Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 01

I.Brazdeikio apetitas kyla bevalgant: „Šis jausmas malonus, bet nesame pasisotinę“

Visus metimus iš žaidimo realizavęs ir naudingiausią mačą čempionate sužaidęs Ignas Brazdeikis stipriai prisidėjo prie triuškinančios Lietuvos rinktinės pergalės prieš Graikiją. „Galvoju, kad šiame turnyre galime žengti labai toli“, – sakė Ignas.

Lietuvos rinktinė mačo pradžioje savoje aikštelės pusėje naudojo identišką taktiką, kaip ir rungtynėse su Juodkalnija, siekdama užmaskuoti plyšius „du prieš du“ gynyboje.

Jei prieš tris dienas Jonui Valančiūnui buvo patikėtas Dino Radončičius, šįkart komandos kapitonas stojo ginti dar vieną itin prastu metimu iš toli pasižymintį krepšininką Thanasį Antetokounmpo, o Tadas Sedekerskis globojo Georgios Papagiannį.

Šįkart toks Kazio Maksvyčio ėjimas nepasiteisino – Thomasas Walkupas bei Giannoulis Larentzakis prišaudė tritaškių ir pirmoje mačo pusėje sąlygas diktavo Graikija.

Pirmasis kėlinys priklausė agresyviai ir aštriai mačą pradėjusiam Ignui Brazdeikiui, kuriam užteko vos 8 minučių, kad pasiektų savo rezultatyvumo pasaulio čempionate vidurkį (9 taškai).

I.Brazdeikis įspūdingai atrodė ir po ilgosios pertraukos, kai tritaškiu metimu truktelėjo Lietuvos laiką į priekį. Tuomet sekė dar septyni taiklūs K.Maksvyčio komandos tolimi metimai iš eilės, garantavę dar vieną galingą pergalę turnyre 92:67.

Per antrąją susitikimo dalį lietuviai realizavo net 12 tritaškių iš 16 (75 proc.), o iš viso – 15 iš 24 (63 proc.).

Lietuva po septynerių metų pertraukos pasiekė ketvirtfinalio etapą.

Absoliučia ramybe pasaulio pirmenybėse alsuojantis I.Brazdeikis per 25 minutes pelnė 18 taškų (4/4 dvit., 3/3 trit., 1/2 baud.), atkovojo 3 kamuolius, blokavo 2 metimus, 2 kartus suklydo ir surinko 20 naudingumo balų.

Pagal efektyvumą Iggy nusileido tik Rokui Jokubaičiui (25 naud. bal.).

„Puikus jausmas. Mėgaujamės momentu, bet turime tai tęsti. Galvoju, kad esame geroje situacijoje, bet negalime sustoti. Jausmas malonus, bet nesame pasisotinę“, – po mačo sakė I.Brazdeikis.

– Kaip atrodė komandos rūbinė per ilgąją pertrauką, kad sužaidėte tokią antrą mačo pusę?

– Mūsų atsilikimas buvo nedidelis, visi buvo susikoncentravę ties grįžimu į rungtynes. Visi norėjome tęsti kelionę šiame turnyre ir galvojome, kad esame to verti, nes dėl to dirbome labai sunkiai. Džiaugiuosi, jog mums pavyko iškovoti pergalę.

– Kaip paaiškintumėte tokią tritaškių krušą antroje mačo dalyje?

– Šiandien visi pataikėme iš toli. Buvo gražu matyti tiek taiklių tritaškių. Tai gimė iš mūsų agresyvumo, kai gynėjai veržėsi į baudos aikštelę ir sutraukė graikų gynėjus. Tai sukūrė lengvus metimus snaiperiams. Turime tai tęsti.

VIDEO: Ignas Brazdeikis po pergalės prieš Graikiją: „Buvo gražu matyti tiek tritaškių“

– Kodėl nepavyko sustabdyti Thomaso Walkupo?

– Jis pataikė sunkius metimus po driblingo. Mūsų gynybinis planas buvo toks, kad jis atliktų šiuos sudėtingus metimus. Jis atliko puikų darbą praktiškai viską pataikydamas. Tai sulėtino mūsų žaidimą.

– Ar tai geriausios jūsų rungtynės rinktinėje?

– Jaučiausi puikiai. Stengiausi būti agresyvus, įsijautęs. Tiesiog bandžiau atlikti teisingus sprendimus, kad komanda laimėtų.

– Ką Lietuvos rinktinė gali pasiekti atkrintamosiose?

– Norime ir toliau gerinti žaidimą kiekviename mače. Norime žaisti agresyviai, tikėti vieni kitais ir siekti pergalės kiekvienose rungtynėse. Galvoju, kad šiame turnyre galime žengti labai toli. Darysime viską, kad tai padarytume.

– Kokios mintys apie būsimą varžovą JAV?

– JAV yra ypač galinga komanda. Labai talentinga. Turėsime būti susikoncentravę, žaisti su tuo pačiu agresyvumu ir tikėjimu. Reikės išlaikyti savąjį intensyvumą.

– Ar JAV žaidime yra silpnybių?

– Kiekviena komanda turi silpnybių. Mes tikrai padarysime namų darbus, atliksime analizę. Išsiaiškinsime JAV komandos silpnybes ir bandysime jas atakuoti.

VIDEO: Kazys Maksvytis: „Jau yra aštuonetas, smagu būtų ir ten toliau nueiti“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas