Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 09 29

Žvaigžde už 17 tūkst. km verčiamas lietuvis – apie traumą ir akistatas su NBA klubais

Vieni Lietuvos talentai lieka tobulėti gimtinėje, kiti skrenda per Atlantą į JAV studentų pirmenybes NCAA, dar kiti renkasi stiprius Europos klubus arba jų krepšinio akademijas. Bet ligšiol dar joks mūsų šalies krepšininkas nebuvo pasirinkęs tokios krypties, kuria šią vasarą patraukė Mantas Rubštavičius. „Esu labai patenkintas sąlygomis“, – teigė už 17 tūkst. kilometrų nuo Lietuvos atsidūręs talentas, kuriam prognozuojamas šaukimas kitų metų NBA naujokų biržoje.
Mantas Rubštavičius
Mantas Rubštavičius / 15min ir „New Zealand Breakers“ nuotr.

Panevėžyje gimęs ir augęs, bet greitai Kauno „Žalgirio“ pastebėtas ir Lietuvos čempionų sistemoje kelerius metus tobulėjęs 21-erių krepšininkas praėjusį sezoną vėl sugrįžo į gimtąjį miestą.

Atstovaudamas Nenado Čanako treniruotam Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ klubui, M.Rubštavičius debiutavo Europos taurėje ir atliko svarbų vaidmenį „Betsafe-LKL“ bronzą iškovojusioje komandoje.

Bet atsidūręs NBA skautų radare ir kitų metų naujokų biržos prognozėse, lietuvis nusprendė pasukti netikėta kryptimi, galinčia jam atverti kelius į stipriausią pasaulio lygą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius