo į penktąją vietą turnyro lentelėje. Pirmauja dar nepralaimėję latviai.

Dvi geriausios grupės komandos tiesiogiai pateks į pusfinalį, o paskutinės dvi – baigs pasirodymą. Likusios keturios ekipos, užėmusios 3-6 vietas, kausis „play-in“ turnyre, kurio laimėtojai žais pusfinalyje.

Olimpinio 3x3 krepšinio turnyro lentelė
1. Latvija 3-0
2. Serbija 2-1
3. Prancūzija 2-1
4. Nyderlandai 2-2
5. Lietuva 1-2
6. Lenkija 1-2
7. Kinija 1-2
8. JAV 0-2

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas