Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 20

Kauniečių nustebintas Jonas Nainys užsitarnavo Serbijos krepšinio legendos pravardę

Visoje Lietuvoje žinomų radijo laidų vedėjų dueto „Radistai“ narys Jonas Nainys praėjusį sekmadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje stebėjo žalgiriečių ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandų susirėmimą. Dar prieš rungtynes radijo bei TV laidų vedėjas apsilankė ir „Žalgiris TV“ studijoje bei tapo rubrikos #ŽaliaBalta pašnekovu.
zaliabalta-jnainys-kauno-zalgiris-man-tapo-ne-tik-komanda-bet-ir-emocija
zaliabalta-jnainys-kauno-zalgiris-man-tapo-ne-tik-komanda-bet-ir-emocija

Šiemet 33-ąjį gimtadienį švęsiantis J.Nainys prisipažino, jog meilę krepšiniui ir Kauno „Žalgiriui“ perėmė iš tėčio, kuris nuolat žiūrėdavo žalgiriečių kovas tuometiniame Tarybų Sąjungos čempionate.

„Mano tėtis yra žiaurus krepšinio fanas ir mes su broliu krepšiniu užsikrėtėme būtent nuo jo. Vienintelė pramoga būdavo, kai Kauno „Žalgiris“ sutelkdavo visą Lietuvą sirgti prieš Maskvos CSKA. Laimėtų rungtynių emocijos man kaip vaikui taip įstrigo ir ilgainiui Kauno „Žalgiris“ tapo ne tik komanda, bet ir emocija, įaugo į kraują. Paskui tai sudėtinga išmesti iš galvos ir, nors dėl laiko stokos nebe taip domiuosi krepšiniu, bet Kauno „Žalgiris“ yra mano širdyje“, – teigė J.Nainys.

Jau nuo pat vaikystės „Jovani“ sceniniu slapyvardžiu Lietuvoje žinomas J.Nainys lavino savo krepšinio įgūdžius šalia namų įrengtoje krepšinio aikštelėje. Neišstypęs iki tokio, kad galėtų drebinti krepšį dėjimais ar dominuoti baudos aikštelėje, J.Nainys tvirtino turėjęs kitą ginklą – taiklią rankelę. #ŽaliaBalta pašnekovas tvirtino, kad taiklūs metimai JAV jam buvo užtarnavę ir legendinio Serbijos snaiperio pravardę.

VIDEO: #ŽaliaBalta. J.Nainys: „Kauno „Žalgiris“ man tapo ne tik komanda, bet ir emocija”

„Mokykloje buvau didžiulis krepšinio entuziastas, namuose turėdavau savo aikštelę. Kiekvieną dieną po 3-4 valandas ten praleisdavau. Buvau nedidelio ūgio, bet turėjau taiklią rankelę. Kai pusė metų gyvenau JAV, žaidžiau ten su vietiniais juodaodžiais, kurie dėl mano taiklumo mane praminė „Peja Stojakovičiumi“, – tvirtino „Radistas“.

Pokalbiui pasisukus apie bičiulius „Žalgirio“ ekipoje, J.Nainys nedvejodamas išskyrė žalgirietį Martyną Pocių. „Žalgirio“ gynėjas ir TV bei radijo laidų vedėjas paliko ryšį įvairiuose socialiniuose tinkluose, o draugystę sustiprino ir M.Pociaus padovanoti „Žalgirio“ marškinėliai, kurie papildė J.Nainio kolekciją.

„Su Martynu Pociumi palaikome ryšį „Facebook“, „Snapchat“ ir „Instagram“ socialiniuose tinkluose. Jis buvo ir mūsų radijo laidos eteryje. Sutariame draugiškai. Turiu ir M.Pociaus marškinėlius. Mano kolekcijoje, be to, yra ir Donato Motiejūno bei Jono Valančiūno marškinėliai. Renku ir NBA komandų marškinėlius – žodžiu, esu ir didelis NBA fanas neatmenamu laikų. Kolekcijoje yra ir Hjustono „Rockets“ marškinėliai su visais žaidėjų parašais, mylimi ir M.Pociaus marškinėliai bei klasikinė Jono Valančiūno „Raptors“ komandos 1996 metų stiliaus apranga“, – pasakojo J.Nainys.

Pokalbio pabaigoje paklaustas apie galimą Kauno „Žalgirio“ – Vilniaus „Lietuvos ryto“ rungtynių eigą J.Nainys teisingai išpranašavo praėjusio sekmadienio susitikimo baigtį bei gerėjosi dar prieš rungtynes sirgalių kuriama atmosfera „Žalgirio“ arenoje.

„Širdis jaučia tik vieną – būdami Kauno „Žalgirio“ arenoje žalgiriečiai negali pralaimėti. Toks palaikymas, kokį sukuria sirgaliai, atvažiuodami iš visos Lietuvos yra kažkas neįtikėtino – džemperiai, marškinėliai, visi žaliai apsirengę, užsidėję šalikus ir visi skanduoja „Žalia Balta“. Tai yra smagu ir sveikintina“, – džiaugėsi #ŽaliaBalta laidos pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento