Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 04

Internautai šlovina Lietuvos pergalę ir dievina V.Kariniauską, agentas ieško naujo klubo

Istorinę pergalę prieš JAV rinktinę pasiekę Lietuvos krepšininkai skamba visame pasaulyje.

Socialiniai tinklai mirga nuo pokštų ir pagyrų Kazio Maksvyčio auklėtiniams.

Fantastiškas rungtynes sužaidę lietuviai (5-0) – kol kas iškovoję visas penkias pergales – amerikiečius (4-1) patiesė jų pačių stiliumi, pelnę net 110 taškų ir praleidę 104.

Tik trečią sykį istorijoje JAV rinktinę nugalėjusius lietuvius sveikino ir prezidentas Gitanas Nausėda, ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė.

Dalis priminė, kokiu pasitikėjimu savimi prieš rungtynes su Lietuva spinduliavo JAV lyderis Anthony Edwardsas, neabejojęs pergale.

O tautos dainius, „3 milijonų“ autorius Marijonas Mikutavičius stebėjosi, kad mieste trūksta triumfuojančių tautiečių.

Lietuvių pergale džiaugėsi ir, ko gero, talentingiausias šalies krepšininkas Matas Buzelis, įsikėlęs Vaido Kariniausko nuotrauką ir galutinį rungtynių rezultatą. Įdomu, kad 18-metį M.Buzelį, kuriam prognozuojamas vienas aukščiausių šaukimų kitų metų NBA naujokų biržoje, į savo gretas viliojo ir JAV krepšinio federacija.

Mato Buzelio triumfas „Instagram“ istorijose
Mato Buzelio triumfas „Instagram“ istorijose

Taip pat ir Domantas Sabonis, praleidžiantis šį čempionatą, bet stebintis jį per ekraną ir švenčiantis drauge su sūnumi.

Domantas Sabonis džiaugiasi lietuvių ir latvių sėkme
Domantas Sabonis džiaugiasi lietuvių ir latvių sėkme

Būtent Vaidas Kariniauskas ir jo dominavimas prieš „Los Angeles Lakers“ žvaigždę Austiną Reavesą tapo didžiausiu internautų išmonės šaltiniu.

X.com nuotr./V.Kariniauską lygino su Stephenu Curry
X.com nuotr./V.Kariniauską lygino su Stephenu Curry

FIBA dar rungtynių metu nusprendė atnaujinti ir geriausių visų laikų Lietuvos krepšininkų sąrašą, į trečiąją vietą pakeldama Rumunijoje praėjusiame sezone rungtyniavusį 29-erių įžaidėją.

Kitą sezoną V.Kariniauskas turėtų rungtyniauti „Betsafe-LKL“ debiutanto Mažeikių „M Basket“ klube, tačiau po tokio jo pasirodymo kairiarankio agentas Tadas Bulotas viešai pranešė, kad įžaidėjo kontraktas gali būti išpirktas už 20 tūkst. eurų iki rugsėjo 15 dienos.

Internautai netrūko pasiūlyti ir naujos darbovietės, išgalvodami garsiojo Adriano Wojnarowskio pranešimą, esą V.Kariniauskas dar rungtynių metu pasirašė sutartį su pačiu „Los Angeles Lakers“ klubu.

Internautų kūryba: V.Kariniauskas neva susitarė su „Los Angeles Lakers“
Internautų kūryba: V.Kariniauskas neva susitarė su „Los Angeles Lakers“

Pats V.Kariniauskas, paaiškinęs, kodėl traukė per dantį NBA žvaigždę A.Reavesą, istorinę pergalę ir fantastišką asmeninį pasirodymą demonstratyviai šventė su JAV rinktinės kepuraite.

VIDEO: Vaidas Kariniauskas apie pergalę prieš JAV

Socialiniuose tinkluose netrūko ir daugiau pokštų. Vėl prisiminta ir JAV sprinterio Noah Lyleso kalba, kurioje jis juokėsi ir NBA klubų, save tituluojančių pasaulio čempionais.

Daug emocijų Lietuvos pergalė prieš JAV sukėlė ir pačių krepšininkų tarpe. Kauno „Žalgiryje“ praėjusiame sezone žaidęs ir LKL finalų MVP tapęs Isaiah Tayloras klausė: „Mes pralaimėjome? Kas čia, po velniais, nutiko? Ignai Brazdeiki, brolau, tu už tai atsakingas?“

O profesionalo karjerą Lietuvoje, Prienų klube, pradėjęs garsusis LaMello Ballas prisiminė, kad tuomet žaidė vienoje komandoje kartu su Tomu Dimša.

Daugiau krepšinio čempionato naujienų skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas